Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Emil Boc vrea, prin legea Educaţiei asumată, ca în sistemul educaţional computerul să fie un instrument precum stiloul

"Tehnologia informaţiei, altfel spus, abilităţile de a lucra cu calculatorul, constituie o disciplină opţională pentru elevii din clasele I-IV, dar este obligatorie pentru învăţământul gimnazial şi liceal, pentru simplul motiv că nu mai putem concepe în acest secol un învăţământ în care computerul să nu fie un instrument la fel cum este practic stiloul astăzi în actul educaţional", a spus premierul de la tribuna Parlamentului.

De asemenea, el a subliniat că noua lege a Educaţiei aduce o mutaţie radicală şi în ceea ce priveşte descentralizarea programelor de învăţământ şi a actului educaţional. "O parte importantă a ceea ce învaţă elevii la şcoală va fi stabilit de către Consiliul de Administraţie al şcolii. Asta ce înseamnă? Că 20% în învăţământul gimnazial şi 30% în cel liceal, din ce învaţă elevii, se stabileşte la nivelul şcolii, prin Consiliul de Administraţie. Consiliul de Administraţie este reprezentat şi format din cadre didactice, părinţi şi reprezentanţi ai autorităţii locale, care, împreună cu comunitatea de afaceri, decid ce discipline se învaţă - 20% la gimnaziu, 30% la liceu- în judeţul şi localitatea respectivă. Prin asta, aducem învăţământul aproape de nevoile societăţii şi societatea o aducem la nevoile învăţământului", a explicat Boc.

În context, el a subliniat că acest lucru este important pentru ca elevii să înveţe lucruri care au legătură cu realitatea lor imediată şi care să le permită să-şi găsească mai uşor un loc de muncă. "Educaţia fizică şi sportul în învăţământul preuniversitar sunt cuprinse în trunchiul comun al planurilor de învăţământ, subliniind, încă o dată, importanţa pe care, pentru o minte sănătoasă, trebuie să o aibă sportul, în ceea ce înseamnă viaţa de zi cu zi în şcoală a copiilor noştri", a mai afirmat premierul.

Sursa: edumanager.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 29.10.2010 19:52 | 484 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (7)

0 0

30.10.2010 12:34 professorbujor

Propun : fiecare elev sa beneficieze zilnic de 1 ora sport,1 ora muzica, 1 ora arte , 1 ora optionale , 1 ora de odihna binemeritata .Programul de mai inainte sa fie complementat sau suplementat ,dupa cum va stabeli consiliul de administratie , cu programul scoala dupa scoala in care elevii sa beneficieze de vizionari ale programelor tv in care "Nasul" ,alias radu moraru invita pre marele carmaci la o analiza a starii natiunii.Dupa toate aceste activitati se vor implementa activitati benevole de tinichigerie intelectuala .

0 0

30.10.2010 23:26 constantin_obreja

Poate are si boc dreptate: copiii ar trebui sa faca mai mult sport ca sa poata ajunge la microfon fara piedestal! Dincolo de asta, copii ar trebui sa invete ceea ce le va fi de folos in viata; dar aici ma intreb: ce perspective le ofera funeriu, boc, basescu? Dar ceilalati? Poate solutia:"hai baiteti sa fugim de aici", pe care probabil vine dintr-o directie prezidentiala, o remanenta din timpul in care ' achizitiona' tigari de prin porturi, ar fi o solutie! Oricum, istoria ne aduce aminte ca aceste taramuri au fost calcate si ocupate de multi; se pare ca acum nu prea mai au loc desi ne-au cam 'cumparat' cam tot ce-am construit in multi ani! Un presedinte ratat, un guvern ratat si inca de neclintit, o tara in paragina, declaratii formale si conjucturale! Oare de ce boc nu se leaga de niciun ministru 'prost' din guvernarea anterioara? Oare Caragiale ar spune 'Pupat toti Piata Independentei' sau se pupa ... unii pe alti? Raman la convingerea ca in tara asta nimic nu se mai poate face pana cand, si-mi cer iertare Creatorului, TOTI cei care astazi conduc destinele Romaniei nu vor ajunge .... pe vesnicele plaiuri ale vanatoarei! Cand Silviu Brucan spunea de 20 de ani pentru a ajunge la un punct de sprijin probabil nu si-a inchipuit ce lasa in urma! Bile care se rostogolesc cautand fiecare o lovitura fericita dar care sa le mentina pe masa de biliard, pentru ca doar de pe masa de biliard mai poate iesi, fara rea multa munca, inca un miliard! Deci, sa facem sport! Numai bine,

0 0

31.10.2010 14:45 mariflor

Corect! Ca si stiloul. Cat la suta din elevi folosesc stiloul? - Prea putini. Pixul este mai ieftin. Nu stiu cum este in alte scoli, dar....eu cand ma gandesc la scoala mea, imi amintesc ca are 10 calculatoare noi( si inca ~10 ffff. vechi). Toate acestea intr-un "cabinet" de informatica, in care din lipsa de spatiu functioneaza o clasa I, iar dupa ora 12 sunt programate orele de informatica(optionale). Deci slabe sanse sa faci ore AeL la alte discipline. Ma folosesc de laptop-ul personal pentru anumite ore, dar in scoala este 1 (unu) videoproiector, asa ca....Probabil ca privit din exterior( al sistemului de inv), totul pare simplu de aplicat. Dar, cati dintre guvernanti vin la fata locului? La noi nu a fost nimeni.

0 0

31.10.2010 14:54 mariflor

P.S. Calculatoare noi insemnand de acum 4-5 ani

0 0

31.10.2010 22:33 eph2158

Ca de obicei, "marele" boc vorbeste ca sa se afle in treaba. Daca s-ar pricepe la guvernare macar cum se pricepe sa manevreze coasa, poate ca nu am experimenta dezastrul national de la ora actuala.

0 0

01.11.2010 05:58 nadbog

Asta-i noua lege , bun ... unde-i lege nu-i tocmeala dar oare unde si cum se poate aplica aceasta lege ?

Unele scoli nu au spatiul locativ pentru toate modificarile impuse de lege ... ori in conditiile date , aplicarea legii va face mai mult rau decat bine . Stabilesc consiliile locale 30 % din materie .. toti primarii vor baga titulari dintre neamurile lor , indiferent de studii si indiferent in locul cui vor intra . Si asa la urmatoarea generatie copii vor gandi in portocaliu

0 0

01.11.2010 07:13 gergelycsb

Clasa a VIII-a face un semestru desen, in celalt semestru muzica! Va mirati ca avem "oameni de cultura deosebita" .......acolo sus?! Cultura ....balcanica!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 25 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

593 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN