Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Reinventarea educaţiei în România - Forumul Inovatorilor în Educaţie, ediţia a III-a

Perioadă înscriere: 30.11.-0001

Perioadă desfăşurare: 30.11.-0001

Datorită descoperirilor din ultimele două sute de ani, astăzi, viața noastră se învârte în jurul calculatorului și a mediului virtual. Școlile din România au fost dotate cu calculatoare, iar noile generații s-au născut cu calculatorul în casă, astfel că preocupările copiilor sunt legate, în cele mai multe cazuri, de dezvoltarea aptitudinilor pentru utilizarea acestor sisteme de calcul. Pentru a putea ține pasul cu cei mici, cadrele didactice caută să-și dezvolte continuu abilitățile din domeniul IT pentru a-și perfecționa metodele de predare la clasă.

În acest sens, Fundaţia EOS - Educating for an Open Society România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi Microsoft România organizează în perioada 17-18 octombrie 2009 Forumul Inovatorilor în Educaţie, ediţia a III-a.
Tema ediţiei din acest an este “Comunitate, colaborare şi tehnologie inovativă în şcoli”.

Evenimentul se va desfăşura la Centrul de Afaceri din Timişoara, b-dul Eroilor de la Tisa nr. 22.

Forumul Inovatorilor în Educaţie este o propunere adresată cadrelor didactice care folosesc în mod inovativ tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) la clasă. Potenţialul creator al educatorilor este astfel stimulat încât să exploreze şi exploateze tehnologii moderne, cu scopul de a pregăti tinerii pentru viaţa în societatea informaţională şi în Economia Bazată pe Cunoaştere.

“Este o onoare pentru noi să organizăm un eveniment care aduce laolaltă inovatori în educaţie din toată ţara pentru a împărtăşi experienţe şi impresii”, declară Gabriela Barna, Directorul Fundaţiei EOS România.

Forumul va cuprinde o expoziţiei-concurs de proiecte educaţionale în domeniul utilizării noilor tehnologii în procesul instructiv-educativ.
“În ediţiile anterioare ale Forumului, metoda expoziţiei a fost apreciată în mod desosebit de către participanţi, permiţându-le acestora să interacţioneze individual cu iniţiatorii proiectelor şi să ia parte la mici dezbateri de grup”, declară Directorul Fundaţiei EOS România.

Printre invitaţii-vorbitori la Forum se numără reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Preşedinţiei României, Fundaţiei EOS România, Microsoft România, precum şi reprezentanţi ai mediului universitar.



Câştigatorii Forumului vor fi invitaţi să îşi prezinte proiectele în cadrul unor forumuri internaţionale similare, alături de cei mai inovatori educatori din Europa la finalul anului 2009 sau primăvara anului 2010.

Cadrele didactice interesate sunt invitate să participe la forum, fie în calitate de delegaţi, fie cu proiecte educaţionale la concursul de proiecte.
Înscrierile au loc până luni, 5 octombrie 2009.
Spaţiul virtual al Forumului este: http://fie2009.spaces.live.com/.



Despre Fundaţia EOS - Educating for an Open Society România
Fundaţia EOS - Educating for an Open Society România este o organizaţie caritabilă înregistrată în Marea Britanie care, începând din anul 1995, a dezvoltat în colaborare cu Fundaţia EOS România o serie de programe educaţionale menite să încurajeze introducerea utilizării Tehnologiei Informaţiei si Comunicaţiilor în sistemul de educaţie obligatorie din România.
Înfiinţată în anul 1998, Fundaţia EOS România a continuat să dezvolte noi programe educaţionale care urmăresc dezvoltarea şi utilizarea pe scară largă a calculatorului în procesul instructiv-educativ.
În perioada 2001-2005, Fundația EOS a donat peste 800 de calculatoare școlilor din județele Caraș-Severin, Maramureș, Hunedoara, Timiș și municipiul Bucureşti.

Despre dotarea școlilor cu calculatoare tip desktop
Până la finalul lunii decembrie a anului 2008, școlile din toate judeţele au primit 28.500 de calculatoare, acestea fiind destinate folosirii la clasă de către elevi. Distribuția s-a făcut procentual față de numărul de elevi din clasa a IX-a și a X-a din fiecare județ.

Contact pentru participanţi:
Fundaţia EOS Romania, Secretariatul Forumului
Adresa: Str. Treboniu Laurean nr. 5, Timişoara
Telefon: 0256-498172; 0356-411576; Fax: 0356-411577
E-mail: office@eos.ro; diana.gligor@eos.ro
Persoană de contact: Diana Gligor

Contact pentru presă:
Classic Brands
Telefon: 0744-373521
E-mail: anca.iordache@classicbrands.ro
Persoană de contact: Anca Iordache

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: fundatiaeos | 02.10.2009 12:32 | 1597 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (7)

0 0

03.10.2009 04:39 floarebernad

Este exceptional acest demers. Eu lucrez in segmentul prescolar si am o oarecare vechime(34 de ani).Tehnologia moderna este o provocare pentru mine si pot sa afirm ca a adus plus de valoare (calitativ)in derularea demersului didactic.Despre dotare ar mai fi de vorbit, mai este loc.Am reusit prin sponsorizari, insa primul calculator din unitate a fost donatie proprie.

0 0

03.10.2009 08:34 emil

Demersul este interesant, bunele intentii sunt evidente. Doar o observatie legata poate de forma: Ce vrea sa insemne "reinventarea educatiei"? Poate ne raspund organizatorii.

0 0

03.10.2009 18:39 sasa

Am participat la primele doua editii. Au fost foarte bine organizate. Am avut mult de invatat. Am intalnit dascali entuziasti, dornici sa innoiasca educatia. Sunt sigur ca de data aceasta va fi si mai bine. Urez organizatorilor mult succes.

0 0

04.10.2009 06:37 elenachicos

Am intrat pe site-ul indicat, dar nu am putut deschide documentele. Ma poate ajuta cineva? Multumesc!

0 0

05.10.2009 20:38 constantin_obreja

1. Pentru "floarebernad": la tine rasaul siu plansul sunt ca si ai unui copil care nu stie daca vrea suzeta sau un balansoar mai excentric! "Exceptional" este ceva se intampla rar; prrovocarile sunt dese di dense; trebuie sa stim unde, cand si cum ne angajam! Deocamdatat termenii folositi sunt ... volatili! Dar asta nu inseamna ca nu exista BUNE INTENTII, e posibil sa fi fost o formulare ... mai putin inspirata!

Daca ai inceput dotarea scolii cu 'o donatie personala', te felicit, dar creda ai 'donat' mai mult decat atat: pasiune si sacrificiu! De ce e nevoie sa ne sacrificam noi, mijlocasi la inchidere, cand parlamentarii se plimba ca sa doarma oriunde in lume!?

2. Citat: "Tema ediţiei din acest an este “Comunitate, colaborare şi tehnologie inovativă în şcoli”. O insiruire aleatorie de termeni care vor sa dea un titlu; daca era COMUNICARE, poate se mai intelegea ceva! Dar, ca sa atraga, orice tema de discutie trebuie sa fie cat mai vaga in asa fel incat ... sa vina lumea!! 3. Pentru 'sasa': punctul 2) din comnetariul meu as vrea sa-l ... spulberi! Arata-mi ce-au inovat ... inovatorii si noi n-am aflat!

Numai bine,



0 0

07.10.2009 07:15 duma_lucian

Buna ziua . Am procedat cum ati scris dumneavoastra pentru a participa cu un proiect acum 1 saptamana , dar din pacate nu am primit raspuns .

0 0

08.10.2009 23:14 claudia1976

Trimiteti-i un email dnei Diana Gligor: diana.gligor@eos.ro

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 45 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

334 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN