Pagina mea - barbucristinaelena

Cristina-Elena Barbu (cas. Solomon) - profesor

Învăţământ preşcolar - Scoala Gimnaziala Ghinesti

Ghinesti, Dambovita, Romania

 

• Despre mine *

• Interese educaţionale

• Hobby-uri

• Realizări în carieră *


Comentarii (2)

0 0

18.11.2014 20:34 hapca

Mult stimată colegă, Cristina-Elena Barbu,

Vă mulțumesc din tot sufletul pentru felicitări și pentru frumoasele cuvinte sincere de prețuire pe care mi le-aţi adresat. Scuzați întârzierea răspunsului meu!

De ce fac oamenii fapte bune?

1. Unii oameni sunt generoși pentru că doresc ca alții să-şi formeze o părere bună despre ei. Există ceva în natura umană care-i face să gândească bine despre ei. Tot aceștia simt nevoia ca și alții să aibă o părere bună despre ei. Aceasta bunătate nu este pe placul lui Dumnezeu. A umbla după slava ta însuți nu este o cinste.

2. Unii oameni îi ajută pe alții numai pentru frumusețea lor. Și Moise a fost crescut la curtea Egiptului pentru că era frumos, Estera a devenit împărăteasă pentru frumusețea ei. Frumusețea este criteriu pentru bunătatea unora, întâlnim asta adesea în lume, la piață, la şcoală, la serviciu, etc. În ochii lui Dumnezeu acest lucru nu este cinstit. Valoarea omului nu este dată de frumusețea lui, sau banii pe care îi posedă.

Oamenii nu fac fapte rele:

- pentru că nu s-a ivit ocazia să o facă, pentru că Dumnezeu în harul Lui i-a ferit de acele împrejurări prin care, dacă ar fi trecut, cu siguranță ar fi căzut, și undeva în ei este dorința de a le face..

- alții nu fac fapte rele pentru că nu vor ca alții să vadă inclinațiile, predispozițiile și tendințele lor rele. Trebuie să spun că de fapt în ochii lui Dumnezeu noi suntem la fel ca cei ce le fac, doar că nouă nu ni s'a ivit ocazia, sau din anumite motive le ocolim, dar în inima noastră ele sunt prezente, acele fapte.

Cineva spunea că oamenii până sunt schimbați de Dumnezeu caută ocazii să păcătuiască, să facă rău, după cum vor, sau preferă ei. Asta nu înseamnă că nu fac și fapte bune. După ce Dumnezeu îi schimbă, totul este invers: ei caută ocazii să facă binele, asta neînsemnând că nu mai fac și rău, dar direcția in care se îndreaptă este bună, ei își doresc să facă binele, spre deosebire de ceilalți, care măcar că au o impresie bună despre ei înșiși, în realitate ei caută ocazii să păcătuiască.
SĂ VĂ DEA DUMNEZEU MULTĂ SĂNĂTATE, ÎMPLINIREA TUTUROR DORINȚELOR DUMNEAVOASTRĂ ȘI MULTA DĂRUIRE ÎN ACTIVITATEA NOBILĂ PE CARE O DESFĂȘURAȚI LA CLASĂ!!!

0 0

16.01.2015 16:02 barbucristinaelena - Autor

Cata intelepciune aveti, mult- stimate domn!!! M- ati coplesit cu frumusetea sufletului dvs!!! Va multumesc din suflet!...Nu am cuvinte! Doamne- ajuta!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.