KEYCOLAB (Key Competences Laboratory on Primary School Education)


Coordonator: m_horiaro
Scoala Gimnaziala Sinandrei, Sinandrei, Timis
0 membri

KEYCOLAB

Acest proiect este un spațiu dedicat schimbului de experiență, de cooperare și de testare a unor practici inovative în învățământul primar din diferite regiuni și țări ale UE. Mai mult decât atât, proiectul își propune sensibilizarea cu privire la importanța integrării competențelor-cheie în programele școlare și implicarea diferitelor grupuri de părți interesate în punerea lor în practică. KEYCOLAB este un proiect care, pe baza schimbului de experiență a diferitelor modele de dezvoltare a competențelor-cheie din școala primară (strategii, materiale, instrumente, programe de formare ...), va permite entităților care lucrează pe teren să îmbunătățescă și să testeze aceste modele resurse cu scopul de a îmbunătăți cele aplicate și de a oferi cunoștințele necesare pentru a dezvolta altele noi.
Proiectul se va desfăsura pe o durata de 24 luni. Partenerii vor colabora în trei directii :
1.elaborarea unor studii de caz pentru fiecare țară privind competențele cheie în învățământul primar (definirea acestora, integrarea lor in curriculum, metode, tehnici și mijloace de dezvoltare a competențelor cheie, evaluarea acestora)
2.elaborarea și testarea unor programme de formare a cadrelor didactice
3. elaborarea și testarea unor strategii de evaluare a competențelor cheie
Partenerii vor participa la toate aceste activități, dar fiecare partener are o responsabilitate de coordonare a unei activități. AIB va coordona și monitoriza activitatea de testare a strategiilor de evaluare a competențelor cheie și va organiza un dispozitiv pilot în școli .
Deasemenea AIB va organiza in mai 2017 a patra reuniune de proiect.
Echipa AIB , formată din formatori și profesori din învățământul primar este coordonată de prof. înv. primar Octavian Horia MINDA, de la Școala Gimnazială Sînandrei.

Logo AIBPropus de: m_horiaro | 18.02.2016 09:55

 

Logo KEYCOLAB si ERASMUS+Propus de: m_horiaro | 18.02.2016 09:51

 

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.