Pagina mea - constantanistor

Constanta Nistor - invatator

Învăţământ primar - Scoala Gimnaziala Nr.11 Buzau

Buzau, Buzau, Romania

 

• Despre mine *

Cine sunt eu?
Unul din cele câteva zeci de mii de dascăli ai secolului XXI;
Sunt o luptătoare, în fiecare zi luptându-mă cu ignoranţa, frica, conformismul, prejudecăţile şi apatia. Am alături de mine mari aliaţi: inteligenţa, curiozitatea, creativitatea, dragostea şi râsul.
Stilul meu de lucru?
De-a lungul unei zile sunt actor, prieten, soră medicală şi doctor, antrenor, găsitor de lucruri pierdute, cămătar, psiholog, părinte de ocazie, agent comercial, politician şi păstrător al credinţei.
Am un trecut bogat în amintiri, un prezent incitant, plin de aventuri şi amuzament pentru că destinul mi-a permis să-mi petrec zilele alături de viitor.
Lumea copiilor este o lume aflată la hotarul nestatorniciei, iar paradisul acesteia se deschide neîncetat spre nou şi frumos. La acest hotar slujim cu dăruire, noi, dascălii.
Luăm asupra noastră dulcea povară, dar greu de purtat, a cărţilor şi încercăm să dăruim înţelepciune, dragoste şi suflet asupra celora care îşi încredinţează mintea şi voinţa harului nostru de educator. Spre noi aţintesc privirile lor pline de candoare şi jovialitate cautând cu ardoare şi nestăvilită dorinţă răspunsuri la întrebările ce îi frământă.
Aici, în această “tranşee” , care se cheamă ciclul primar, sădim primele seminţe, le ocrotim şi le lucrăm cu migală, le admirăm mlădiţe viguroase, pentru ca mai apoi să culegem roadele proaspete ale hărniciei, competenţei şi prieteniei.
Aici, în această “tranşee” încercăm să dăruim câte un pic din toate! Poate de aceea ne mai apreciază încă părinţii, colegii, elevii.
Am 37 de ani vechime la catedra şi mi-am îndeplinit misiunea în mai multe şcoli.
De-a lungul anilor mi-am perfecţionat continuu activitatea profesională dobândind, după cum urmează:
1979 – definitivatul, cu media 9
1987 - gradul didactic II, cu media 9,80;
1992 - gradul didactic I, media 10;

• Interese educaţionale

Mereu între copii, totdeauna alături de ei – aşa s-ar putea exprima sintetic crezul educativ al oricărui învăţător care, prin formaţie, activitate şi vocaţie, slujeşte învăţământul românesc. Oferta noastră generoasă este săvârşită în numele omeniei şi este permanentă şi discretă. Exigenţi, în primul rând cu noi înşine, dorim să imprimăm acelaşi spirit de ordine, de muncă perseverentă celor din jurul nostru. pentru că permanent încercăm, cu toată fiinţa noastră, să oferim un exemplu de probitate şi conduită morală ireproşabile; iar probitatea omului de la catedră este dublată de cea a cadrului didactic, bun pedagog. Exigenţa şi exactitatea, rigurozitatea alături de bunătatea sufletească se corelează într-un adevărat proiect al demnităţii umane.

• Hobby-uri

Copiii, copiii, copiii.

• Realizări în carieră *

Am participat la numeroase stagii de formare continuă, care m-au ajutat să mă dezvolt profesional şi să avansez în cariera didactică. Ca dascăl – martor şi deopotrivă, implicat în traversarea unei prea lungi perioade istorice de tranziţie a sistemului de învăţământ românesc, am fost nevoită să-mi reconsider viziunea, strategia şi mentalitatea iniţială prin care învăţământul poate răspunde avalanşei de schimbări din societatea noastră.
O oportunitate extraordinară a constituit-o participarea mea la un stagiu internaţional de formare generală, Comenius 2.2.C pe tema „ Le jardin monument vivant. Pedagogie du patrimoine des jardins en Europe”, desfăşurat la Bruxelles, în Belgia. Participarea la acest proiect mi-a permis: îmbogăţirea cu tehnici noi; promovarea de strategii şi experienţe de învăţare; stabilirea nemijlocită a unor relaţii interumane de prietenie şi colaborare cu colegi din alte ţări; confruntarea capacităţilor profesionale în plan european; lărgirea orizontului cultural; prestigiul unei formări la nivel european, apariţia Ghidului metodologic de opţional „Fantezii florale ”.
Sunt câştigătoarea unui P.G.D.Ş. (în 2007) şi am obţinut 10 000 de euro pentru impementarea proiectului . „Şcoala noastră - şcoală europeană dotată cu mijloace multimedia pentru învăţare / evaluare la standarde de calitate.” Cu grantul câştigat am reuşit să amenajez 6 spaţii şcolare dotate cu echipamente TIC (calculatoare, videoproiectoare), racordate la Internet, necesare integrării calculatorului în procesul de predare/învăţare /evaluare, la toate disciplinele de învăţământ. Sunt mândră de acest proiect pentru că cele şase săli de clasă, dotate cu echipamente I.T. reprezintă investiţii pe termen lung, de care vor beneficia mai multe generaţii de elevi. Ele vor contribui substanţial la eficientizarea bazei didactico-materiale din şcoală, constituind cheia abordării, aplicării şi dezvoltării unor strategii moderne de predare-învăţare-evaluare, centrate pe elev şi pe asigurarea calităţii în educaţie, la care s-a apelat nu numai pe durata derulării proiectului, ci şi după încheierea acestuia.
Am iniţiat şi coordonat timp de 6 ani minunata revistă a prichindeilor Şcolii Nr. 11 Buzău, “Anotimpuri” , revista ce s-a născut în decembrie 2002 şi cu care, an de an, am primit numeroase premii, de 2 ori fiind laureată la faza naţională a Concursului de reviste şcolare.
Sunt iniţiatoarea şi coordonatoarea a 2 ediţii (2006 şi 2007) a Simpozionului Naţional “Educaţia pentru comunicare - dimensiune importantă a noului curriculum” – eveniment ce a adus în urbea noastră dragă peste 500 de cadre didactice precum şi personalităţi de prestigiu din învăţământul românesc.
Am iniţiat, coordonat şi colaborat la multe proiecte educaţionale, judeţene, naţionale şi internaţionale cu impact benefic asupra micuţilor mei şcolari.
Cele mai mari satisfacţii însă, le-am primit din partea micuţilor mei învăţăcei, cei care şi-au încredinţat mintea şi voinţa harului meu de educator. Participarea la Concursul International de matematica Arhimede (IMAC - Bucuresti) mi-a adus in vara lui 2012 cele mai mari satisfactii, rasplatind munca sustinuta a micutilor mei invatacei (1 medalie de aur si 2 medalii de argint ).


Comentarii (6)

0 0

26.06.2013 09:12 reliamadur

Toata stima si felictari pentru tot! Sunt mandra ca va cunosc si la fel de mandra ca reprezentati un simbol pentru comunitatea didacticilor buzoieni! Va doresc toate cele bune si multa sanatate!

0 0

27.06.2013 11:22 virginia_garjoi

Creativitate, originalitate, simț estetic, îndemânare, profesionalism și mult suflet se regăsesc în materialele postate pe acest site.
Felicitări !

Vacanță plăcută !

Cu multă admirație,
V.G.

0 0

29.06.2013 19:23 floricaplosca

Primiţi şi felicitările mele sincere pentru toate materialele pe care ni le-aţi oferit cu multă generozitate. Să aveţi parte de multă sănătate şi putere de muncă în continuare! Vă doresc vacanţă plăcută!

0 0

21.10.2013 17:38 moisamonica

Felicitări pentru toate materealele dumneavoastră de înaltă calitate care au fost și sunt sprijin pentru multe cadre didactice. Ați pus mult suflet în realizarea lor, ați cheltuit energie și timp.
Multă sănătate, împliniri, bucurii!!

0 0

10.03.2014 22:03 bi_lb

Felicitari si o primavara senina cu multe realizari!

0 0

09.05.2016 08:58 Gabriela_Radu_33

Buna ziua! Un model subiect concurs "Micul Gauss" pentru clasa a II-a unde as putea sa gasesc? Multumesc!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.