Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Andrei Marga: Universitatile private se inteleg pe sine ca unitati comerciale

"Consider legitime si adecvate masurile Ministerului Educatiei", arata Andrei Marga intr-un comunicat de presa remis marti, sustinind ca "in sistemul universitar din Romania, construit la inceputul anilor ´90, sunt erori grave si confuzii culturale".

Eroarea principala este supradimensionarea: o tara cu ceva peste 20 de milioane de locuitori nu poate si nu va putea sustine adecvat peste 90 de universitati (cate sunt astazi recunoscute de Parlament). Aceasta eroare atrage, intre altele, o coruptie endemica. In fapt, Romania are prea multe unitati ce se boteaza pompos „universitati” si prea putini studenti", mai scrie Marga.

Preluat de pe HotNews.

http://student.hotnews.ro/stiri-stiri-5960428-andrei-marga-universitatile-private-inteleg-sine-unitati-comerciale.htm

HotnNews este partener didactic.ro

Cititi pe HotNews si comentariul Ministerului Educatiei:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5955992-ecaterina-andronescu-universitatea-spiru-haret-putea-scoasa-definitiv-afara-legii-daca-nu-isi-rezolva-problemele-intr-saptamana.htm

Ecaterina Andronescu: Universitatea „Spiru Haret" ar putea fi scoasa definitiv in afara legii, daca nu isi rezolva problemele intr-o saptamana .

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: emil | 15.07.2009 17:02 | 3143 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (56)

0 0

15.07.2009 19:05 bertini

Am 28 de ani vechime in invatamant si sunt in anul II la pedagogie USH.Am ales facultatea privata pentru ca pot invata acasa si pentru ca taxa este acceptabila!Taxele de la facultatile de stat sunt foarte mari si tot cresc...si pe vreme de criza!Asa ca nu e vorba numai de tineri ci si de cadre didactice pe care le vad la examene si care au ales ca si mine acest mod de perfectionare! Imi pare rau dar despre domnul Marga am avut o parere foarte buna. Se pare ca m-am inselat!

0 0

15.07.2009 20:22 felixmunteanu

Si eu am tot 28 de ani vechime in invatamant, sunt in anul III la o facultate de stiinte ale educatiei, de STAT, la ZI, FARA TAXA, ba am si bursa de merit. NU am ales USH pentru ca as fi platit taxa si, dupa examenele date la calculator, cu ce m-as fi ales in afara diplomei? Stiu de la colegele mele ca se memoreaza niste intrebari si variantele de raspuns, iar apoi se "butoneaza". Chiar si licenta e tot asa. Nu am incredere in acest sistem. Nu inseamna ca universitatile de stat sunt fara pata, dar nu se compara cursurile, examenele scrise, portofoliile si lucrarea de licenta cu cateva minute de bifat, uneori la nimereala.

E adevarat ca sunt prea multe asa-zise universitati, dar cine le-a incurajat? Cine nu le-a oprit la timp? Si acum, cine creeaza haos, tratand oamenii ca pe niste pioni de sah?

0 0

15.07.2009 21:30 professorbujor

Este inadecvata si incredibila reactia ministrului Andronescu ;aici sunt niste rafuieli academice la care "pune botul" si Marga despre care credeam ca este o fiinta vertebrata!

Parerea mea,de nezdruncinat este aceasta: "Orice post trebuie sa fie ocupat in virtutea rezultatelor obtinute in urma unui examen sustinut pe baza unei programe ,in fata unei comisii alcatuite din specialisti in domeniu "

Condamn atitudinea celor care se joaca cu vietile a zeci de mii de tineri ,pe motive de ingamfare sau de partid sau de negot .

0 0

15.07.2009 21:33 professorbujor

Nu ARACIS-ul lui Vlaston valideaza o facultate ;el pare un tip frustrat si marginit precum o oaie din ograda lui Becali!

0 0

16.07.2009 09:43 mezdrea_adriana

Salut initiativa doamnei ministru! USH nu este altceva decat o mare afacere care insala pe cei ce cred ca importanta e doar diploma si nu formarea profesionala de-a lungul anilor de studii. Ce formeaza USH: oameni incompetenti pentru ca cei seriosi aleg o facultate de stat.

0 0

16.07.2009 16:31 seli

M-am intrebat in acesti ani adesea ce Universitate este "Spiru Haret" care nu are la filialele din tara deloc profesori si cursuri , in care evaluarea este maxima expresie de superficialitate, in care selectivitatea dupa criterii de performanta a studentilor lipseste ? Inteleg frustrarea colegilor care au ales din comoditate calea cea mai simpla de a obtine o diploma , adesea fara acoperire,si imi pare rau caci printre ei sunt si oameni valorosi .Dar sper sa inteleaga ca era nedrept fata de cei care am muncit mult aprofundand cunostinte si formandu-ne in universitati prestigioase de stat sa fim pusi pe picior de egalitate , iar uneori noi sa fim chiar ironizati ca invatam atat mult ... Oricum mai au o sansa de a demonstra ca sunt buni sustinand din nou licenta la stat...Succes celor care merita !

0 0

16.07.2009 18:03 dragoiu

După părerea mea,lucrurile vor intra în normalitate în curând. Sunt absolventă a Colegiului Univrsitar Pegagogic de institutori Bucureşti ,1999. La momentul respectiv universitatea nu avea facultaţi acreditate. Am dat 5 examene de selecţie şi examenul de absolvire la Babeş-Bolyai din Cluj şi am reuşit .Aşa se va întâmpla şi acum. Cine a învăţat va avea posibilitatea să demonstreze acest lucru şi se va putea folosi de diplomă.Succes tuturor aflaţi în această situaţie! Nu disperaţi!

0 0

16.07.2009 22:10 ioara

Nu vă mai balonaţi atâta! Lucraţi cu toţii în învăţământ şi ştiţi cu toţii (doar că faceţi bârfa pe la colţuri)cum merg lucrurile şi cum "protocolul" salvează toate verificările, inspecţiile,etc. Ştiţi cu toţii cum se dau tezele şi bac-urile. Am nepoata la o facultate celebră de stat, bursieră. Ea lucrează , eu îi pregătesc referatele pentru examene (le salvez de pe net, le citesc, le scriu de mână)Uite aşa mă fac mai deşteaptă, doar că nimeni nu-mi dă diplomă.Unii fac facultatea pe grile, alţii pe referate. Mă rog la Dumnezeu nu pentru USH, nici pentru universitatea doamnei ministru ci pentru copiii licenţiaţi şomeri sau căpşunari. Am doi la mine în casă! Şi ca să vă mai distraţi (sau să plângeţi), vă spun că mai am şi o prietenă care are două fete: una olimpică, una mai bleguţă. Pe prima o pregăteşte la greu pentru a o face arhitect. Pentru a doua a decis: o va face profesoară!

0 0

16.07.2009 22:24 ioara

Revin; Dacă se autosesizează şi ministrul de finanţe şi cere banii celor care pe baza diplomei de la USH au trecut de la învăţător la institutor, deci la un salariu mărit, suntem salvaţi! Ieşim din criză!

0 0

17.07.2009 08:50 bertini

Felicitari pentru ,,felixmunteanu''!Eu nu as fi avut aceeasi sansa la UBB cluj unde locurile la buget sunt ocupate cu medii foarte mari,nu locuiesc in Cluj,lucrul in doua schimburi nu mi-ar fi permis acest lucru,copii la facultate,s.a.m.d.In invatamant oricum toata viata inveti,tot timpul ai examene,perfectionari,grade,etc.Se fac lucrari de cercetare,participare la simpozioane,seminarii,etc.Iar o lucrare de licenta nu mi se pare diferita de cea pentru gradul I,unde se poate muncii serios sau te poti,,inspira''din lucrarea altei colege.Nu sunt un caz in dezbatere, mi-am exprimat doar punctul de vedere referitor la mine si la alti colegi in situatia mea!

0 0

17.07.2009 09:27 lumynitza_gh

"Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia."

0 0

17.07.2009 10:42 monika

in ziua de azi aproape ca nu prea mai conteaza ca faci facultate la privat sau la stat (cu mici exceptii:universitatile din centrele mari iasi,cluj bucuresti);nu se mai invata nicaieri ,nu se mai face carte ca pe vremuri din pacate.

0 0

17.07.2009 13:32 no_name112

Ne meritam soarta! Suntem o categorie sociala de tot r... Pana nu moare si capra vecinului, nu ne simtim bine. UE impune niste reguli, unii inearca sa le rezolve si vin ceilalti sa le dea in cap. Astazi nu se mai face carte serioasa nicaieri: nici la stat, nici la particular. Ce-a facut ministerul atatia ani de zile? De ce nu s-a sesizat la timp? Nu ministerul a eliberat atatea si atatea diplome? Indirect, nu sunt si cei de acolo de responsabili de aceasta situatie? Pestele de la cap se strica!!!

0 0

17.07.2009 13:49 felixmunteanu

Da, "Pestele de la cap se strica", dar se curata de la coada. Putin ii pasa "capului" de "coada".

Spuneam si mai sus: de ce au acceptat atatia ani fara sa ia masuri?

0 0

17.07.2009 14:32 felixmunteanu

Daca Alba Iulia e un catun, atunci, da, invat intr-un catun. Nu e seral, dar orarul a fost intocmit in asa fel incat sa putem ajunge si cei din afara, adica de la ora 12/13. Frecventa mea a fost de peste 80% (100% la unele materii). Nu am spus despre bursa ca sa ma laud ci ca sa arat ca nu dau bani, ci ca primesc bani. Va mai spun ca in Ardeal ziua are tot 24 de ore (socotite altfel decat ati facut-o dumneavoastra) si ca ... nu port poale.

0 0

17.07.2009 15:29 corcebnici

Se face sau nu scoala la USH? Va spun eu ca nu intereseaza pe nimeni!... Traiasca politica! Si nu uitati ca toate astea pornesc din goana dupa iubitele puncte pe care le primim in urma activitatilor -de multe ori munca desfasurata la clasa este nesemnificativa- si care ne asigura salarii de merit, gradatii, transfer, detasare etc. Ne simtim mereu amenintati ca vom ramane fara posturi, asa ca mai facem o facultate, in care, dragilor colegi de la catedra, va spun cu ... convingere ca nu o sa capatati pregatirea profesionala pe care o primeam aladata la liceele pedagogice...

0 0

17.07.2009 16:02 ioara

Există în Aiud facultate doamnă felixmunteanu? Văd că sunteţi de la învăţământul primar şi din câte ştiu eu facultatea la zi se face dimineaţa când dvs. ar trebui să fiţi la scoală! Sau e o formă de seral sau tot o filială de cătun. Imi închipui că aveţi familie şi vă invidiez performantele! Deci: 5 ore la scoală, 3 ore pregătirea profesională, 5 ore la facultate, 2-3 ore se pierd pe drum , în baie, la masă, etc,2-3 ore net (văd că sunteţi un didactic activ), 3-4 ore studiu ptr examene...Doamne, în Ardeal ziua nu are tot 24 de ore? CEVA NU E ÎN REGULĂ! Am şi eu colege studente la zi, la Galaţi, la o distanţă de 90 km. Se duc şi ele ca şi cei de la ID doar la examen, primesc şi bursă dar faţă de dvs. tac, nu-şi ridică poalele în cap! Scuze dacă am fost cam acidă dar sunt total de acord cu no name112.Referitor la întrebarea cine se face vinovat? Ministerul că nu a stabilit o cifră de scolarizare (buni bănuţii pe care USH-ul i-a plătit ca impozite), USH-ul că nu a acceptat vizita căpuşei ARACIS.

0 0

17.07.2009 16:23 professorbujor

Este aberant ca ,un om care este "in campul muncii" si bugetar ,sa primeasca bursa pt.ca face o facultate !

0 0

17.07.2009 17:54 no_name112

De ce ar fi asa de rau ca toti alearga dupa acele puncte? Cine le-a inventat? In niciun caz noi, cei care trudim cu constiinciozitate la catedra. Noi nu facem decat sa respectam o fisa intocmita de cei de sus. Aceste puncte i-au salvat pe multi de la restrangere de activitate si n-au patit-o ca cei care erau veniti prin concurs de competenta ( nu de dosare!)si au avut ghinionul sa fie printre cei cu punctaje mai mici in unitatile lor scolare.Cunosc colegi, titularizati prin concurs, care au stat in restrangere de activitate cativa ani, iar altii, veniti disciplinar in oras, au ramas in scoala si au fost si promovati in functia de director. Daca multi intre timp s-au perfectionat, daca au facut facultati (chiar si cele de la USH) au trudit pentru painea aceasta cinstit, nu folosindu-se de pile, relatii, pozitii sociale... Si iar vin sa intreb: ce-au facut cei din minister? De ce au reactionat asa de tarziu si in acest fel? Cunosc destule persoane care au terminat SH si sunt titulare. Decizia de titularizare nu le-a venit si de la minister? Unele dintre acestea sunt acum inscrise la masterat, sau la doctorat. Ce vor face: intrerup ceea ce-au inceput, se prezinta cel mai devreme la anul, la examenul de licenta pentru a li se recunoaste diploma, apoi isi continua masteratul si doctoratul? Deja am obosit numai gandindu-ma cum se va rezolva situatia lor. Nu mai pun la socoteala stresul acumulat, emotiile examenelor, timpul afectat acestora, orele pierdute si nu in ultimul rand banii pe care i-au rupt din putinii pe care ii aveau, pentru a-si plati taxele. Atata timp cat aceasta brambureala venita din minister nu va inceta, noi, cei multi si dezbinati, vom avea grija de capra vecinului!!! Doamne, ocroteste-i pe romani!( SINDICATELE CE FAC OARE?)

0 0

18.07.2009 09:36 calangiumarin

Este un abuz din partea ministrului educatiei. Nu stie ce a facut si trebuie sa plece. Nu poate sa anuleze niste diplome si nici sa scoata de la examene concurentii. Cineva se foloseste de ea pentru a lovi in USH. Univ./ este legal constituita, este acreditata si in scurt timp se va face dreptate. O felicit pe ABRAMBURICA pentru ca dupa ce a rezolvat toate problemele invatamantului preuniversitar vrea sa treaca si la universitar. A vazut baza materiala de la USH? Vede ce inspectori a pus pe la ISJ-uri si cum se schimba directorii? Daca ABRAMBURICA vrea sa aiba studenti la stat sa reduca taxele si ne vom inscrie si la fac. de stat, dar sa elimine spaga de la examene. Care este cadrul legal prin care ati ordonat sa nu participe la ex.de titularizare candidatii care erau inscrisi. Ce zice Constitutia, d/na abrambureala.

0 0

18.07.2009 15:44 emil - Autor

Pentru calangiumarin, dar si pentru cei care sustin furibund neregulile din univ. SRL-uri. Eu cred ca nu e un abuz ci un act de dreptate. Poate ca modul in care se rezolva nu e prea corect. Universitati private ca SH si altele, degradeaza calitatea invatamantului, duc in derizoriu pregatirea persoanelor si exigentele universitare. Ei bine, personal nu vreau ca eu sau copiii mei, absolventi de facultati de stat de prestigiu, sa fim tratati egal cu absolventiii "la metru" ai universitatilor de acest tip. Taxele la stat sunt mari pentru ca exigentele sunt mari ... iar cei care se duc la Spiru H. nu se duc acolo din cauza taxelor mai mici ci pentru permisvitatea sistemului...Regret, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar nu se mai poate asa!

Cititi si comentariile colegilor de pe FORUMUL didactic.ro. Rog sa aveti o atitudine moderata si corecta.

0 0

18.07.2009 20:57 camdyg

Doamna ministru are dreptate sa anuleze dipolomele din "ilegalitate" de la TOATE facultatile. Am mers la facultate pt. ca a mers si "cutare" si ce face "el/ea o sa fac si eu...asta este mentalitatea romanului.Sa se desfiinteze si punctajul acela nenorocit care ne "invrajbeste"pt ca din aceasta cauza alearga "biata lume dupa studii...pt a se pastra postul.Si mai e ceva....TItularizarea...ne titularizam si apoi ...intram in restrangere....,cum vine asta??!!...iar ajungem la restrangere, iar avem nevoie de punctaj,iar facem facultati, iar cursuri, iar simpozioane, iar ,iar...luam totul de la capat... cu oameni care...sunt "formati de sistem si nu este vina lor..

0 0

19.07.2009 14:43 iustihaz

Parerea mea este că masura doamnei ministru este una corecta. Stim foarte bine care erau conditiile de scolarizare si de examinare la USH. Absolventii, indiferent de motivele pentru care au preferat sa se inscrie la aceasta facultate (pentru puncte sau din teama unor restrangeri, pentru salarii mai mari sau ca sa fie licentiati si atat) nu cred ca se pot considera bine pregatiti. Din respect pentru copii trebuie sa se opreasca odata avalansa de ... nepriceputi care intra in fiecare an in sistem.

0 0

19.07.2009 15:41 lumynitza_gh

Sa repet ce-am spus?

0 0

19.07.2009 16:32 no_name112

Pentru iustihaz: "Din respect pentru copii...avalansa de nepriceputi" incepe chiar cu dv. A se verifica "Fisa de lucru - adjectiv" postata de utilizatoare pe 2.03.2008, fisa in care se poate vedea cum a scris numele lui Alecsandri.:(

0 0

19.07.2009 18:04 lstoian

Nu suntem tratati egal cu absolventii "la metru" ptr. simplul fapt ca ei se cred si chiar sunt pusi deseori deasupra. Chiar si absolventii de ciclul I Bologna (cu sau fara licenta pe calculator) au pretentia ca au asimilat in 3 ani cunostinte ce inainte se fixau in 4,5 ani si se aplicau la lucrarea de stat in alti 0,5 ani. Nu cred sa se faca curatenie. Deja sunt calare pe ministra.

Iaca de ce "Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia."

0 0

19.07.2009 20:06 emil - Autor

Va rog sa faceti NUMAI comentarii la stirea publicata si sa pastrati un ton corect, fara atacuri la persoana.

0 0

19.07.2009 20:13 catalin_crcn

Eu nu tin partea nici a USH nici a mea ... am studiat un program de masterat... din pacate nu am dat dizertatia... sincer am invatat multe din proprie initiativa... pentru ca trebuia sa intocmesc nsite referate si nu puteam sa trimit niste referate aiurea... am considerat ca ma fac pe mine de râs în primul rand... de ex Prof. Horia Pitariu care preda si la UBB si la USH nu este acelasi??? pun si eu o intrebare ... dupa tot circul facut la Realitatea Tv azi... constat ca am dat banutii truditi la catedra din greu cam degeaba... ne-au spus ca este acreditat dar acum am descoperit ca nu este... deci daca am ramas cu ceva am ramas cu ceea ce am citit din zecile de carti pentru ca am vrut sa raman cu ceva in urma acestui program... daca voiam sa trec precum gasca prin apa nu ma oprea nimeni... asta e... am facut o alegere gresita... puteam sa aleg SNSPA cu acelasi program de masterat insa recunosc ca din comoditate nu am facut-o si acum vreau nu vreau sunt într-un fel partas la aceasta poveste cu voia sau fara voia mea..., insa colegi de ai mei cu acelasi tip de amsterat acum sunt drd si la stat sau absolventi ai USH...asta e... viata în România...

0 0

19.07.2009 22:52 felixmunteanu

Pentru no_name112: Daca ati fi fost mai priceput(a) decat iustihaz, ati fi semnalat si celelalte doua erori strecurate in fisa. Ideea nu e de a ne cauta bube in cap si de a ne arata cu degetul unul pe altul. Exista uscaturi peste tot, sistemul de invatamant a devenit mult prea permisiv si la stat si la privat. S-a inchis usa din fata si s-a deschis cea din dos, mai larga. Din pacate, in unele cazuri, s-a mers prea departe. Tot ce trebuie e sa se gaseasca o formula prin care sa se repare legislatia pentru ca asemenea lucruri sa nu continue. De ce nu s-au luat masuri mai devreme? Asta am intrebat si eu, nu o data si nu doar aici.

0 0

20.07.2009 18:51 calangiumarin

Emil, ai dreptate ce zici dar, gandeste-te la fabrica de institutori care a functionat pana acum cativa ani. sunt acum la catedra si....nu vreau sa zic mai mult pentru a nu leza pe cineva.Am distrus prin aceasta invatatorul cel cu liceu pedagogic, cel care era profesionist. Ce zici? Ii evaluam si pe ei? Daca tot facem evaluari. ARACIP-ul, ARACIS-ul sunt acreditate? De ce trebuie sa avem aceste structuri cand avem M.E.C.I? Tot este criza si nu avem bani, aceste structuri nu au ce cauta, mai ales ca nu sunt independente, actioneaza la comanda politica si au si preturi foarte mari.

0 0

20.07.2009 21:46 calangiumarin

Ecaterina a gresit tot timpul acesta petrecut in fruntea ministerului. Cum pot avea incredere in cuvantul ei cand a promis marirea salariilor pers. didactic? Nici acum nu se va tine de cuvant. Daca tot vrem sa facem ordine sa se dea un decret prin care toti absolventii cu licenta sa fie evaluati, indiferent ca sunt la stat sau la privat. Eu cred ca este prea multa politica in inv.romanesc si de aceea am ajuns unde am ajuns.

0 0

20.07.2009 22:27 sorinborodi

Am si eu de punctat câteva chestiuni ce vizează scandalul “Spiru Haret” (zic ca e un scandal,indiferent de care parte a baricadei se află cititorul).



-avem date incomplete pentru a da verdicte tranşante

-Ministrul Andronescu nu acţionează şi nu a acţionat din proprie iniţiativă

-nu toţi cei ce au absolvit SH sunt fără valoare şi…..

-nici la facultăţile de stat lucrurile nu stau ‘pe roze’ în ce priveşte pregătirea studenţilor,în ultimii ani

-rectorii "de la stat" isi apara si ei interesele si au un bun auditoriu in persoana lui Andronescu

-fenomenul SH înseamnă bani,mulţi bani

-politicul are un cuvânt greu de spus,dar asta ,în final,se transforma tot în “bani”

-modul (şi momentul ! ) ales pentru soluţionarea problemei a fost total nepotrivit

-o mare vină au miniştrii anteriori

-o mare vina are şi rectorul SH,care nu s-a preocupat suficient pentru prevenirea situaţiei

-scandalul a fost generqat ,printre altele,de haosul legislativ ,prezent nu numai in educatie

-s-a ajuns aici mai ales din cauza sistemului bugetar (poliţie,armată, administraţie publică, învăţământ etc.),care de ani buni încoace ‘absoarbe’ en-gros absolvenţi fără valoare

0 0

21.07.2009 00:11 ioara

OAMENI BUNI! Vă certaţi pe bani puţini! Hai să ne întoarcem în grădina noastră! Nu am fost niciodată curioasă dar anul acesta, apropo de absolvenţii USH scoşi din examenul de titularizare, am făcut un calcul. La mine în judeţ s-au prezentat la examen 1377 candidaţi, colegii noştri, profesori, economişti, ingineri, informaticieni, etc. Se deduce că "răii " fiind scoşi, au rămas "greii", cei cu facultăţi de prestigiu, ba chiar cu mastere "grele". Din totalul de mai sus, 682 au obţinut note sub 7 ( puţine de 6, puţine de 5 dar multe, multe de 2 şi 3). Cine nu crede, să verifice şi la mine, şi la dvs în judeţ şi continuaţi să plecaţi capul cu umilinţă,în faţa colegilor care vă flutură diplome "grele", eliberate de facultăţi "grele" de stat, mai ales cei care sunteţi nişte "amărâţi" de învăţători şi care doar ca să nu mai fiţi priviţi ca nişte ciumaţi v-aţi permis să vă înscrieţi la o facultate privată, la ID, doar că se afla aproape de casă şi nu vă permitea buzunarul să deveniţi studenţi la zi, la o facultate de mare prestigiu! Scuzaţi că am repetat atât de des cuvântul "greu", dar m-am molipsit de la miniştrii M.E.C.I, care la fel de des folosesc expresia "programe noi".

0 0

21.07.2009 09:32 glilianaviorica

Iata unde au reusit "alesii nostri" sa ne aduca: sa ne invrajbim unii pe altii!

"Dezbina si domina" Si pentru ce? Noi tot asa o sa lucram la catederele noastre (dupa capacitate si constiinta)! Salariile noastre o sa "creasca" la fel ca si pana acum! Elevii nostri o sa ne iubeasca la fel ca si pana acum (pe unii mai mult, pe altii mai putin)si fara sa ne intrebe daca ne-am completat studiile la USH, la zi, la stat sau aiurea!

Am citit ce s-a scris mai sus, cele scrise mi-au lasat un gust amar... dar am convingerea ca multi dintre cei care ataca, intr-o directie sau alta, daca s-ar intalni fata in fata, ar deveni chiar buni prieteni (si nu i-ar mai interesa unde si-a completat studiile unul sau altul)!

Haideti sa incercam sa fim mai uniti! Politicienii se cearta in fata tv-urilor, dar "prin dos" isi dau mana si isi vad de treburile lor in continuare!

Daca nu le-am acorda atata atentie poate ca am avea parte de o vacanta mai placuta!

Numai bine!

0 0

23.07.2009 05:35 sigrid

Imi cer scuze fata de domnul calangiumarin, respect fata de domnii educatori cu liceu pedagogic, dar...facultatea de psihologie si stiinte ale educatiei, cu sectiile pedagogie si pedagogia invatamantului primar si prescolar cred eu personal ca ofera o pregatire mult mai buna. Iata cateva motive: multe doamne si domni absolventi ai pedagogicului au recunoscut in timpul cursurilor de la facultate ca e ALTCEVA. Abordarea e total diferita, metodicile de predare nu mai au rigiditatea celor predate in pedagogic. Accentul mare se pune pe psihologie, pe cunoasterea copilului, pentru a putea adopta cele mai adecvate metode de dezvoltare a personalitatii acestuia. Se vorbeste de metode interactive, de teoria inteligentelor multiple, de metode de dezvoltare a creativitatii copilului, de depistare a stilului de invatare si adoptarea unor metode ce sunt adecvate tuturor stilurilor de invatare...etc. Fara sa va suparati pe mine mi-as permite o intrebare: cat de des au fost utilizate astfel de sintagme in liceul pedagogic. Si mai am un singur argument: cat de matur poate fi un educator la 18-19 ani si cat de matur poate fi la 22-23?

0 0

23.07.2009 08:22 elena_calin_2007

Aceasta e "vara vrajbei noastre". Inutila disputa. Sunt de partea scolii adevarate, cu traditie, in care cadrul didactic nu-si lasa nevasta si se insoara cu studenta, in care respectul functioneaza, absolventul isi poate practica meseria dobandita prin studii si o face la nivelul cel mai inalt, seriozitatea la locul de munca il recomanda indiferent care e acest loc etc. Adresez o SINGURA intrebare: daca exista atatia licentiati-deci specialisti in domeniul pe care l-au studiat-de ce tara asta merge din ce in ce mai prost? Ma aude/citeste cineva?

0 0

23.07.2009 08:23 sigrid

Buna dimineata. E trist ca tot educatorii se supara si se jignesc unii pe altii din pricine care tin de altii. Eu o admir pe doamna Andronescu. Lucrez in invatamant si sincer sper ca poate face dreptate. E alegerea fiecaruia ce cursuri urmeaza, ii admir pe toti cei care urmeaza facultati, acest lucru presupune munca, drumuri, bani, neglijarea familiei (pentru cei maturi). Daca merge la stat sau la privat e treaba fiecaruia, problema e daca se informeaza corect asupra valabilitatii diplomelor. Nu-l pot intelege pe domnul care sustine ca un om al muncii nu are dreptul sa mearga pe locurile bugetate la stat si sa ia chiar si bursa de merit. Acel om INVATA, nu fuge dupa o diploma, ii place ceea ce face si atunci isi merita fiecare banut. DECI SA RECAPITULAM:

-poti fi la privat dar sa fie cu toate actele si acreditarile la zi si atunci esti valoros

- daca esti la stat clar este o facultate care-ti ofera o pregatire superior calitativa (si aici ma gandesc la numarul de studenti care revin unui profesor fata de cei de la privat)

- poti proveni de la orice facultate, poti foarte bun sau foarte slab in domeniul tau- asta depinde numai de tine si de chemarea ta (eu am vazut colege de la stat foarte slabe, care nu sunt capabile sa se orienteze in activitate, nu au talent, totul le e strain).

DRAGI COLEGI NU E CORECT SA-I INCURAJATI PE CEI DE LA FACULTATILE PRIVATE (ma refer la rectori) SA APELEZE LA TOT FELUL DE SMECHERII, SA EVITE PLATI DE TAXE CATRE STAT (acrteditari), SA FACA RABAT DE LA NORMELE DE CALITATE IMPUSE. Eu spun un singur lucru: chiar si o gradinita privata trebuie sa-si acrediteze atat programul normal (65 de milioane plus inspectii foarte, foarte riguroase), cat si programul prelungit (din nou aceeasi taxa si inspectii). Daca nu isi acrediteaza ambele forme nu poate functiona si e inchisa. DE CE OARE LA FACULTATI SA NU FIE VALABILA ACEEASI LEGE?

0 0

23.07.2009 10:18 marian_dorin

Diferenta dintre liceul pedagogic(deci,fosta generatie) si cea de la facultatea de stiintele educatie(adica pedagogia pt. prof. primar ) e data de PRACTICA!!! In liceu se facea practica multa , plus teorie , insa in prezent in facultatea cu pricina nici vorba de asa ceva! Teoriile sunt interesante , insa daca n-au aplicabilitate... Asa ca asta ii lipseste facultatii de pedagogie cu prof. pentru inv.primar. Plus ca in liceu se mai facea o selectie a absolventilor , insa la facultate intra cine vrea si pana la urma toti ies invatatori! E oare corect asa?

0 0

23.07.2009 13:49 cameliarod

Pacat ca totul a fost o furtuna intr-un pahar cu apa. de ce? pt ca Partidul e mai presus de toate.Nu contest valoarea nimanui, dar de ce nu a fost totusi aprobata ideeea ministrei ca cei de la Spiru sa dea licenta la alte facultati de stat?? Le-a fost frica manechinelor, parlamentarilor si vedetelor ca nu iau licenta??

0 0

23.07.2009 14:45 neruta99

Mi-am luat curajul de a-mi spune si eu parerea. Curajul, pentru ca si eu am fost/ mai sunt inscrisa la USH, mult blamata USH, forma ID, Pedagogie, anul I. Am 34 de ani in invatamant si nu am ascultat la timp de cei care ma preveneau ca doar cu Liceul Pedagogic nu mai am sanse in invatamant. Nu am putut sa merg la "Stiinte ale educatiei" din cauza taxelor mari, a prezentei care se cerea la cursuri, a diferitelor alte plati pe care le faceau colegii tineri care urmau aceasta facultate. In plus, am avut eleve a caror masura o stiam prea bine si acum veneau sa le ajut in "fabricarea" materialelor necesare la facultate. Au terminat facultatea (de stat!)si la catedra au fost ...pacoste. Dar, cand e vorba de restrangere, toata vechimea si experienta mea se duce pe apa sambetei din cauza punctajului mai bun pe care il au aceste institutoare/institutori(ferit-a Cerul sa le spui "invatatori"!).Acum, toate visele mele s-au dovedit a fi iluzii. Mi-ar fi mult prea greu sa urmez la zi o facultate, in plus sa stiti ca ceea ce am invatat, pentru ca eu chiar am INVATAT in acest prim an, a fost cu mare placere. Mi s-a luat sansa de a-mi apara postul. Ma astept oricand sa fiu data deoparte, fiind doar o amarata de invatatoare, nu institutor gradulI/II cu specializarea...Si sa stiti ca nu mi-am batut joc de munca mea, pe care am facut-o cu pasiune si daruire. Si o voi mai face, cu elevi olimpici, concursuri castigate, aprecieri ale parintilor, elevilor , colegilor, si ale mele personale. Chiar daca nu sunt decat o amarata de invatatoare care a vrut sa fie si ea INSTITUTOARE!

0 0

23.07.2009 17:06 cerina

Pentru doamna neruta99: in aceasta lume in degringolada, singurul reper de echlibru ramane VALOAREA IN SINE. Exista un "clasament" al adevarului in orice domeniu, iar constiinta noastra trebuie sa-si asume optiunile. Asadar stimata doamna invatatoare, paginile pe care le scrieti dumneavoastra in sufletele si mintea copiilor nu pot fi sterse de nimeni si de nimic. Aceasta este masura valorii noastre.

0 0

23.07.2009 17:46 emil - Autor

Colegei neruta99. Promovarea nonvalorii a devenit politica de stat...!

Cat priveste "cartoanele" care se obtin prin apartamente cu asa zise examene care duc in derizoriu orice idee de calitate, de probitate profesionala, de competenta si valoare, stim cu totii care este realitatea dincolo de discutiile oficiale. Stiu bine chiar cei care obtin aceste "diplome" si putini sunt cei care au odata cu ele si cunostinte. Acesti oameni ajung sa "predea", scriu pe forumuri ca niste adolescenti de cartier, sunt agresivi, impertinenti si, intradevar, va desfiinteaza munca dvs. de om de calitate obisnuit sa-si faca datoria, sa faca o munca de inalta tinuta profesionala, chiar daca nu aveti trei facultati si un master. Este momentul sa nu ne lasam invinsi de "absolventii" la FFF, la IDD, la metru si la superextraintensiv ... care vor sa ne bata cu dosarele lor groase cu care iau gradatii, iau posturi, conduc, calca in picioare orice idee de valoare! Ma rog la Dumnezeu ca ministrul educatiei sa duca lucrurile la bun sfarsit si sa auzim ca orinde ar fi, e greu sa fii absolvent de facultate si ca o carte de vizitta intinsa cu titlul de specialist sa nu fie un fals!

Va doresc succes si va apreciez. Am mai spus: as plati invatatorii care isi fac datoria cu un salariu triplu, pentru ca ei pun bazele existentei sociale a unui om.

0 0

24.07.2009 05:17 cameliahoara

Cred ca asta s-a urmarit de fapt: dezbinarea intre oameni...

0 0

25.07.2009 20:49 glilianaviorica

"Este momentul sa nu ne lasam invinsi de "absolventii" la FFF, la IDD, la metru si la superextraintensiv ... care vor sa ne bata cu dosarele lor groase cu care iau gradatii"

Cat este de usor sa aruncam cu noroi! poate unii cred ca nu doare, dar doare! Spune o vorba din popor sa "nu imbraci camasa daca nu e a ta"! Usor de zis!

Sunt, dragi colegi, si studenti la FF si ID care isi iau studiul in serios (poate prea in serios) si, stiti foarte bine, sunt si absolventi de "alte scoli" care sunt complet paraleli cu tot ceea ce inseamna invatamant (si nu numai)... de cele mai multe ori cam astfel de oameni sunt inca si in conduceri!Si asfel de oameni rad acum fericiti ca... au de cine rade!

am mai spus domnilor, uscaturi si rebuturi sunt peste tot! Si nu imi este rusine sa spun ca sunt licentiat USH! AM MUNCIT domnilor si nu imi este rusine!

NUMAI BINE!

0 0

26.07.2009 08:23 glilianaviorica

Mie nu imi este frica sa vad sau sa spun ceva! Tocmai asta voiam sa subliniez: dam cu pietre doar intr-o directie(in care cere momentul) cand stim foarte bine realitatea! Si repet:"uscaturi si rebuturi sunt peste tot"! Din pacate...

0 0

26.07.2009 10:04 emil - Autor

Pentru glilianaviorica: exista si oameni absolventi la formele aminttite, care impreuna cu diploma au si cunostinte. Dar sunt putini, avand in vedere permisivitatea excesiva a sistemului. Hai sa nu ne ascundem dupa degete! Stie toata lumea aceasta, dar multora le este frica sa o spuna.

0 0

26.07.2009 16:06 emil - Autor

Ceea ce discutam noi acum este o problema foarte grava care afecteaza invatamantul. A spune ca rebuturi sunt sau provin de peste tot din toate formele de invatamant ca sa acoperim aceasta fabrica de de diplome si SRL-urile care au ca tinta clara doar emiterea "cartonului" fara niciun filtru al calitatii, nu prea e corect! Ma intreb ce fel de invatamant vor face aceste noi "productii" ale facultatilor despre care se face vorbire? Repet, ar putea fi un procent de 10-20% de oameni de calitate, dar, garantez, restul sunt doar vanatorii de diplome care aduc avantaje materiale si atat! Referirea mea la frica este la frica celor existenti, oamnenii de calitate, care se feresc sa discute acest subiect desi sunt sufocati de incompetentii cu acte. Si cei care conduc se tem pentru ca nu e politicaly corect sa spui. Din pacate, sistemul bugetar inghite nenumarati astfel de "absolventi" care isi flutura diplomele obtinute in mare viteza... Nu se mai poate asa, trebuie sa existe filtre bune de selectie(nu simulacre de examene de titularizare), altfel, invatamantul se duce de rapa din doua motive: 1.slaba administrare, 2. invazia de incompetenta...

0 0

26.07.2009 17:01 glilianaviorica

PERFECT DE ACORD! in sfarsit avem aceeasi pozitie (sau acum am inteles ca avem aceeasi pozitie)... si inca ceva: ati vazut ultima stire de pe Realitatea? E grav domnilor, cat se poate de grav!

"Referirea mea la frica este la frica celor existenti, oamnenii de calitate, care se feresc sa discute acest subiect desi sunt sufocati de incompetentii cu acte."

Poate o sansa a invatamantului ar fi ca acesti oamnei sa vorbeasca, sa iasa in fata si sa strige!

Eu inca mai sper...

0 0

26.07.2009 20:00 marinela_57

Am citit comentariile fiecaruia si mi-am amintit (daca tot vorbiti de examenul de titularizare in invatamamt)ca multi dintre cei care au sustinut acest examen au terminat la facultati renumite, mai putin la USH, caci ei n-au avut dreptul sa se prezinte, iar notele la 70% dintre ei au fost de 1,2,3. Atunci imi pun intrebarea:care sunt acele facultati care pregatesc studentii care reusesc sa primeasca note de la 7 in sus? Probabil ca acei care ii criticati pe cei de la USH ar trebui sa va puneti si aceasta intrebare.

0 0

27.07.2009 21:02 mhojda

Am citit tot ce ati scris, vorbim numai de invatamant?...Vecinul meu a terminat 8 clase,pe urma a fost ucenicul unui constructor, dupa care a plecat in Germania la munca. A venit cu bani si-a cumparat un gater si a taiat padurile din jur, a devenit mare patron! S-a inscris intr-un partid... acum este viceprimar! A fost pe teren la o reclamatie si i s-a cerut sa intocmeasca un proces verbal a ceea ce a constatat acolo! Nu a facut-o, clar, pentru ca nu stia nici bine sa scrie! Dar surpriza acum termina a doua facultate si nicidecum SH. Cand a facut liceul? Cum isi si-a luat examenele la prima facultate, acum si-a dat licenta la Facultatea de Drept si culmea a si luat-o( Facultate particulara dar alta decat SH). Stiti ce ma intriga pe mine? Nimeni nu-l pune sa scrie pe acest om? Nimeni nu-l vede ca de fapt este analfabet? Traim intr-o adevarata zona crepusculara, apar diplome din senin...

0 0

27.07.2009 21:06 mhojda

erata: Cum isi ia sau si-a luat examenele..

0 0

29.07.2009 11:05 laurian

La un moment dat in familia mea eram mai multi studenti . Printre ei eram si eu studenta ID Spiru . Eu am umplut biblioteca de carti si am "tocit"calculatorul zi si noapte spre distractia celorlalti . Va intreb care era cel nepregatit?

0 0

29.07.2009 17:10 artenililiana

Stimati colegi,

Sunt trista cand citesc atatea lucruri urate despre colegii nostri care au urmat o forma de invatamant ,fara sa va ceara acordul. Va plangeti ca va iau locurile si gradatiile! Oare?! Din cate stiu eu, si am pretentia ca stiu, un post in invatamant se ocupa in urma unui EXAMEN , iar evaluatorii sunt aceeasi profesori... Sa va spun ca la mine, in oras, absolventii de la Spiru Haret inregisreaza multe succese pe taram profesional( o sa ma acuzati de partinire), dar stiu sigur ca fiecare om are locul lui sub soare... Nu mai aruncati cu pietre! Incompetentii vor fi eleminati din sistem ( mai sunt atatea examen de sustinut: definitivat, gradele didactice, perfectionarile de tot felul) stati linistiti!Spuneam de colegii care au rezultate remarcabile in activitatea profesionala si ma bazez pe faptul ca cei mai multi dintre ei au obtinut DIPLOME SI DISTINCTII, PREMII, RECUNOSTINTA UNOR OAMENI in activitatea didactica , si asta asigura calitatea invatamantului romanesc si nu vorbele despre oameni.

0 0

01.08.2009 08:19 marinela_57

Insist!!!De ce la titularizarea unde NU au participat absolventii de la USH s-au luat note atat de mici?Cine i-a pregatit pe acesti absolventi? In acest caz universitatile"renumite" de ce sunt atat de "renumite"? Pe ele cine le critica pentru slaba pregatire a studentilor?

0 0

01.08.2009 09:20 professorbujor

Revin si mai zic odata : "Singurul criteriu pentru ocuparea unui loc de munca trebuie sa fie o demonstratie elocventa a competentelor de care dispune aplicantul ,certificarea fiind facuta de catre oameni competenti si ,mai ales,morali;daca mai exista astfel de indivizi !

0 0

22.08.2009 16:30 katelyn

Ok va inteleg ca nu sunteti de acord cu USH dar asta pt ca priviti din afara si auziti numai critici!

Nu o sa va explic cum vine treaba cu USH dar o sa va pun o intrebare: Cum se face ca cele mai mari note la examenul de titularizare au fost obtinute de absolventii USH?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 30 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

448 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN