Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Statistica utilizatorilor didactic.ro

Daca s-a ajuns la 100000 materiale postate, am incercat o radiografie a celor care au postat cel putin 100 de materiale. Cred ca este interesant de vazut care este acest tablou!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: toni | 27.09.2009 13:26 | 3910 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (38)

0 0

28.09.2009 08:05 ciobanudoina

Am vazut diagramele prezentate aici la statistici si ma bucur ca undeva, acolo printre cei care acceseaza acest sait, ma regasesc si eu.

Ma bucur ca am fost indrumata spre acest sait si pot sa spun ca mi-a fost de un real folos.

Va doresc sanatate, succese si sa ne revedem aici cu realizari noi!

0 0

28.09.2009 12:26 codina2007

Multumim, toni, ca ne-ati prezentat o statistica (cantitativa) a materialelor postate de utilizatorii site-ului! Ar fi foarte interesanta si una calitativa, daca se poate! Succes tuturor!

0 0

28.09.2009 15:06 lilibv

Daca se fac statistici, inseamna ca si noi contam cu mai multe sau mai putine materiale.

0 0

28.09.2009 15:43 marinescuana56

Ma bucur ca aveti o atitudine care dovedeste CA VA PASA ,CA NE PUTEM BIZUI ORICAND PE UN CUVANT SPUS IN ORICE PROBLEMA,CA NE LUATI IN CALCUL.Poate asa se vor revizui si calculele mai marilor nostri care iau decizii privind viitorul cadrelor didactice.

0 0

28.09.2009 16:25 toni - Autor

Statisticile sunt STRICT cantitative! Despre calitatea materialelor, impartasesc in totalitate parerile Sfetnicului si ale tuturor celor care tin mai mult la calitate decat la cantitate.

Sunt convins ca sunt materiale foarte bune si la cei sub 100 de postari; dar e greu sa colectezi materialul, sa gestionezi informatia, sa ai un control corect asupra rezultatului dorit.

Lupta cea mare trebuie data pentru calitatea site-ului. Si asta depinde de fiecare dintre noi; ar cam trebui sa terminam cu amabilitatile inutile, sa devenim acei evaluatori corecti, care au puterea sa judece corect materialele colegilor. Statisticile prezentate pot fi corectate, nu e nici o suparare; chiar m-as bucura sa vad si alta optica.

0 0

28.09.2009 18:04 jmaria

Multumim mult. Sincere felicitari pentru toti utilizatorii site-ului.

0 0

28.09.2009 18:29 sfetnicul

Vă salut cu respect şi bucurie iniţaitiva, domnule Toni. Am văzut că nu e prima de acest gen pe didactic.ro şi sper că va fi de bun augur.



În ceea ce priveşte statisticile, situaţia nu este de loc roză, după părerea mea:



-calitatea materialelor este încă foarte slabă, marea majoritate a acestora, în ciuda unor note mari, fiind sub limita publicării (greşeli grave de tehnoredactare / de concepere didactică);



- un mare număr de materiale sunt "preluări", existând încă oameni, chiar în topul utilizatorilor, care au căpătat notorietate pe site în urma postării masive a unor materiale care nu le aparţin (vă spun asta din surse sigure, nu vreau să discut acum detaliile şi nici nu este aici cazul);



- încă mai există useri care postează aiurea materialele (ex. un proiect de clasa a III-a, pentru limba română, postat la rubrica teste la disciplina Matematică) sau care completează cu grave greşeli (o lipsă de respect pentru limba română) titlul şi descrierea (ex. autori si edituri scrise cu minusculă).



Şi exemplele ar putea continua.



Dar ca să ne referim strict la statistica oferită de dumneavoastră:



- nu e de mirare aportul scăzut a celor din rural (internetul a ajuns mai greu acolo şi încă mai persistă inerţia, reticenţa faţă de nou - din nou spun din propria experienţă - 14 ani în rural);



- nu e de mirare nici aportul scăzut al bărbaţilor, numărul acestora fiind mai mic în învăţământ;



- de asemenea nu e de mirare aportul mare al învăţătorilor, ştiut fiind faptul că e un segment numeros şi foarte dinamic.



Personal, m-aş bucura să văd că este în creştere calitatea materialelor pe site, că noi, administratorii nu mai suntem nevoiţi să stăm să corectăm greşelile celor care postează sau că nu vom mai avea materiale pe care trebuie să le respingem pe motiv de plagiat (furt), inconsistenţă didactică, greşeli grave etc.



Vă urez, domnule Toni, întrucât nu ne-am mai văzut în vara aceasta, un an nou şcolar plin de satisfacţii, iar Didacticului să devină numărul 1 în toate topurile de trafic.

0 0

28.09.2009 20:03 emil

Ei bine domnilor, eu nu am intocmai aceiasi opinie si va trebui, va rog sa fiti de acord cu mine. Am construit didactic.ro ca pe o cancelarie in care impartasim experiente. Pot fi tot felul de opinii si tot felul de productii didactice. Nu vreau sa creada lumea ca aici se posteaza materiale ideale, fara cusur, impecabile, etc. Au fost si vor fi acceptate oricare productii care inglobeaza munca colegilor nostri, oricat de simplu ar fi, fara insa sa copieze intocmai de undeva sau fara sa faca greseli flagrante.

Prin urmare, trebuie sa stiti ca didactic.ro promoveaza initiativa, curajul de a concepe un ajutor pentru lectie. Am vazut, si am fost revoltat, un material test, respinsa pentru ca avea doar o pagina!! Pe de alta parte, am vazut acceptate, "planse" cu imagini copiate de pe net, "diplome" sau "ecusoane" stupide, ppt-uri cu poze si fluturasi copiate de pe net, fara niciun mesaj estetic sau educativ.

Calitatea materialelor nu este tocmai buna, este adevarat, dar nu va fi niciodata cea mai buna, pentru ca nu dorim asta. Daca suntem prea exigenti, pierdem colaboratorii incepatori sau mai timizi, dar bine intentionati.

Exigenta, asa cum ati spus, trebuie sa fie legata de minima originalitate, corectitudine, utilitate generala.

Eu multumesc tuturor celor care sprijina didactic.ro prin materiale, prin moderari, prin observatii obiective, prin sugestii de innoire.

Tinta noastra este sa avem multi utilizatori, colaboratori, sa fim cei mai utili in domeniu, mai putin important in topuri cantitative de trafic. Tinta noastra este sa oferim resurse noi, sa ne mentinem si mai ales sa crestem credibilitatea!

Succes!

0 0

28.09.2009 21:54 mhojda

Am vazut ca Maramuresul este pe locul trei in ceea ce priveste utilizatorii acestui site, asta nu face decat sa ma simt mandra ca fac parte dintr-un judet in care dascalii sunt mereu interesati de nou, de frumos, de mai bine... Asta nu poate fi decat in folosul elevilor! Felicitari tuturor utilizatorilor din toate judetele!

0 0

28.09.2009 22:23 sfetnicul

Domnule Emil, v-am trimis un mesaj privat cu privire la situaţia descrisă de dumneavoastră.

În privinţa judeţelor, ce să zic... sunt oare chiar singurul băcăuan cu peste 100 de materiale?

În fond ce înseamnă câteva sute de postări? Aş prefera să am doar 10 materiale dar să fie cărţi cu ISBN în format .pdf. Cred că ar fi mai valoroase şi, poate, mai apreciate.

Cineva spunea odată că un scriitor ar trebui să scrie în viaţa lui o singură carte. Se subînţelege că trebuie să fie Cartea cu C mare!

0 0

28.09.2009 23:53 emil

Nu prea inteleg ultimul comentariu din motivul ca nu am niciun mesaj privat si nici nu prea imi este clara metafora cu cartea cu C mare! Nu e loc aici de polemici si nici de laude. Vreau sa subliniez contrariul a ceea ce vrea totusi sa induca textul de mai sus. Didactic.ro nu este un portal al elitelor, este o comunitate colaborativa, ca sa folosesc un termen tehnic la moda, l-am construit in scop de mediu de lucru pentru fiecare dintre colegii dornici de a construi ceva, nu neaparat cu scopul de a castiga la dosar ... Insist sa atrag atentia asupra acestei politici care a adus succesul portalului didactic.ro. Multumesc domnului Toni Leu, un adevarat prieten al nostru al tuturor, pentru munca depusa la statistica de fata, dar si pentru altele anterioare!

0 0

29.09.2009 12:58 floricaplosca

Felicitari domnului Toni pentru efortul depus in realizarea acestei statistici! Impartasesc intru totul ideile domnului Emil, gandindu-ma la evolutia mea pe acest site. Doamne, cat de stangace eram in elaborarea materialelor! Acum zambesc cand imi vad primele materiale. Dar tin sa mentionez ca am fost incurajata de colegi din toata tara de la care am primit si aprecieri, si indicatii pretioase, care m-au ajutat foarte mult. Nu m-am suparat niciodata daca un material mi-a fost respins. Dimpotriva, m-am straduit sa-l refac, tinand cont de sfaturile primite. Felicitari tuturor utilizatorilor si administratorilor site-ului Didactic, multa sanatate si putere de munca!

0 0

29.09.2009 17:20 toni - Autor

Va rog frumos, spuneti-mi simplu: Toni...

0 0

29.09.2009 20:56 cobelea

Sunt un profesor care imi perfectionez - specializez - modernizez activitatea la clasa, de la toti colegii ce au curajul sa prezinte din experienta lor didactica pe acest portal. MULTUMESC!

0 0

30.09.2009 22:58 bimbi

Subscriu felicitarilor adresate domnului Toni,titanica munca realizarea statisticii.Sunt multe de spus.Aveti dreptate in legatura cu exprimarea literara,gramaticala etc.Nu as"da drumul"materialelor cu greseli,care nu sunt"tastari in graba",neatentie etc.,oricat ati vrea sa scuzati unii colegi.Un an scolar bun,cu sanatate si impliniri,tuturor.

0 0

01.10.2009 11:22 ganea_1

Ma numesc Mihaela Mihu si sunt invatatoare la o clasa Step by Step din orasul Barlad. Sincer, nu cred ca as fi putut "supravietui" muncii titanice din acest sistem fara didactic.ro. Jos palaria in fata celor care posteaza materiale aici! In privinta calitatii, fiecare este capabil sa discearna; dar asa e la romani, e mai usor sa arati cu degetul decat sa spui o vorba buna.Asa ca, Toni, jos palaria! Si promit sa postez si eu materiale,ca poate apare si judetul Vaslui pe un loc fruntas in statisticile urmatoare! Felicitari intregii echipe!!

0 0

01.10.2009 14:48 1957

Harnicute femeile !!!!!!!!!!!

0 0

01.10.2009 15:33 emil

De acord cu calitatea, nimeni nu contesta acest lucru, asa cum rezulta din ceea ce s-a scris mai sus, dar nu cu carti cu C mare, asa cum la fel scrie mai sus. Vi s-a explicat ca didactic.ro nu este un portal al elitelor si va trebui sa intelegeti acest lucru, altfel ... deveniti contraproductiv si ne indepartati utilizatorii colaboratori! Suntem cadre didactice cu diferite nivele de experienta, cu idei diferite. Putem crea un material foarte bun pe o singura pagina sau putem pune poze si fluturasi pe 30 de pagini, fara vreun efect didactic! Si sa nu uitati lucrul pe care l-am spus: portalul este un mediu COLABORATIV, unde nu numai invatam ci facem sharing/schimb de resurse. Utilizatorii foarte buni, ca si cei incepatori nu depun aici materiale numai ca sa invete ci ca sa le imparta cu ceilalti. Didactic.ro va creste, asa cum a crescut in 6-7 ani, pe baza acestui schimb national de resurse, dar si daca noi vom sti sa oferim unelte noi utile in predare/invatare si nu cu lucruri..."geniale". Cu aceasta, discutia mea despre calitatea materialelor se inchide, eventual o continuam pe forum. Doresc succes tuturor colegilor cu bune intentii si ii astept cu idei proprii, oricat de simple sau de complexe ar fi ele!

0 0

01.10.2009 18:12 sfetnicul

Orice monedă are două feţe. În acest caz, înmulţirea materialelor slabe calificativ va duce la decredibilizarea didactic.ro în ochii celor care ar putea fi modele de urmat, generând o plafonare a calităţii la nivelul mediu. Este opinia mea, pe care puteţi să o combateţi, că nu mă supăr.



Vreau însă a vă atrage atenţia că dacă nu este susţinută calitatea, vom avea ce e drept mai mulţi useri, dar îi vom pierde pe cei cu o pregătire bună întrucât ei vor găsi pe didactic.ro din ce în ce mai puţin de la cine şi ce să înveţe.



În plus, suntem cadre didactice, Învăţători, nu învăţăcei. Trebuie să ne asumăm statutul acesta.

0 0

01.10.2009 21:01 sportiv

Se pare ca unii dintre noi au o parere deosebita despre activitatile personale de orice fel,iar altii trebuie sa se supuna acestora,ceea ce cred ca nu este cazul.Fiecare poate invata si din greselile altora, dar mai ales din cele proprii.

0 0

02.10.2009 04:02 efodorean

Felicitari, Toni, pentru initiativa si munca depusa. Statistica este interesanta si prezinta o realitate a "cancelariei virtuale". Pentru mine "didactic.ro" a reprezentat, reprezinta si va reprezenta o adevarata scoala. Aici am reusit sa "prind curaj" sa redactez si sa postez materiale, aici am invata foarte multe lucruri interesante care mi-au fost de un real folos in activitatea de la clasa si nu numai. Sunt convinsa ca materialele postate aici imi vor folosi si pe ultima suta de metri de activitate didactica (avand in vedere ca am ultima promotie de elevi, si ca peste 4 ani ma pensionez). Doresc sa multumesc tuturor celor care au contribuit la existenta acestul site si sa va urez mulkte realizari frumoase in activitatea didactica si in viata.

0 0

02.10.2009 07:06 stella27us

FELICITARI realizatorilor acestui site!Ma bucur ca sunt colaborator al acestui site pentru ca, asa cum se vede, in tara asta a tuturor posibilitatilor, noi, profesorii suntem cateodata vazuti ultimii...macar noi intre noi sa ne ajutam! Felicit inca o data aparitia acestui site si ma bucur ca fac parte din categoria profesorilor care sunt cei mai activi. Felicitari profesorilor din judetul HUNEDOARA! La mai mare!

0 0

02.10.2009 15:36 grigore_geta

Ma numar printre cei care au descoperit cu fascinatie didactic.ro, printre cei care aici au invatat multe, incepand de la a face "PPTuri cu fluturasi luati de pe net", dar care s-au "calificat la locul de munca", imprumutand din experienta si sfaturiel colegilor amabili. Sunt de acord ca materialele trebuie sa respecte cerintele limbii romane si pe cele pedagogice, sa fie conforme cu programa scolara, dar daca unii dintre noi mai gresesc, asa cum am facut-o si eu de multe ori, sa incercam sa comentam cinstit si fara patima, astfel incat sa invatam unii de la altii. Eu am fost un comentator destul de activ, dar numai al materialelor care mi-au atras atentia in mod pozitiv, am incercat sa ma abtin cand ceva nu a fost in regula, din teama de a nu fi interpretata gresit. Cred ca un comentariu facut cu decenta nu ar trebui sa ne supere, pentru ca nimeni nu s-a nascut invatat, iar parerile pertinente ne pot face un mare bine pentru imbogatirea experientei. Sunt nume pe didactic care au devenit renume, oameni care si-au pus in fata noastra munca fara a cere rasplata, care ne-au ajutat, motivat, mobilizat, astfel ca toti sa fim mai buni. Multumesc tuturor!

0 0

02.10.2009 18:39 sfetnicul

Când mă refeream la Cărţi (cu C mare) mă gândeam la acele lucrări care pot fi inovative, unice, demne de tot respectul. Există, domnule Emil, la nivel naţional, mii de lucrări, poate zeci de mii, care au fost cândva publicate cu ISBN, în volum, care nu vor mai fi publicate şi care zac pe CD-uri sau dischete. La unele dintre acestea mă referam, că ar putea fi publicate INTEGRAL, nu câte 2 pagini.



Apoi, mai există un aspect. Există unii care gândesc şi scot o carte în câteva zeci, maximum sute de exemplare, ies în pierdere pentru că nu o pot vinde şi nu reuşesc să o facă în mod real cunoscută. Către aceştia ar trebui să vină în întâmpinare didactic.ro printr-o secţiune e-books, cu ISBN. Autorul se face cunoscut, are punctele pentru dosarul de gradaţie şi toată lumea e fericită.



Vă plângeaţi de materiale realizate cu cliparturi luate de pe net, fără utilitate didactică. Cu mult timp în urmă, şi iar mă veţi acuza de lăudăroşenie, am avansat ideea unei secţiuni de cliparturi create de userii didactic.ro, eventual elevii acestora. Acum am fi avut o galerie freeware proprie.





Recunosc faptul că am postat şi eu materiale cu utilitate scăzută, pe vremea când credeam că e important să ai multe materiale. Azi sunt convins că nu e important să ai mulţi copii, ci copii buni! Şi vă rog să citiţi "copii ai minţii" / "creaţii didactice".



Azi am respins un material de 3 pagini care avea în descriere cuvântul "romania". Să mă ierte Dumnezeu, dar un astfel de cadru didactic taie cu roşu şi scade nota unui elev care va scrie la fel. Noi să îi dăm accept??? Dacă greşesc cumva, vă rog să îmi retrageţi dreptul de a administra. Nu vreau să fac de râs limba română şi profesia mea.





PS. Mă gândesc din ce în ce mai des să îmi şterg, cât mai sunt administrator, acele materiale de care nu mai sunt mândru sau care nu îmi aparţin, fiind preluări de pe internet şi să le grupez prin repostare pe cele mici.

0 0

02.10.2009 21:54 emil

Am spus ca am incheiat orice discutie. V-am recomandat serios, Forumul. Nu imi place tonul dvs. evident auto-laudativ, si nici intoarcerile "de Ploiesti" stilul pompos si neprincipial. Propunewrile facute sunt de dragul de a arta ca faceti propuneri! Nu imi place atitudinea pe care o aveti fata de colegii pe care ii sanctionati chiar si cu frustraile personale! Am spus ca putem continua o discutie despre calitate pe Forum, dar dvs. continuati aici, in acelasi stil prolix si cu ... C mare. Cine are puterea sa judece o va face, fiti sigur! Continuati va rog, doar cu comentarii la tema pusa in opera de dl Leu si prioritizata de mine ca sa evidentiem tezaurul didactic, cu bune si rele, dar mai ales structura "echipei de cancelarie" Mult succes, inca odata, colegiloor, pe care ii asteptam cu opinii frumoase si cu contributii oricat de mici dar originale. Chiar si cu mici greseli care se pot ierta sau corecta. Important este valoarea didactica, eficienta in predare. Multumesc tuturor pentru contributie.

0 0

03.10.2009 14:33 cobelea

"toni", sa ne fereasca "sfantu" de INERTIA celor care nu fac nimic, dar critica tot ce fac cei din jurul lor. Am peste 37 de ani in "campul muncii" si am "vazut" de ce sunt "capabili". Uzura lor vine de la faptul ca nu pot mai mult. Daca as fi de varsta bunelului meu as spune despre ce ai facut: BRAVA si CONTINUA.

0 0

03.10.2009 16:01 toni - Autor

Asa se intampla cand postezi un material bun: lumea reactioneaza:-)

Cancelaria virtuala este pana la urma o oglinda a cancelariilor reale in care muncim zi de zi. Referitor la calitatea materialelor: cred ca aici intervine si capacitatea de a fi autocritic; apoi, au si materialele slabe partea lor buna - inveti din greselile altora!

Si de la inaltimea varstei mele: nu e buna nici prea multa patima! Uzeaza!

0 0

03.10.2009 18:06 ella_alexandru

Ai dreptate Toni (si) la ultima afirmatie (foarte bine venita de altfel) !

0 0

03.10.2009 18:29 ella_alexandru

Iar despre calitatea materialelor, pot doar sa spun ca multumesc creatorilor acestora, si multumesc sitului didactic, pentru ca niciodata "nu m-a lasat la greu...". Ori de câte ori am avut nevoie de un material didactic, am gasit aici numeroase materiale pe tema cautata, si din care totdeauna am putut alege -din multele materiale pe respectiva tema- mai multe lucrari de calitate - unele din ele adaptabile , modificabile in functie de nevoile clasei mele, elevilor. Desigur ca materialele nu au toate valori egale: unele sunt de exceptie, altele au doar cateva idei bune, dar, in multitudinea de materiale din aceasta "cancelarie" trebuie doar sa cauti...si vei gasi

0 0

03.10.2009 19:40 codina2007

Cred ca majoritatea utilizatorilor activi zambesc cand isi revad primele materiale postate. Mi se pare o situatie absolut normala, pentru ca foarte multi am invatat tainele utilizarii calculatorului aici, pe didactic.ro. Ne-am simtit ca elevii veniti in cls.I:sfiosi,nedumeriti, nestiutori, dar dornici de a invata cat mai multe lucruri.Fara acest portal multi am fi fost si acum "corigenti" la acest capitol.Cu trecerea timpului, eu personal am simtit ca trebuie sa mai insist la calitatea materialelor in momentul cand mi s-au respins unele dintre ele. Trebuie sa recunosc ca am avut si momente cand am zis "Gata! Nu mai postez materiale!" dar mi-a trecut repede.Didactic-ul a fost, este si cred ca va ramane "drogul" la care nu pot renunta. :)Nimeni nu-i perfect!:)In concluzie, cred ca trebuie sa tinem cont si de selectia naturala. Cine vrea calitate: insista, persevereaza, pentru a se autodepasi; cine nu,se retrage singur cand nu mai face fata, sau a ajuns la stadiul de automultumire. Este loc pentru toti sub Soare, dar n-ar fi rau, sa fim mai toleranti si mai iertatori,daca vrem sa ne fie mai bine! Sa auzim numai de bine!

0 0

03.10.2009 21:42 toni - Autor

Interventiile de pana acum mi-au adus in minte o intamplare traita in primavara acestui an: un parinte din satul meu mi-a multumit pentru materialele mele! Le descarca si le dadea ca munca independenta copilului, proaspat elev in clasa I; intamplarea m-a facut sa inteleg ce deschidere are acest site si ca nu suntem singuri in aceasta cancelarie; daca in cele reale parintii nu prea intra, aici s-ar putea sa fie prezente nestiute tot timpul. De aici si grija pe care trebuie s-o avem cand iesim public cu orice fel de material.

0 0

03.10.2009 21:52 toni - Autor

Pe forum, la sectiunea "Cafenea", am deschis o discutie cu tema "Calitatea materialelor". Va invit acolo, ca la cafenea. Eu dau cafeaua! Va astept!

0 0

04.10.2009 10:57 sandumaria

O statistica f. f. f. interesanta !!! Felicitari pt. idee !!!

0 0

04.10.2009 16:35 doridun

am vazut ca lipseste Suceava ,este din cauza ca sunt prea putini sau ati uitat de ea?

0 0

04.10.2009 17:37 toni - Autor

Ptr "doridun": nu am gasit pe nimeni din Suceava cu peste 100 materiale... Poate anul viitor!

0 0

05.10.2009 07:58 mari_mar

Interesanta radiografie!Sunt din Vrancea si ma bucur ca judetul meu este pe un loc fruntas.Chiar daca ruralul reprezinta doar "o feliuta"din diagrama dumneavoasta va asiguram ca si aici se munceste enorm.Mii de multumiri initiatorilor si colaboratorilor acestui site!Va socotesc pe toti prietenii mei ,pentru ca atunci cand am ramas in pana de idei,mi-ati fost o sursa de inspiratie.Si daca pana acum doar "m-am ospatat",promit sa-mi aduc si eu umila contributie.Va pretuiesc!

0 0

05.10.2009 18:41 dorina_dinu

Indiferent de cate materiale si ce judet este fruntas VA MULTUMESC PENTRU CA EXISTATI!

Nu suntem singuri, au aflat de noi si parintii si chiar si elevii nostri.

Ma bucur pentru impactul DIDACTIC.RO

0 0

13.10.2009 11:26 munt_lili

As dori si eu sa vad aceasta statistica, se poate? Va multumesc.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

321 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN