Pagina mea - maria_oniga

Maria Oniga - profesor Fizica

Învăţământ gimnazial - Scoala Gimnaziala Ograda "Ionel Perlea"

Ograda, Ialomita, Romania

 

• Despre mine *

Absolventă a Facultăţii de chimie (Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca), promoţia 1984, apoi a Universităţii Bucureşti, predau încă de la absolvire, fizică şi chimie la ciclul gimnazial, 26 de ani la Şcoala cu cls.I-VIII Luciu, jud. Ialomiţa, iar din 1.09.2010-până în prezent la Şcoala gimnazială “Ionel Perlea” Ograda, jud. Ialomiţa. Am gradul didactic I din 1997.
De-a lungul timpului am încercat să le inoculez elevilor pasiunea pentru fizică şi chimie, să valorific mereu potenţialul lor intelectual, obţinând astfel şi unele rezultate frumoase la concursuri şi olimpiade şcolare.
Dar nu elevii performanţi dau valoare unui profesor, ci izbânda de fiecare zi a celor mulţi, anonimi, a fiecărui elev în lupta cu sine. Şi, mai ales, ştiinţa de a menţine vie această luptă. Căci clasa este întâi de toate un spaţiu competitiv şi abia apoi unul colaborativ. Competitiv cu sine şi cu ceilalţi. Colaborativ cu profesorul şi cu ceilalţi. Iar ca profesor reuşeşti, nu când citeşti etichete, ci când foloseşti şi informaţia de sub codul de bare.
Mai mult decât îndrumarea intelectuală m-a preocupat însă îndrumarea morală, modelarea personalităţii fiecărui elev. Sunt mândră că mi-am pus amprenta asupra caracterului unor elevi, deşi de cele mai multe ori ei şi-au dat seama mult mai târziu. Dar şi mai mari mulţumiri am atunci când elevi cu grave probleme comportamentale au fost recuperaţi şi conduşi pe drumul bun. Mă mândresc aşadar cu cei pe care nu i-am “pierdut”, dar şi mai mult cu cei pe care i-am “câştigat”.
Dacă am reuşit? Sintetizând: da, am acest sentiment când un fost elev mediocru, cuminte, studiază medicina. Nu, când un fost elev foarte inteligent dar rebel şi vulcanic, abandonează liceul în clasa a XI-a. Dar unde sunt numai reuşite?

• Interese educaţionale

• Copilul este lutul ce urmează a fi frământat. De vasul pe care-l obţii depinde cu ce-l poţi umple. E drept, ţine şi de natura lutului, nu doar de destoinicia olarului.

• Hobby-uri

Calculatorul, lectura

• Realizări în carieră *

Povestea unei reuşite

Povestea ei, a Ionelei, începe aşa: o fată îndrăzneaţă, împrăştiată, inteligentă, din clasa a VII-a, stimulată de reuşita unei eleve de clasa a VIII-a la olimpiada de chimie, îşi manifestă dorinţa de a participa şi ea la olimpiadă. Fără prea mult entuziasm, cumva în virtutea inerţiei, se califică totuşi la faza interjudeţeană. De aici începe să se implice mai mult, obţinând un onorabil loc IV la faza interjudeţeană a concursului Nicolae Teclu desfăşurat la Tulcea, 2005.
Entuziasmată, în clasa a VIII-a se pregăteşte ceva mai serios şi reuşeşte să ia locul I la faza judeţeană a olimpiadei de chimie, locul dorit. Cu doar 61 de puncte din 100, deşi cu un avans considerabil faţă de locul II care a obţinut doar 43 de puncte, nu se califică la faza naţională. Ba mai mult, i se acordă doar menţiune. Bucuria se transformă în tristeţe, succesul în eşec. E nedrept, dar această nedreptate naşte în sine ambiţia. Aşa că, peste doar câteva săptămâni nu mai iroseşte nimic şi ocupă iar locul I la faza judeţeană a olimpiadei “Ştiinţe pentru juniori”, olimpiadă de fizică-chimie-biologie, calificându-se la faza naţională. Totul devine mai serios, zilele încep să aibă 25 de ore, dar nu zadarnic, pentru că la faza naţională ocupă locul 10 şi se califică în lotul naţional extins (primii 20) din care se vor selecta cei 6 participanţi la faza internaţională Brazilia, 2006. Dor de Brazilia poate să fi avut, dar în România lucrurile nu merg tocmai normal. Ionela terminase clasa a VIII-a, acum era în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Slobozia, colegi noi, profesori noi, cine s-o pregătească până în decembrie când avea loc faza internaţională? Eu într-un oraş, ea în altul. Era datoria mea s-o duc mai departe, era datoria profesorilor de fizica, chimie şi biologie de la colegiu? Greu de spus. Cert e că nimeni nu s-a ocupat de ea în perioada cea mai importantă, septembrie-noiembrie 2006. După o “vacanţă” de atâtea luni, urmată de doar 2 săptămâni de pregătire a lotului la Bucureşti, era de aşteptat să nu facă faţă procesului extrem de dur de selecţie a elevilor care să reprezinte România la faza internaţională. Dar şi până acolo a fost frumos.
Şi oricum mai sunt ocazii, căci după numai câteva săptămâni încep iar olimpiadele! Desigur că prima în gând a fost chimia. Dar, stupoare! La faza pe şcoală ocupă locul 5! Inadmisibil, şi totuşi adevărat! La insistenţele Ionelei, cu îngăduinţa profesoarei, poate şi în baza performanţelor anterioare, i se permite participarea la faza judeţeană, acordându-i-se, ca tuturor elevilor colegiului care participă la faza judeţeană a olimpiadelor, o săptămână liberă pentru pregătire. Derutată de acest eşec, apelează la mine ca la un colac de salvare să o ajut să se pregătească. Evident că am refuzat-o categoric. Nu aveam nici experienţa, nici competenţa necesară. Însă dorinţa şi ambiţia ei mi-au învins refuzul, când, ziua următoare, m-am trezit cu ea la şcoală.
A fost o săptămână extremă. Dimineaţa la ora 8 eram la şcoală, făceam pregătire cu ea până la 12-13, apoi ore şi iar pregătire până la ora18. Apoi, până spre dimineaţă pregăteam şi rezolvam probleme pentru a o lua de la capăt ziua următoare.
Ce mi-a dat atâta putere? Puterea ei. Când vezi un copil că stă de la 8 la 18 în şcoală, mănâncă 1-2 eugenii la 12, te urmează la fiecare oră şi, în ultima bancă, rezolvă continuu problemele pe care le discuţi apoi în pauze, n-ai cum să cedezi. Poţi să ratezi, dar nu să renunţi. Când ai luat din puterea altuia, ai datoria să-ţi foloseşti la maxim propria putere.
Extenuant, dar îmbucurător. Iar locul I la faza judeţeană, iar calificare la naţională! La faza naţională, deşi un punctaj excelent la proba teoretică o clasează pe locul 8, obţine, din păcate un punctaj extrem de modest la proba practică, declasând-o. Ia totuşi menţiune şi la această fază.
O regăsesc după câţiva ani, oarecum pe acelaşi traseu, aplecată asupra chimiei, ca studentă la Facultatea de medicină şi farmacie, Bucureşti.
Poate nu este “o poveste reuşită”, ci doar “povestea unei reuşite”.


Comentarii (140)

3 0

27.07.2013 16:27 florentinafoti

Mi-a fost de mare folos materialul

0 0

26.10.2021 16:58 mirelaardelean

Va rog, ati putea sa imi trimiteti si mie planificarea pe unitati de invatare la clasa a VII-a, chimie? Multumesc!

0 0

26.10.2021 17:00 mirelaardelean

Am uitat sa imi dau mailul>mirelaardelean@yahoo.com

1 0

18.09.2013 20:41 plutosu

materialele publicate sunt de un real folos multumim

1 0

15.09.2016 18:15 maria_oniga - Autor

Cu placere.

0 0

21.09.2018 09:46 pernes_florica78

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o planificare pt cls a VI EDP. CARMEN GABRIELA BOSTAN SI ALTII. Va rog sa o timiteti pe adresa de e-mail pernes_florica78@yahoo.com.
Va multumesc anticipat.

1 0

20.09.2013 17:56 Octavia03

Materialele domniei voastre sunt extrem de utile , mai ales cele pentru copii cu ces. Va multumesc , multa sanatate si putere de munca va doresc !

0 0

15.09.2016 18:15 maria_oniga - Autor

Multumesc si eu pentru aprecieri si urari.

1 0

23.09.2013 21:32 riaela

SUNTETI O PERSOANA DEOSEBITA! MULTA SANATATE SI PUTERE DE MUNCA!

0 0

15.09.2016 18:15 maria_oniga - Autor

Multumesc si eu pentru aprecieri si urari.

2 0

24.09.2013 20:29 iulianaplesa

Sunteți un profesor foarte bine pregătit,un om foarte bun,multă sănătate , mulțumesc pentru dăruirea dumneavoastră!

0 0

15.09.2016 18:15 maria_oniga - Autor

Multumesc si eu pentru aprecieri si urari.

3 0

29.09.2013 19:30 ovidiuspiridon

Sunteţi un profesor foarte bine pregătit. Vă doresc sănătate şi numai bucurii.

0 0

15.09.2016 18:16 maria_oniga - Autor

Multumesc si eu pentru aprecieri si urari.

1 0

17.10.2013 16:59 juliana314

Va felicit pentru munca, abnegatia, daruirea si sufletul depus in ceea ce faceti. M-am regasit de cateva ori in randurile de mai sus. Va urez sanatate multa, spirit mereu tanar si neobosit, si desigur satisfactii deosebite.

0 0

15.09.2016 18:16 maria_oniga - Autor

Multumesc si eu pentru aprecieri si urari.

2 0

17.12.2013 16:16 john2007

Ce pot sa spun despre minunata mea fosta colega?
M-am pensionat.Regret ca nu am lucrat cu ea decat doi ani.Oricata experienta ai avea,de la acest "minunat om" ai ce invata.
Este exceptional de bine pusa la punct cu fizica si chimia,dar mai ales cu modul de a lucra cu copiii.
Este de o meticulozitate exceptionala,orice actiune organizata cu copiii este pusa la punct in cele mai mici amanunte.
Iubeste enorm copiii,lucreaza cu ei cu multa pasiune,le urmareste fiecare pas facut ori cat de mic este si se bucura mult de succesul lor.
Este foarte modesta,este foarte severa in primul rand cu ea.
Ii place enorm de mult sinceritatea si mai ales dreptatea.
Ferice de elevii si scoala care au asemenea dascali!
Draga mea colega,iti urez ca viata sa-ti aduca multa sanatate,satisfactii si mai ales sa fii apreciata la adevarata ta valoare!
fostul tau coleg,profesor de biologie,acum pensionar ION ONCICA

0 1

15.09.2016 18:17 maria_oniga - Autor

Multumesc.

1 0

25.02.2014 13:26 adeline_luchian

REMARCABILE materialele propuse de dvs. Va rog daca se poate sa mai postati CAIETUL DIRIGINTELUI (2009-2013), deoarece nu se mai regaseste pe platforma. Va multumesc.

2 0

06.03.2014 17:31 maria_oniga - Autor

Multumesc tuturor pentru aprecieri. Ma bucur ca v-au folosit unele materiale postate.
@adeline_luchian
Intr-adevar, verificand acum, am constatat ca lipseste Caietul dirigintelui de pe site, exista doar numele, fara a avea acces la materialul propriu-zis. Nu cunosc motivul, dar puteti sa-mi lasati o adresa de e-mail sa vi-l trimit in format electronic sau chiar una reala sa vi-l trimit tiparit. Nu-mi permit sa postez de 2 ori acelasi material, poate o sa iau totusi legatura cu administratorii sa rezolve problema. Pana atunci insa ma puteti contacta la adresa mariaoniga63@yahoo.com

1 0

29.03.2014 12:01 riaela

VA MULTUMIM CĂ EXISTAŢI!

0 0

15.09.2016 18:14 maria_oniga - Autor

Multumesc si eu pentru recunostinta. Nu-i putin lucru.

1 0

05.06.2014 20:21 Bulea Maria

Ce bine ar fi sa existe foarte multi dascali cu atata daruire si putere de munca,n-am mai vorbi de generatii de copii pierdute...

0 0

15.09.2016 18:13 maria_oniga - Autor

Multumesc si eu pentru aprecieri. Nu noi, dascalii, pierdem generatie dupa generatie, ci si familia, societatea, massmedia, decidentii politici. Cu ponderi diferite, dar factori la fel de importanti.

0 0

04.10.2020 12:03 stancuta

VA MULTUMESC FOARTE MULT ! SUNTETI UN OM MINUNAT SI PREGATIT ! VA FELICIT ! IN FIECARE AN AM FOLOSIT SI APRECIAT PLANIFICAREA DUMNEAVOASTRA ! MULT RESPECT !

3 0

22.06.2014 17:09 ella1010

Felicitari, stimata Doamna! Sunteti cu adevarat CADRU DIDACTIC. Ma inclin in fata Dumneavoastra!

0 0

15.09.2016 18:09 maria_oniga - Autor

Multumesc si eu pentru aprecieri.

1 0

09.09.2014 12:15 olgutaiulia

FELICITĂRI ! Sunteți un om deosebit ! Mulțumesc pentru tot ce ați postat și am putut consulta ! Recunosc că aștept materialele dvs cu un real interes! Multă putere de muncă vă doresc și să vă fie recunoscută munca !

0 0

15.09.2016 18:09 maria_oniga - Autor

Multumesc si eu pentru aprecieri si urari.

0 0

17.09.2016 23:50 olgutaiulia

Sincere FELICITARI din nou ! Foarte, foarte, foarte utile toate materialele dvs ! Astept cu deosebit interes sa vad ce mai postati si sa pot consulta. MULT SUCCES IN NOUL AN SCOLAR !

1 0

20.09.2014 19:47 f_david

FELICITĂRI ! Sunteți o persoana constiinciosa , care pune suflet in tot ceea ce facet ! Mulțumesc pentru tot ce ați postat și am putut consulta ! Recunosc că aștept materialele dvs cu un real interes! Va urez multa sanatate si numai impliniri.Fanica David !

0 0

15.09.2016 18:08 maria_oniga - Autor

Multumesc si eu pentru aprecieri si urari.

1 0

21.09.2014 11:13 marinabogdan

Pasiune, dăruire, talent, bucurie de a împărtăşi colegilor de breaslă din experienţa si munca dumneavoastră. Vă trimit un gand bun şi multe mulţumiri de fiecare dată când va parcurg materialele postate.
Olimpia Marina

0 0

15.09.2016 18:08 maria_oniga - Autor

Multumesc si eu pentru aprecieri si gandurile bune.

1 0

19.10.2014 17:11 ADINA_MIRELA

Felicitari !materiale deosebite,multumim !

0 0

15.09.2016 18:07 maria_oniga - Autor

Multumesc si eu pentru aprecieri.

1 0

06.11.2014 22:40 romativoli

Multumesc pentru multitudinea de materiale atent realizate !!!! Ganduri bune si un an plin de satisfactii !!!!!

0 0

15.09.2016 18:06 maria_oniga - Autor

Multumesc pentru aprecieri. Si ganduri.

1 0

13.08.2015 14:07 crysxtyna

Multumesc Domnului ca existati! Multumim pentru toate materialele postate! Sa va dea Dumnezeu sanatate, putere de munca si numai realizari!

0 0

15.09.2016 18:06 maria_oniga - Autor

Multumesc si eu pentru urari.

1 0

21.09.2015 21:08 plutosu

multumim ca si in acest an ne-ati pus acele planificari foarte bune acele teste pe care le folosesc an de an multumesc din suflet sanatate

0 0

15.09.2016 18:05 maria_oniga - Autor

Cu placere.

1 0

09.10.2015 08:12 pusa68

Mult, mult respect pentru tot ceea ce faceţi, pentru OMUL care sunteţi!

0 0

15.09.2016 18:04 maria_oniga - Autor

Multumesc pentru aprecieri.

1 0

28.02.2016 20:02 plutosu

Multumesc pt planurile remediale mi-au fostv de folos pt elaborarea planurilor de remediere in cazul ncorigentilor pe sem. I

0 0

15.09.2016 18:04 maria_oniga - Autor

Cu placere.

1 0

04.09.2016 14:40 podarcarmen

Felicitari pentru materialele realizate! Va doresc succes in activitatea dvs. si multe impliniri!

0 0

12.09.2016 20:07 maria_oniga - Autor

Va multumesc.

0 0

16.09.2016 18:32 anelore

Mulțumesc pentru materialele pe care le folosesc cu succes de mai mulți ani!
În școala noastră SĂPTĂMÂNA ALTFEL a fost programată pentru perioada 5-9 iunie.V-aș fi recunoscătoare dacă a-ți putea să mă ajutați cu planificările potrivite pentru această perioadă.Adresa mea : camenita19@yahoo.com.
Vă mulțumesc anticipat.
Cu stimă,Ana Cameniță,profesor de fizică .

0 0

21.09.2016 20:27 maria_oniga - Autor

Vi le-am trimis. Succes!

0 0

17.09.2016 14:07 bogdanel22

Sarut mana. Pt. saptamana altfel am aceeasi perioada 5-9 iunie. V-aș fi recunoscător dacă a-ți putea să mă ajutați cu planificările potrivite pentru această perioadă. Adresa mea : bogdanandrei18@yahoo.com.

Va multumesc. Un an nou plin de realizari!

1 0

21.09.2016 20:31 maria_oniga - Autor

Vi le-am trimis. Scuze, abia acum am vazut mesajul absolut intamplator. Sper ca nu-i tarziu. Succes!

0 0

21.09.2016 22:11 bimulica

Materiale exceptionale si de un real folos; as dori si eu planificare fizica- chimie pt.' scoala altfel' 15. 05- 19. 05

0 0

21.09.2016 22:18 bimulica

Adresa de e- mail este : ioanabiolan7@gmail.com (am uitat sa v-o dau)
Mii de multumiri si multa sanatate!

0 0

22.09.2016 18:55 maria_oniga - Autor

Vi le-am trimis. Succes!

0 0

25.09.2016 13:18 lumi66

Buna ziua! Va rog mult sa-mi trimiteti planificarile fizica, chimie, adaptate pentru ''saptamana altfel'' 5-9 iunie. Multumesc mult pentru ajutor, aveti materiale deosebit de bune! Sunteti un om deosebit, va doresc multa sanatate! Adresa mea de email este: lumygavrila@yahoo.com .

0 0

25.09.2016 14:27 maria_oniga - Autor

Vi le-am trimis. Succes! Multumesc pentru aprecieri.

0 0

25.09.2016 18:05 RuxandraLigia

Buna ziua. Perioada Scoala Altfel este 5.06.2017-9.06.2017. Imi puteti adapta planificarile la fizica cls.VI-VIII.
Adresa de email ligiamorusca@yahoo.com
Va multumesc ,succes in noul an.

0 0

25.09.2016 18:43 maria_oniga - Autor

Vi le-am trimis. Succes! Multumesc pentru urari.

0 0

01.10.2016 20:00 oxford

Buna seara.Va rog mult sa-mi adaptati planificarile pentru perioada Scoala Altfel 5-9.06.2016 la chimie clasa VII si VIII?
mihaelaghe20@gmail.com
VA MULTUMESC SI VA DORESC UN AN SCOLAR CU SUCCESE!

0 0

03.10.2016 18:31 maria_oniga - Autor

Imi cer scuze ca am intarziat, insa la comentariile de aici nu primesc e-mail de "instiintare", ca urmare aflu accidental.
Va rog asadar, cei care mai doriti planificari sa postati solicitarea la sectiunea materiale, disciplina respectiva, de unde primesc imediat e-mail de avertizare.
Multumesc pentru urari. Succes si dumneavoastra!

1 0

03.11.2016 09:10 iulichim27

Sunteți un profesor deosebit. Mulțumesc,pentru ajutor. Sănătate și mult spor în continuare.

0 0

09.11.2016 19:01 maria_oniga - Autor

Cu placere. Multumesc de urari. Spor tuturor!

0 0

22.05.2017 19:44 lavinele

E greu să mai adaug ceva la tot ce au scris anterior toți colegii. Cunoscându-vă (virtual) activitatea, doar prin intermadiul materialeler publicate, mai am speranță pentru învățământul nostru. Sunt convinsă că v-ar sta bine în minister. Succes!

0 0

12.09.2017 14:04 catty

buna ziua, anul acesta nu mai postati planificarile? cred ca ar putea fi folosite la nivel nationall fara probleme...

0 0

13.09.2017 09:46 sorinascheau

Multumim frumos pentru TOT!!!!!!!

0 0

13.09.2017 22:40 prelmar

Stimata d-na profesoara,
Va multumesc pentru resursele oferite. Invatamantul romanesc mai are o sansa cu oameni ca dumneavoastra.
Mult succes in continuare!

0 0

14.09.2017 10:32 trusca63

Stimata doamna, va rog, daca puteti, sa-mi trimiteti pe mail planificarea actualizata pentru fizica si chimie din Scoala altfel, perioada 18-22 decembrie. mail: daniela.trusca@yahoo.com.
Va multumesc frumos si va doresc un an minunat!

0 0

14.09.2017 20:00 plutosu

Voi folosi si in acest an planificarile d-voastra ,sunt ff bune si tin sa va multumesc si sa va doresc un an scolar plin de succese , liniste si multa , multa sanatate

0 0

14.09.2017 20:05 plutosu

As mai avea o mare rugaminte si anume : am folosit cu 4 ani in urma caietul diri gintelui, acum nu-l mai gasesc , era ff bun avea tot ceea ce era necesar iar spatiile lasate spre completare erau mari . Daca il mai aveti v-as ruga sa mi-l trimiteti pe mail: cotosliliana@yahoo.com. Va multumesc .

0 0

25.09.2017 10:08 tina_lorita

Buna ziua,am si eu o mare rugaminte la dumneavoastra,va rog sa mi trimiteti si mie daca se poate planificarile la fizica si chimie (gimnaziu) cu perioada de Scoala Altfel 26.04-30.04-2018
Adresa email: tina_lorita@yahoo.com
Va multumesc !!!

0 0

25.09.2017 22:07 cldmidoschi

Buna seara! imi puteti spune si mie la fizica ce programa ati folosit pentru planificarile din 2017-2018 clasele VI=VIII?
Va multumesc!

0 0

25.09.2017 22:30 MioaraSanta

Buna seara,doamna profesoara va rog sa mi trimiteti si mie planificarile la fizica si chimie gimnaziu cu perioada de Scoala Altfel 21.05-25.05 2018. Adresa email santamioara@gmail.com.
Va multumesc!
Va doresc un an plin de satisfactii,multa sanatate ,bucurie,putere de munca si cat mai multi elevii realizati care sa va umple sufletul de bucurie.
Se spune ca aurul cel mai pret din lume pentru noi dascalii
este realizarea si implinirea unui elev.Mult succes in noul an scolar!

0 0

01.10.2017 13:10 varsator_10

multumim frumos, doamna profesoara pentru diverse materiale!m-ati scos din impas....!un an linistit sa aveti!

0 0

18.03.2018 19:20 siminastef30

AJUTOR!! AM MARE NEVOIE DE AJUTORUL DUMNEAVOASTRA!! VA ROG RESPECTUOS SA MA APELATI CAND VA PERMITE TIMPUL PE URMATORUL NUMAR 0740043407.
MII DE MULTUMIRI ANTICIPATE!!!

0 0

26.03.2018 14:31 ginabalutoiu

Buna ziua! Va rog frumos daca puteti sa-mi trimiteti o planificare calendaristica la chimie, clasa a VII-a, pentru un elev cu CES. Scoala altfel 18-22 decembrie. adresa mail marianbalutoiu@yahoo.com. Va multumesc!

0 0

23.08.2018 13:45 vmariana

Buna ziua! Va rog frumos, daca puteti sa -mi dati o idee despre cum as putea sa rezolv ultimul subiect de la titularizare fizica 2018 (cel de metodica).Mentionez ca o sa sustin examenul de suplinire pe fizica .Adresa mea de email este marisebi81@yahoo.com. MULTUMESC!

0 0

13.09.2018 06:59 voica_timosenco

Un an școlar plin de experiențe valoroase, competiții câștigate, prietenii sudate, emoții pozitive și multă, multă sănătate!

0 0

16.09.2018 08:58 moldodana

Să aveți un an școlat cu sănătate și multe realizări! Vă mulțumim pt. materialele pe care ni le furnizați an de an , care ne sunt de un real folos.

0 0

17.09.2018 08:24 lumi66

Buna ziua!Va rog mult,daca puteti sa-mi trimiteti planificarile pt. fizica si chimie,scoala altfel 15 -20 aprilie,2019.
Materialele sunt foarte bine planificate si -mi sunt extrem de utile.Sa aveti multa sanatate si un an scolar bun.Multumesc mult!

0 0

17.09.2018 08:26 lumi66

scuze !adresa mail lumygavrila@yahoo.com

0 0

17.09.2018 18:46 letitiailies

Buna seara !
Va rog tare mult sa ma ajutați si pe mine cu planificarile la fizica,gimnaziu,sem.I
Mulțumesc anticipat !
Succes in noul an școlar si multă sănătate va doresc ! Adresa ilies.letitia@yahoo.com

0 0

18.09.2018 14:18 gaby37

Buna ziua!
Să aveți un an școlat cu sănătate și multe realizări! Vă mulțumim pentru materialele pe care ni le furnizați an de an , care ne sunt de un real folos.
Succes in acest an scolar si Dumnezeu sa va ajute in tot ce faceti!

0 0

23.09.2018 10:29 Vali-61

Va rog f mult sa-mi trimiteti, cand aveti timp, planificarile chimie si fizica gimnaziu, pe ambele semestre 2018/2019! mentionez ca avem Scoala Altfel in sapt. 15-19.04.2019. Va multumesc! Succes in noul an scolar!

0 0

23.09.2018 10:30 Vali-61

Adresa de mail: valeria.dobre@yahoo.com

0 0

23.09.2018 13:00 nicufix13

va rog f.mult sa-mi trimiteti,cand aveti timp planificarea la fizica clasa a6 a,Sc ALTFEL 15-19 04 2019.VA MULTUMESC! adresa nicufix@yahoo.com

0 0

23.09.2018 17:35 mmarianay

BUNA SEARA , Se poate sa imi trimiteti planificarile fizica si gimnaziu avand saptamina altfel in 21.05 si 25.05 si mai ales fizica la clasa a vi-a ,s a schimbat manualul fiind editura editura diactica si pedagogica pe email mariana_rotaru79@yahoo.com.Sanatate si intotdeauna ati fost un ajutor bun.

0 0

24.09.2018 19:26 Kato_Balint

Stimata doamna, va multumesc pentru planificarile intocmite cu atata grija. Un an scolar bun sa aveti!

0 0

26.09.2018 17:41 Vali-61

D-na Oniga, va rog sa-mi trimiteti planificarea la dirigentie clasa a VI-a, avand scoala altfel:15-19.04.2019! Va multumesc!

0 0

26.09.2018 17:42 Vali-61

pe adresa; valeria.dobre@yahoo.com

0 0

30.10.2018 16:14 gaby37

Buna seara! D-na Oniga, am rugamintea daca aveti planificarea fizica CES clasele a VI-VIII a pt. anul scoalr 2018-2019. Va multumesc! Adesaa mea este pufymic4u@yahoo.com

0 0

31.12.2018 13:07 mama_silitoare

Buna ziua,
Fiind din nou studentă la 45 de ani am gasit puțin timp între sărbători pentru a pregăti exemenele necesare cursului de conversie profesională. Unul dintre subiecte constă în construirea unui test de evaluare pentru o disciplină predată la clasa mea, test ce trebuie să conțină elemente interactive, opțiuni de răspus, punctaj etc. folosind Google Forms. Oricât am încercat nu am reușit! Apoi, am dat peste minunata dumneavoastră prezentare a testului cu privire la corpurile geometrice. Desigur ca momentul este total nepotrivit fiind ajunul Anului Nou dar am marea rugăminte ca după sărbători, dacă aveți timp, să mă îndrumați și pe mine în a realiza un astfel de test. Vă mulțumesc anticipat și vă doresc un 2019 plin de realizări și multă sănătate.
Pufu Erfily

0 0

30.08.2019 12:41 ILONA75

Buna ziua, doamna profesoara. Am rugamintea daca puteti sa-mi trimiteti si mie pe adresa de e-mail: ilo75na@yahoo.com , planificarile anuale si semestriale la disciplinele chimie si fizica pe anul scolar 2019-2020, pentru gimnaziu. Va multumesc din suflet .Va doresc un an nou scolar cu multa putere de munca, realizari si elevi ascultatori.

0 0

14.09.2019 10:29 nota10_mate

Felicitari d-na profesoara pentru biblioteca de materiale didactice pe care o aveti aici.Am citit si recitit „Povestea unei reusite” si care m-a impresionat foarte mult aproape pana la lacrimi.Din materiale d-voastra m-am inspirat si eu de multe ori pentru care va multumesc foarte mult.

1 0

15.09.2019 11:20 lumyrusu

Felicitari d-na profesoara.Un an scolar cu sanatate, plin de realizari si mult succes.Va rog frumos, daca puteti sa adaptati planificarile la chimie si la fizica cu scoala altfel in perioada 29 martie- 3 aprilie, saptamana 27 sa-mi trimiteti , va rog pe adresa lumyrusu@ yahoo.com.Va multumesc.Toate cele bune.

0 0

16.09.2019 18:26 anibogdan

puteti trimite si planificarea unitatilor de incatare la FIZICA pe adresa Ani_bogdan23@yahoo.com? Multumesc . O zi buna.

0 0

19.09.2019 10:36 iulialuci

Buna ziua, draga mea, Maria!
Am incercat sa descarc arhiva cu programa si planificarile la fizica si nu am reusit sa o deschid. Ma intereseaza doar programa si planificarea dupa manualul Mihaelei Garabet. Daca le ai, te rog, trimite-mi-le pe adresa de mail
iulialuci@gmail.com
Multumesc mult , sanatate si mult succes in noul an scolar!

0 0

28.09.2019 04:21 rosumiha

Buna ziua, doamna profesoara! Materialele dv. sunt deosebite si folositoare. Multumim pentru ca putem sa beneficiem si noi de ele.Va rog frumos sa-mi trimiteti planificarile unitatilor de invatare pentru clasa a VII-a la fizica si chimie. D-na Oniga, am rugamintea daca aveti planificarea fizica CES clasa a VI-a a pt. anul scoalar 2019-2020. Multumesc din suflet! Adresa mea: miharun1978@yahoo.com

0 0

04.10.2019 06:59 rosumiha

Multumim!

0 0

28.09.2019 17:17 ana_alina

Bună seara!
Stimată doamnă, aveți niște materiale de un real ajutor pentru toată lumea, indiferent de vechimea în învățământ. Felicitări!
Mulți ani m-am inspirat din ele și am văzut că puteți trimite pe email planificari, dacă nu este prea mare deranjul aș vrea și eu planificarea la fizică cl. 6,7 și 8 și la chimie cl.7,8. Multumesc anticipat!

0 0

28.09.2019 17:17 ana_alina

Email: costrasanaalina@yahoo.com

0 0

28.09.2019 17:18 ana_alina

Am uitat să menționez perioada școlii altfel: 30 martie- 3 aprilie.

0 0

28.09.2019 17:56 calboreanlenuta

Buna seara, Doamna profesoara!
Planificarile transmise anul trecut au fost de mare ajutor, astfel ca revin si anul acesta la dvs. cu rugamintea sa imi transmiteti pe adresa de e-mail mariacalborean@yahoo.com planificarile pentru fizica VI, VII, VIII si chimie VII-VIII, cu mentiunea ca "Saptamana Altfel" se organizeaza in perioada 30 martie - 3 aprilie. Va multumesc anticipat! O seara placuta!

0 0

14.10.2019 15:30 zafiumagdalena

Buna seara,Stimata Dna Profesor, as dori planificarile la chimie pe unitati de invatare pentru anul scolar 2019-2020. Va multumesc anticipat !

0 0

20.10.2019 09:49 zafiumagdalena

Va multumesc, sunteti un OM minunat !

0 0

19.10.2019 14:56 katy1968

Buna ziua. Vă rog să mă ajutati si pe mine cu o planificare pt. cls a VII -a chimie, elev cu CES. Va rog sa o timiteti pe adresa de e-mail
aanaecaterina@yahoo.com
Vă multumesc frumos!

0 0

20.10.2019 18:12 gaby37

Buna seara. Vă rog să mă ajutati si pe mine cu o planificare pt. cls a VII -a chimie si fizica , elev cu CES. Va rog sa o timiteti pe adresa de e-mai pufymic4u@yahoo.com
O seara placuta si numai bine, va multumim pentru toate materialele pe care le oferiti .
Vă multumesc frumos!

0 0

30.10.2019 17:31 caradi7

Buna seara. Va rog sa-mi spuneti cine trebuie sa semneze curriculum adaptat pt copilul cu CES? Si daca nu va deranjeaza daca se poate sa-mi trimiteti o planificare pt. CES la fizica, clasa VI -a, pe adresa adriancezara@yahoo.com. Multumesc.

0 0

04.11.2019 21:02 buterchirodica

Pe multi ne-ați scos din impas Vă mulțumim și vă dorim tot ceea ce vă doriți! Multă răbdare și putere !

0 0

01.05.2020 01:12 thebubu

Multumim, sunteti o persoana minunata si un OM adevarat! Felicitari!!!

0 0

15.09.2020 17:11 bejanramona

Buna ziua! Ma ajutati, va rog, cu planificarile la fizica pe anul in curs avand scoala altfel in sapt 26-30 aprilie, pe mail sandoi.ramona@yahoo.com Multumesc!

0 0

19.09.2020 16:36 cerasela69

Buna ziua
Imi puteti trimite planificarile la fizica pentru acest an pe ancamora69@yahoo.com? Va multumesc. Aveti cumva , la a 7-a, si pentru copii cu Ces?Multumesc din suflet!

0 0

23.09.2020 15:40 dajiuionela

Buna ziua!Ma ajutati va rog frumos cu planificarile la fizica, avand scoala altfel in perioada 12-16 aprilie, pe mail dajiuionela@yahoo.com. Multumesc frumos!

0 0

23.09.2020 16:35 evelyna20

Buna ziua!si eu as dori o planificare la fizica cu SA 12-16 aprillie,daca aveti si ma puteti ajuta.Multumesc frumos! evelina.hasna@yahoo.com

0 0

27.09.2020 16:30 anailil

Stimata Doamna Profesoara,
Cu deosebita consideratie, va multumesc pentru planificari.
Prof. Liliana Iacob

0 0

27.09.2020 17:15 arianna_olp

Si eu as dori va rog frumos, planificari fizica 6-8 Scoala altfel 1-5 martie.
email: marinela_pl@yahoo.com
Multumim!

0 0

27.09.2020 21:06 stoicamariana77

As dori si eu planificarile la fizica 6-8 cu saptamana altfel in perioada 26- 29 aprilie! Mulțumesc frumos! stoicamariana84@yahoo.com

2 0

28.09.2020 20:14 HosuMagdi

Dragă Maria, mulțumesc pentru planificări. Ești nemaipomenită! M-ai ajutat foarte mult pentru că sunt într-o perioadă foarte grea și n-aș fi avut timp să elaborez în acest stil ordonat și corect planificările. Îți doresc un an școlar cu multe succese și multă sănătate!
Magdalena Hosu ( am fost colege la Cluj, numele meu vechi este Mraz Magdi)

0 0

30.09.2020 16:01 mtuica

Bună ziua!
Vă mulțumesc frumos că din nou îmi întindeți colacul de salvare. Școala la distanță sau purtatul măștii 6 ore, verificarea temelor pe messenger, îmi ocupă tot timpul. Vă doresc un an nou școlar cu sănătate și realizări remarcabile! prof. Mariana Tuică

0 0

30.09.2020 20:46 varsator

Ganduri dragi, de multumire si apreciere, alaturi de urarea sincera de sanatate multa si tot binele!
Prof. Luciana Popa

0 0

08.10.2020 21:35 moraru63

Vă mulțumesc pentru materiale!
Multă sănătate și multe împliniri!

0 0

08.11.2020 05:23 rosumiha

Buna ziua! Multumesc pentru materiale! Daca aveti unitatile de învățare la fizica clasa a VIII-a si programa adaptata elevilor cu CES clasele a VII-a si aVIII-a la fizica si chimie va rog sa-mi trimiteti si mie. Adresa de mail: miharun1978@yahoo.com

0 0

04.12.2020 20:05 domnicach

Buna ziua! Multumim pentru materiale. Daca aveti unitatea de invatare chimie cl 8 pentru ed Intuitext, va rog sa-mi trimiteti si mie.
domnicamonicadelia@gmail.ro sau denesdelia@yahoo.com
Va doresc multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi.
Cu deosebit respect.

0 0

06.04.2021 09:45 Zetaki

Buna ziua!Multumim de materialele superbe si de mare folos!Daca puteti sa ne spuneti cum faceti powerpoint-urile d-voastra,sa putem face si noi lucruri frumoase!Va multumesc!zetanikula@gmail.com

0 0

21.09.2021 23:58 d-trache64gabi

Un mare MULTUMESC,pentru generozitatea de a impartasi cu noi, ordinea si rigoarea continutului materialelor concepute!Va imbratisez cu mare drag!Ma ajutati enorm.

0 0

22.09.2021 19:59 stancutatataru

BUNA SEARA !
Am asteptat cu nerabdare sa postati planificarea ! Sunteti un om minunat si foarte bine pregatit ! Va apreciez si va multumesc foarte mult pentru ce faceti pentru noi !
Multa sanatate si un an scolar cu liniste si realizari !
Mult respect si multe aprecieri !

0 0

23.09.2021 00:36 crysxtyna

Bună seara!
Mulțumim pentru tot ceea ce faceți, pentru planificările și toate materialele postate!
Vă mulțumesc!
Cu deosebit respect!

0 0

03.09.2022 16:18 ursuletul

Multumim frumos pentru planificari.
Sunteti un profesor excelent.
Va doresc un an scolar linistit si cu multe realizari.

Repect maxim.

0 0

03.09.2022 23:10 buleunina

Cred că majoritatea profesorilor de fizică-chimie așteaptă cu nerăbdare, în fiecare an, planificările dumneavoastră! Vă mulțumim, din suflet, pentru ajutor! Aprecierile noastre și mult respect respect! Sănătate, împliniri și un an școlar plin de satisfacții și reușite!

0 0

17.09.2022 18:06 stefanovdiana

Bună seara.De mulți ani folosesc materialele postate de d-voastră ,de aceea vă mulțumesc din suflet și vă felicit pentru tot ce faceți .Un an școlar minunat,vă doresc!

0 0

10.10.2022 13:38 ancutzik2012

Mulțumesc din suflet pentru toate materialele publicate, sunteți minunată!!!

0 0

11.09.2023 16:09 lumyrusu

Buna ziua! Un an scolar cu sanatate , succese si multe realizari!
Va rog daca puteti sa adaptati planificarile la fizica si chimie cu SA in sapt 14 si SV inainte de vacanta de Paste!

0 0

11.09.2023 20:12 kerekesjeno

Vă mulțumesc, un an școlar plină de satisfacție, am descărcat și chimia, sunteți o profesoară extraordinară, multe sănătate,
Cu stimă Kerekes Jeno.

0 1

22.09.2023 10:06 gugutica

Buna ziua

Buna ziua! Va rog mult,imi puteti trimite ,planificarile fizica,chimie cu SA 12 -16 februarie s 20
SV 22-26 aprilie s29

lumygavrila@yahoo.com

Multumesc! Multa sanatate!

0 0

26.09.2023 05:12 orlandavramescu

Buna dimineata. Se poate sa imi trimiteti planificarea de fizica pentru clasele 6, 7 ,8 2023-2024 cu urmatoarele vacante: 18 – 22 dec. 2023 – Școala Altfel, 19 – 25 febr. 2024 – vacanță de ski, 22 – 26 apr. 2024 – Săptămâna verde? Adresa mea de mail este: orlandavramescu@yahoo.ro. Multumesc frumos.

0 0

26.09.2023 23:01 lumi66

Bună seara!
Vă rog mult, să mă ajutați cu planificările fizică , chimie cu datele modificate pt. S.A. 12-16 februarie,
Vacanța schi 19-24februarie
S.V. 22-26aprilie
Mulțumesc mult!
Mailul. lumygavrila@yahoo.com

0 0

01.10.2023 15:38 ibisor

Buna ziua !Va rog nespus de frumos ,daca puteti sa imi trimiteti planificarile la fizica si chimie cu urmatoarele date:
Saptamana verde :16-20 Octombrie
Vacanta de schi:: 26 Februarie -1 Martie
Scoala altfel: 25-29 Martie
Multumesc mult!
Adresa mea de Email ibirix@yahoo.com

0 0

04.10.2023 10:54 ioanahanganpudilic

Buna ziua ,doamna profesor.Va rog daca puteti să ma ajutați si pe mine cu planificarilela la fizică , lucrez in doua scoli din judetul Bistrița-Năsăud (vacanta de ski 12-18 februarie).
Prima scoală SA 5-9 FEBRUARIE ,SV 22-26 APRILIE
A doua scoală SA 18-22DECEMBRIE, SV 22-26APRILIE

0 0

04.10.2023 10:55 ioanahanganpudilic

adresa de e-mail;ioanahangan@gmail.com

0 0

08.01.2024 01:39 nykole_p

Pt doamna maria_oniga Ați putea să mă ajutați cu planificarea la chimie conform calendarului: 23-27. 10 SV, 26-29.02 Vacanța de schi și 22-26. 04 ȘA

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.