Şcoala cu
bune practici

39 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

6 MOTIVE să alegeți caietul INTUITEXT de INFORMATICĂ ȘI TIC clasa a VI-a

 6 motive să alegeți Caietul Intuitext de Informatică și TIC clasa a VI-a:

 

1. explică „cum să faci”, cum să abordezi un anume proiect;

2. este foarte consistent la secțiunea algoritmi și programare. Are exerciții, lucrări practice; gândite gradat pentru nivele diferite de înțelegere;

3. este foarte bine ilustrat grafic;

4. este foarte accesibil și ușor de parcurs, în ordinea conținuturilor recomandate de programă;

5. conține demonstrații video cu ajutorul cărora elevii observă cum se rezolvă diferite sarcini pas cu pas: de la crearea unui cont de e-mail, până la realizarea unor filme scurte, animații și folosirea mediului de programare Blockly.

6. oferă, pentru toate noțiunile noi, exerciții și probleme rezolvate care ajută elevul în asimilarea lor. Toate problemele de algoritmică beneficiază de indicații care îndrumă elevul spre găsirea rapidă și corectă a soluțiilor. În acest fel, se pune accent pe dezvoltarea gândirii algoritmice, exersarea graduală a noțiunilor de TIC și consolidarea noțiunilor dobândite.

Un alt aspect important este acela că auxiliarul este conform cu Programa școlară pentru disciplina Informatică și TIC și este structurat în 6 unități de învățare:

• Ne reamintim din clasa a V-a! – o binevenită reactivare a cunoștințelor dobândite în clasa a V-a.
• Internet - unde elevii vor învăța despre protecția datelor personale, siguranța pe Internet și comunicare prin e-mail.
• Animații grafice și modele 3D – introduce elevii în lumea fascinantă a realizării animațiilor, a creării desenelor 3D și a realității virtuale.
• Prezentări – care pregătește elevii să realizeze și să susțină o prezentare, aceștia având posibilitatea de a studia și compara trei aplicații destinate realizării prezentărilor.
• Algoritmi – introduce noi posibilități pentru descrierea algoritmilor și deschide poarta spre programarea roboților prin intermediul mediilor prezentate.
• Soluții – ajută elevul în rezolvarea exercițiilor propuse.

De aceea, vă invităm să răsfoiți cuprinsul auxiliarului Informatică și TIC, autor Daniel POPA și să descoperiți un instrument util în însușirea noțiunilor de informatică și TIC pentru elevul de clasa a VI-a, un reper pentru cadrul didactic, precum și o soluție pentru părinții preocupați de formarea și dezvoltarea propriilor copii.

 

 

Propus de: Editura_Intuitext | 03.09.2018 12:24 | 1991 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 47 evenimente

«MARTIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre simularea Evaluării Naționale pentru clasa a 8-a? Votați ceea ce vi se pare mai important, comentați.

149 voturi | 4 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN