Tema dragostei în artă, în literatură, în știință -Szerelemprojekt


Coordonator: isani78
Liceul Teoretic "Mikes Kelemen" Sfantu Gheorghe, Sfantu Gheorghe, Covasna
0 membri

Noutăţi

Tema dragostei în artă, în literatură, în știință -Szerelemprojekt

Szerelemprojekt

IX. osztály

 

Alkossatok 3 fős csoportokat!

Csoportonként tetszés szerint 7 szempontot dolgozzatok ki a google diák alkalmazásban!

 

 1. Írjatok minimum egy oldalas érvelő szöveget a tételmondat bizonyítására vagy cáfolására: Jobb házasságban élni, mint élettársi kapcsolatban! (lásd érvelő szöveg felépítése: szaloncukor-elv)
 2. Állítsatok össze kérdőívet arról, hogy mekkora a házasodási hajlandóság a középiskolások körében, készítsetek belőle grafikont, és értékeljétek ki!
 3. Készítsetek rajzot, képregényt egy első randevúról, forgathattok videót is az eseményről!
 4. Készítsetek interjút számotokra példaértékű párral a jó párkapcsolatról! Ismerősök, diáktársak, szülők, rokonok, közéleti személyiségek (videóinterjú vagy hangfelvétel is lehet) – min. 6 kérdés
 5. Írjatok értekezést a szerelem kémiájáról, és mutassátok be, hogy milyen biokémiai folyamatok játszódnak le az agyban akkor, amikor szerelmesek vagyunk (pl. dopamin, PEA, oxitocin, endorfin hormonok termelődése stb.)!
 6. Mutassatok be egy szerelemről, párkapcsolatról szóló könyvet! Miben újszerű, mit mondott nektek? Írjatok ki belőle minimum két gondolatot, amit magatokkal visztek, és értelmezzétek azokat!
 7. Mutassátok be egy általatok választott író, költő szerelmi életét! (hasznos forrás pl. Nyáry Krisztián: Így szerettek ők)
 8. Mutassatok be, és értelmezzetek egy számotokra sokatmondó szerelmes verset! Hogyan, mi által hatott rátok, mit adott nektek?
 9. Írjatok át egy szerelmes verset! (példa átiratra: Csokonai: Tartózkodó kérelem című versének Lackfi János és Vörös István általi átiratai_ Variációk hatalmas szerelemre/Csapkolódó félelem)
 10. Értelmezzétek legalább egy oldal terjedelemben Lackfi János Zsoltáros című versét!
 11. Írjatok egy szerelmes verset, esküvői indulót vagy babaváró dalt, akár meg is zenésíthetitek, és eljátszhatjátok az osztálynak!

 

Reflexiós munkanapló.

 • Miben fejlődtem, amíg készítettem a feladatokat? Miért fontosok a tevékenységeim a tanulás szempontjából?
 • Miben tudnak segíteni az egyes megoldásaim a többieknek?

 

szerelemprojekt.pdf - 420KB

Propus de: isani78 | 20.06.2021 22:51