Pagina mea - armencuta

Sofia Alexandra Poșircă - elev

 

• Despre mine *

Sunt profesor suplinitor de Istorie și Educație Socială, Colegiul Național Pedagogic ,,Regina Maria”

• Interese educaţionale

• Hobby-uri

• Realizări în carieră *

Studii

Reintegrarea socială a foștilor deținuți politici din cadrul Fenomenului Pitești, în ,,Revista PhiloHistoriSsˮ, serie nouă, an I, nr. 2, Cluj-Napoca, Ed. Argonaut, Decembrie 2015, pp. 67-75.

Condițiile sociale ale formării elitei intelectuale românești în zona Văii Bârgăului în secolul al XIX-lea, în ,,Terra Sebus ˮ, nr. 10, Caransebeș, Muzeul Municipal ,,Ioan Raicaˮ, 2018, ISSN 2066 – 9143; EISSN 2344 – 5432. Articolul poate fi accesat la această adresă: https://www.cclbsebes.ro/docs/Sebus_10_2018/11_SA_Posirca.pdf
,,Terra Sebus ˮ este o publicaţie indexată în SCOPUS, ERIH PLUS, DOAJ (Directory of Open Access Journals) şi CITEFACTOR (Directory Indexing of International Research Journals). Recunoscută de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS) şi inclusă în categoria B.

Sesiuni ştiinţifice

Marele Război reflectat în poeziile soldaților români și în folclorul românesc din Transilvania în cadrul Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice ,, Historia magistra vitae. Noi teme pe agenda de cercetareˮ- Cluj-Napoca, ediția a VI-a din 8-9 aprilie 2016.

Marele Război reflectat în poeziile soldaților români și în folclorul românesc din Transilvania în cadrul secţiunii Propagandă, mobilizare şi implicarea populaţiei în Primul Război Mondial a ,,Congresului Naţional al Istoricilor Româniˮ- Cluj-Napoca, 25-28 august 2016.

Military Life and Demographical Evolution of the 4th Company of the 2nd Regiment of the Austrian Military Border from Rusu Bârgăului în cadrul celei de-a 43-a ediții a Conferinței Internaționale de Arheologie și Istorie militară – Caransebeș, 22-24 februarie 2017.

Participare la discuție la masa rotundă la Conferința internațională King Maria Theresia- Zagreb, 10-11 aprilie 2017.

Viață militară și evoluții demografice în compania a 4-a a Regimentului 2 de graniță năsăudean în cadrul Conferinței Colegiului Next Generation - Baru Mare, 14-16 iulie 2017.

Participare la activitatea metodică a Cercului de Istorie din Cluj - Comune, din data de 20.11.2019, desfășurată în cadrul Liceului Teoretic ,,Gelu Voievod”, Gilău.

Participare la Proiectul de solidaritate și promovare a Institutului de Istorie „George Barițiu”la Centenar (1920-2020), desfășurat la data de 30 ianuarie 2020, Cluj-Napoca, în cadrul Școlii Gimnaziale ,,Emil Isac” din Cluj-Napoca, unde am avut norma de bază.

Pentru dezvoltarea competențelor de predare-învățare în perioada suspendării cursurilor, am urmat urmăroarele cursuri și webinarii:

Webinarul pentru utilizarea "Platformei Electronice de Management Școlar Adservio”, desfășurat la data de 23 martie 2020, Timișoara;

Webinariile din cadrul ediției a III-a a Conferinței Săptămâna Europeană a Educației Democratice, desfășurate în perioada 1-8 mai 2020;

Cursul ,,Profesor în Online”, desfășurat în perioada 9-17 mai 2020, organizat de Digital Nation;
„Folosește manualele 3D și instrumentele interactive pentru a susține lecții la distanță”, din data de 26.05.2020, organizat de Editura Didactică și Pedagogică S.A., EduMagic și Mozaik Education, cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării.


Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.