Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

ARACIP demarează selecţia de formatori consilieri pentru proiectul „Dezvoltarea sistemului naţional de management şi asigurare a calităţii în învăţământul preuniversitar”

Proiectul este co-finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. La selecţia formatorilor-consilieri ai ARACIP poate participa orice persoană interesată, care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: să fie cadru didactic, să posede abilităţi de comunicare interpersonală, să posede cunoştinţe, peste nivelul mediu, de operare PC (procesare de date, calcul tabelar, Internet), să aibă disponibilitate de deplasare în interiorul judeţului. Se consideră avantaje pentru candidaţi: experienţa şi activitatea ca formator, cunoştinţele şi/sau experienţa în managementul şi asigurarea calităţii în educaţie (respectiv, să fie membru al CEAC, director de unitate de învăţământ, inspector şcolar, expert în evaluare şi acreditare, colaborator extern ARACIP etc.), expertiza în evaluarea instituţională, de programe sau proiecte. Pentru înscriere sunt necesare următoarele documente, în copii simple: cerere, CV-ul şi portofoliul, în formatul transmis pe site-ul ARACIP. Documentele pot fi trimise prin poştă sau se pot depune personal la sediul ARACIP. Formatorii consilieri vor sprijini furnizorii de educaţie în interpretarea, adaptarea şi implementarea standardelor, metodologiilor şi a celorlalte instrumente, realizate în direcţia optimizării proceselor de evaluare internă, asigurare şi îmbunătăţire a calităţii: elaborarea documentaţiei pentru evaluarea externă, organizarea activităţii CEAC, elaborarea procedurilor, implementarea procedurilor, implementarea programelor de autoevaluare şi de îmbunătăţirea calităţii - alte elemente specifice managementului, asigurării şi evaluării calităţii. Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului strategic al ARACIP este profesionalizarea personalului implicat în managementul şi asigurarea calităţii, la nivel de sistem şi de furnizor de educaţie. Acest obiectiv are în vedere acţiuni ce vor viza formarea şi perfecţionarea unor categorii esenţiale de actori relevanţi la nivel naţional (evaluatori ai calităţii, formatori-consilieri, inspectori şcolari şi experţi din cadrul MECT). Detaliile despre selecţie se găsesc pe site-ul www.edu.ro/ARACIP. BIROUL DE PRESĂ Sursa: www.edu.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 22.12.2008 17:37 | 11070 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (17)

0 0

24.12.2008 22:44 mariean_ghe

Am văzut că demarează ... Am văzut şi că RODIS-urile merg înainte . Vom fi oare copilul cu mai multe moaşe, sau, în sfârşit, vor muri ISJ-urile ? Dacă cineva e foarte lămurit, poate-mi explică şi mie ce va face CONCRET acest organism din ceea ce nu face inspectoratul !

0 0

25.12.2008 21:08 adrina

a murit regele? inca nu... dar Traiasca regele

0 0

25.12.2008 21:30 emil

ARACIP este o institutie (semi)privata cu rol de evaluare externa... Cititi va rog situl institutiei inainte de a face tot felu de afirmatii fara suport...

0 0

27.12.2008 18:31 doina_morosan

Ce inseamna, mai exact, disponibilitate de deplasare in judet? Sa aiba masina personala? Va fi degrevat de ore respectivul formator? Aproximativ cat timp(dintr-o saptamana, luna, de exemplu) ia rezolvarea sarcinilor de formator? Care este indemnizatia? Pe site-ul edu.ro/ARACIP, nu sunt aceste detalii.

0 0

27.12.2008 22:28 yana_popa

Nu reusesc sa deschid pagina!

0 0

28.12.2008 12:16 eph2158

De ce nu postati comunicatul dupa 15 ianuarie 2009?

0 0

28.12.2008 14:51 cdiasimi - Autor

Fiindca a fost o perioada foarte incarcata si ... fiindca abia acum am aflat informatia. Oricum, mai bine si mai tarziu decat niciodata. Succes

0 0

28.12.2008 15:25 cdiasimi - Autor

Pentru a fi mai usor celor care sunt interesati, mult mai multe informatii gasiti aici:



http://www.religieortodoxa.ro/forum/index.php?topic=218.0



Sursa informatiilor: http://aracip.edu.ro/

0 0

29.12.2008 12:15 prof_bh

Sunt profesor, membru in Consiliul de administratie al scolii unde imi desfasor activitatea si ocup functia de consilier educativ dar nu sunt membru CEAC. Pot sa ma inscriu la aceasta selectie?Am sanse daca nu sunt director sau membru CEAC?

0 0

29.12.2008 13:05 cdiasimi - Autor

Teoretic cred ca aveti o sansa. Totul depinde de CV-ul d-voastra, de activitatile realizate etc.



Daca ajungeti in posesia documentelor pentru a va face dosarul de inscriere, stiu ca undeva se specifica si raspunsul la intrebarile d-voastra.

Succes!

0 0

29.12.2008 21:41 chivu

Inca un rand de teoreticieni,oratori, plictisiti de actul didactic ?Tare se mai inghesuie romanul cand e vorba de a controla...De ce oare...?

0 0

02.01.2009 19:28 ainigriv

cdiasimi: anuntul pe care il oferi are doar o pagina. Daca ar fi intreg, s-ar vedea conditiile si, mai ales, datele de contact utile: Virginia Blaga,expert ARACIP, virginiablaga@yahoo.com sau 0743787733.

Consider ca este mai bine ca cei interesati sa mearga direct la sursa.



Doina-morosan :Formatorul-consilier trebuie sa manifeste disponibilitate de deplasare in interiorul judetului. Daca, sa zicem, CCD spune "domnule/doamna..., va rog, avem nevoie sa sustineti un curs de formare cu membrii CEAC din zona cutare", formatorul-consilier sa fie in masura sa onoreze aceasta rugaminte. Daca are masina personala sau nu, este treaba domniei sale ori a CCD, cum vor stabili.Pentru acest curs solicitat de CCD, intre Casa Corpului Didactic si formatorul-consilier se va realiza un contract.Este ca un al doilea job, part-time, nu afecteaza orele de la scoala.

Cate ore are un curs ...de exemplu, poate fi un curs structurat in doua sau trei module, la sfarsit de saptamana, cu un interval de o saptamana intre module. Cei care am participat la un curs stim cam cum arata, cate ore presupunea.



Prof_bh: asa cum spune si colegul cdiasimi, mergeti la sursa si intrebati. Asa, din neant sau din zvonistica, mai multe incertitudini decat raspunsuri.

virginiablaga@yahoo.com

0 0

07.01.2009 20:09 mamaluilegacy

Imi vine sa rad...De la G.S. Charles Laugiers din Craiova vrea sa se inscrie un profesor care se ocupa doar de fabricarea dosarelor personale, care cica este si seful comisiei Aracip din scoala, dar dosarul cu documente care sa-i ateste aceasta munca este gol complet...a propos de ce comenta anterior chivu, cu inghesuiala...Nu m-ar mira ca acest Barsan Sorin sa si reuseasca sa se strecoare si aici, caci una e ce arata dosarul si alta ce poti face tu...

0 0

07.01.2009 20:21 mamaluilegacy

cand ai sustinere pe la tot felul de institutii cu prestanta (aparenta). In REST, AS VREA, UTOPIC DESIGUR, SA CRED IN SINCERITATE, CORECTITUDINE SI ADEVAR. DAR PENTRU CA CEL CARE INTRA IN CORPUL ARACIP ESTE UN EVALUATOR, HAI SA VEDEM si ce calitati are:

Evaluatorul:

Caracter

Onestitate

Meticulozitate

Independenta

Corectitudine.

Si acum cititi majusculele pe verticala...

In cine sa mai avem incredere in scoala romaneasca daca suntem parintii unor elevi pe care scoala nu-i mai motiveaza...?



0 0

09.01.2009 21:07 bsorin

Ce magarie... Cine vorbeste de dosare??? Mama cui??? Legacy? Cred ca durerea mare este ca n-ar avea loc 2 din aceeasi scoala. Uita persoana aceasta frustrata ca in fiecare scoala comisia CEAC are n membrii si fiecare are sarcinile lui. Apoi au trecut doua evaluari externe si totul a fost bine. Dar asta conteaza mai putin. Ma uit la mesajele altor profesori (in sensul bun al cuvantului) si la dorinta de a afla mai multe despre tot ce inseamna aceste cursuri de formator si nu pot sa remarc micimea (nu conteaza daca este pe verticala sau orizontala) a mameidreptatii (o fi si studenta la drept???). Oricum din cate am citit eu va fi vorba de un interviu, asa ca evaluarea va fi facuta de oameni competenti si nu de tot felul de neaveniti. Si ca sa nu mai ramana niciun dubiu: IMI VOI DEPUNE CU SIGURANTA CANDIDATURA !

0 0

07.02.2009 21:23 constantin_obreja

Citat: " Formatorii consilieri vor sprijini furnizorii de educaţie în interpretarea, adaptarea şi implementarea standardelor, metodologiilor şi a celorlalte instrumente, realizate în direcţia optimizării proceselor de evaluare internă, asigurare şi îmbunătăţire a calităţii: elaborarea documentaţiei pentru evaluarea externă, organizarea activităţii CEAC, elaborarea procedurilor, implementarea procedurilor, implementarea programelor de autoevaluare şi de îmbunătăţirea calităţii - alte elemente specifice managementului, asigurării şi evaluării calităţii. " Citat incleiat! Cate vorbe marete! Retractez: Vorbe redundante, sau mai bine formulari intr-o LIMBA DE LEMN CARE SE VREA O NOUA DIRECTIE! Cred ca in invatamantul romanesc actual, la MECI, sau la antrenament, CUVANTUL DE ORDINE ESTE BOMBASTICA! Inventati orice suna a nemaipomenit si noi va vom asigura cai, mijloace si procedee de a le implementa in sistemul de invatamant! Daca paginile s-ar masura in greutatea (intrinseca) a semanticii cuvintelor adapostie in ele, cred ca pagina, care transpira din greu pentru a suporta nebunia de forte si sensuri, prezentata mai sus poate intra intr-un baraj partial! Spun asta pentru ca pentru FINALA inca nu se decid clasificatii, oricand, oricine poate veni cu o informatie si mai plina se sensuri ascunse-n si mai putine cuvinte! Demult m-am declarat un 'fan al vorbelor-n vant' dar le-am lasat altora placerea de a se bucura de falfairea vremelnica si nerelevanta a implementarilor sonore dar neproductive in invatamantul romanesc! Cand am descoperit picatura PIC si am vazut ca e mai tare ca ARACET-ul, mi-am zis ca NOUA SOLUTIE E MAI BUNA! De ce sa insist sa o folosesc pe ca veche? Final: De ce atatea fraze 'pline de seva' mai ceva decat apa in castravete si nu O SIMPLITATE EFICIENTA adresata unei categori si asa stressata de ... toti de de toate!

Speranta .... nu moare!

Numai bine,

0 0

31.08.2010 19:34 popa_violeta8

as dori sa-mi trimita cineva un opis al dosarului comisiei ARACIP, sunt responsabil si nu ma prea descurc. Multe miltumiri.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 25 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

593 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN