Pagina mea - eugenia1960

Eugenia-Angela Murgu - profesor Istorie

Învăţământ gimnazial - Scoala Gimnaziala Ostra

Ostra, Suceava, Romania

https://www.facebook.com/scoalaostra/

 

• Despre mine *

Oricâte cărți ar avea la îndemână un elev, cea mai bună și mai credibilă carte este vorba profesorului. Pe autorii de cărți îi vor uita, dar amintirea "Domnului" sau a "Doamnei" va rămâne vie în mintea fiecăruia.
Sunt profesor de istorie-cultură civică la Școala Gimnazială Ostra, județul Suceava. Am absolvit Facultatea de Istorie-filozofie din cadrul Universității Al.I.Cuza din Iași, promoția 1983. Am gradul didactic II și o vechime în învățământ de 27 de ani.
Dat fiind rolul educativ al Istoriei, mă străduiesc să trezesc și să cultiv sentimente, să formez capacități de interpretare, de înțelegere și de acțiune. Urmăresc dezvoltarea creativității elevilor, a abilităţilor de comunicare socială, însuşirea unui set de valori care să le orienteze activitatea şi să facă corelaţii între evenimentele din trecut şi realităţile prezentului. De asemenea le formez capacitatea de a interpreta fapte și evenimente, de a stabili relații de cauzalitate între ele. Evit lecţiile şablon, folosesc cât mai multe metode, am un dialog permanent cu elevii în scopul eliminării unor dificultăţi întâmpinate de către aceştia, îi încurajez să argumenteze răspunsurile, să formuleze întrebări, să elaboreze scurte eseuri sau referate, folosesc diverse metode grafice. Pun accent pe exerciţiile prin care elevii să înţeleagă şi să reprezinte timpul şi spaţiul istoric, care vizează cunoaşterea şi interpretarea diferitelor tipuri de surse, investigarea şi interpretarea faptelor istorice, explicarea de termeni, realizarea de texte istorice urmărind utilizarea corectă a limbajului istoric. Permanent caut să eficientizez demersul didactic, să realizez un raport cât mai bun între aspectul informativ şi cel formativ prin diversificarea resurselor procedurale şi materiale, prin centrarea demersului didactic asupra elevului. Mă pregătesc sistematic pentru ca lecțiile mele să fie pline de viață, bogate în conținut și în învățăminte.

• Interese educaţionale

Să fiu un profesor al prezentului.

• Hobby-uri

Muzică populară, desen, obiecte handmade, dans, pictura pe sticlă.

• Realizări în carieră *

Îmi amintesc cu câte emoții am trimis primul material pe didactic.ro. Aprecierile și voturile colegilor m-au făcut să continui. Toate diplomele pe care le obții nu valorează mai mult decât sentimentul că ești util, că poți și tu să dăruiești, nu numai să primești. Încântarea de pe chipul unui copil și zâmbetul acestuia atunci când îi place ceea ce aude de la tine, când este satisfăcut de o activitate, nu se poate compara cu nicio diplomă, oricât de valoroasă ar fi ea.


Comentarii (8)

1 0

06.07.2013 17:05 ionelrascanu

Mi-am facut o imagine despre calitatile de bun dascal pe care le aveti. Sunteti un motiv de mandrie pentru colegii de la Scoala din Ostra - Suceava si, de ce nu, si pentru noi toti. Meritati din plin felicitarile mele pentru prestatia didactica. M-au impresionat si hobby-urile dv. Foarte interesante si deosebite(obiecte handmade, pictura pe sticla...). Eu sunt un absolvent al Liceului Pedagogic din Barlad si-mi place mult muzica. V-as fi recunoscator, daca m-ati sfatui cum sa intru in posesia unor negative(cu tot cu pozitive) pentru copii, accesibile ciclului primar.
Va doresc o vacanta placuta si, in primul rand, multa, multa sanatate!
Cu respect,
Un invatator din Barlad

1 0

22.09.2013 17:24 dolcos

Sunteti una dintre cele mai bune profesoare pe care le am.
Va multumesc!!!
Cu respect, eleva dumneavoastra ,
Melania

2 0

21.01.2014 00:24 Eyrene86

Va multumesc pentru tot ceea ce transmiteti! Sunteti un dascal adevarat de la care un tanar debutant are mereu ceva de invatat.
Cu respect,
O profesoara de istorie din Dolj

1 0

30.01.2014 12:33 eugenia1960 - Autor

Mulțumesc pentru aprecieri.

1 0

17.02.2014 03:10 nicoleta1984

Fara sa exagerez sunteti de un A+ m-ati ajutat foarte mult prin materialele postate ......mai ales pentru debutanti
God's blessings for today.

1 0

17.02.2014 06:09 zamfirescu

Doamna dirigintă,

Sunt nespus de bucuroasă şi emoţionată să vă revăd după mulţi ani...

Violeta Zamfirescu ( Bîrsan) sunt, fosta dumneavoastră elevă de la Şcoala Lunca. Astăzi, profesoară de limba şi literatura română la un colegiu, în Botoşani.

Vă doresc numai bine şi aprecieri din partea celor pe care îi educaţi.

Vă sunt recunoscătoare!

1 0

15.09.2015 20:43 liliacondrea

Materialul ddactc elaborat de Dtra este SUPER! Domnul sa Va binecuvinteze! Succese in continuare!

1 0

25.11.2017 21:24 ciobanu68

AȘA E

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.