Pagina mea - lumihurgo

Luminita Hurgoiu - profesor

Învăţământ primar -

Deva, Hunedoara, Romania

 

• Despre mine *

Ar trebui să spun că lucrez în învăţământ de aproape 30 de ani...Dar, spre norocul meu, fac parte dintre cei carora li se potrivesc cuvintele lui Confucius "dacă vrei să nu munceşti nici o zi în viaţa ta, alege o meserie care să-ţi placă". Aşa că eu mă bucur de aproape 30 de ani de meseria care-mi place: sunt împreună cu copiii.
E foarte adevărat că în aceşti ani am încercat numeroase abordări ale fenomenului didactic, am încercat să ţin pasul cu schimbările din societate, cu variatele aşteptări pe care copiii, părinţii şi comunitatea le au de la instituţia şcolii şi de la noi, dascălii...
Toate m-au stimulat să mă perfecţionez, să experimentez, să mă adaptez, să mă remodelez ca dascăl, astef încât astăzi, din absolventa liceului pedagogic, promotia 1984, regăsesc structura de baza a personalităţii de educator, pe care s-a construit un dascăl flexibil, deschis spre nou, creativ.
M-am străduit să privesc copilul în unicitatea lui, să-l ajut să se cunoască, să se descopere, să-l valorific la adevăratul lui potenţial. O mare bucurie şi o izbândă a fost relaţia cu părinţii, pe care i-am convins că trebuie să fim împreună în această nobilă întreprindere:educarea copiilor.

• Interese educaţionale

M-am specializat în asistenţă socială, psihologie şi limba română.

• Hobby-uri

Îmi place să citesc, să călătoresc şi să conduc maşina.

• Realizări în carieră *

Carieră? Mi se pare cam pretenţios...Sunt un dascăl, pentru mine realizare a fost fiecare lectie după care ochişorii elevilor mei erau luminoşi şi fericiţi, ca semn că au înţeles!
Realizare a fost fiecare excursie (şi au fost câteva zeci), a fost fiecare tabăra (şi am organizat 1 sau 2 în fiecare an), ca să nu mai vorbesc despre serbările create şi desfăşurate cu elevii, care mi-au adus clipe grele la repetiţii, dar o mare satisfacţie la final.
Cred că cei 4 ani petrecuţi în inspectoratul şcolar, ca inspector de specialitate, au fost un bun prilej să împărtăşesc din experienţa didactică, acumulată la catedră, exersată în alternativa step by step, colegilor învăţători din judeţ.
În ultimii ani am avut şi bucuria de a preda la liceul care m-a format, ajutând cât de bine m-am priceput la formarea viitorilor învăţători şi educatoare.


Comentarii (3)

0 0

11.02.2014 21:15 luisiana

Ma bucur sa va vad si sa va citesc gandurile.Salutari de la Petrosani!

0 0

11.07.2014 19:49 lumihurgo - Autor

Abia astazi am vazut mesajul !Multumesc foarte mult!
Te pup!

0 0

07.05.2017 19:42 moni_anca

Uite asa am aflat mai multe despre tine!Ma bucur ca te-am intalnit si aici!Ce frumoase cuvinte, ganduri, trairi!Chiar si fotografia emana atata caldura, seninatate si tinerete!Te imbratisez cu mare drag si iti multumesc pentru tot!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.