Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

SIMPOZION NATIONAL -ZIUA FILOSOFIEI- 21 Noiembrie 2016 PITEȘTI

INVITATIE In data de 21 noiembrie 2016,orele 15.00, la Centrul Cultural Multifuncțional Pitești, unitățile școlare din județul Argeș sărbătoresc Ziua Filosofiei, editia XV, la inițiativa ASOCIATIEI PENTRU SPRIJINIREA ELEVILOR, CADRELOR DIDACTICE ȘI PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI „PRO EDUCAȚIA” PITEȘTI. Cu acest prilej se va organiza Simpozionul Național „Filosofie și educație umanistă în societatea cunoașterii” - o manifestare ştiinţifică, cultural-artistică, expoziţională şi caritabilă iniţiată de un grup de cadre didactice din judeţ şi din ţară, vechi promotori ai unor evenimente de acest gen. Coordonatorii evenimentului sunt: ISJ Argeș, Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești, Casa Corpului Didactic Argeș, Universitatea din Pitești, Persoane de contact: 1. Prof. Doina Pătrășcan – Asociația PRO EDUCAȚIA Pitești Argeș - telefon 0742301801 2. Prof. dr. Adrian Iordache – Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” Pitești - telefon 0729101413 3. Prof. Banu Gheorghe - Colegiul Național Pedagogic „CAROL I” Câmpulung - telefon 0748223055 Fisa de înscriere și informații suplimentare se găsesc pe www.didactic.ro și pe site-ul CCD Argeș la secțiunea Simpozioane. Vă aşteptăm cu drag!

Nume proiect: „FILOSOFIE ȘI EDUCAȚIE UMANISTĂ ÎN SOCIETATEA CUNOAȘTERII”

Organizatori: ASOCIATIA PENTRU SPRIJINIREA ELEVILOR, CADRELOR DIDACTICE ȘI PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI „PRO EDUCAȚIA” PITESTI;CUI 36104002 Str. Banat 17, Pitești, jud. ARGEȘ Liceul Teoretic „ Ion Cantacuzino” Pitesti Colegiul National Pedagogic CA

Condiţii de participare: Eseurile și referatele, având ca tematica „Filosofia și educația umanistă în societatea cunoașterii” vor fi trimise până la data de 19.XI.2016 la adresa de e-mail: proeducatia2015@yahoo.com și banugeorge19@yahoo.com. Taxa de participare

Perioadă înscriere: 01.11.2016 - 20.11.2016

Perioadă desfăşurare: 21.11.2016 - 25.11.2016

Ediția a XV-a a Zilei Mondiale a Filosofiei 21 noiembrie 2016

Agenda activității:

1. Cuvântul de bun venit adresat de prezentatori invitaților: elevii Boboc Alexandra-Col. Naț. “Zinca Golescu” și Barbu Andrei-Lic. Teoretic “I. Barbu” Pitești.

2. Pelerinaj în căutarea înțelepciunii” – Retrospectiva celor 13 ediții ale Zilei Mondiale a Filosofiei (2002-2015), prezentare text eseu, imagini mărturii de la evenimente, prezentarea celor 14 numere de reviste școlare ce cuprind aceste activități. Elevi: Boboc Alexandra, Barbu Andrei, Stănescu Eduard, Chiriloiu Cornelia, Stan Cătălina- coord. prof. Doina Pătrăşcan

3. Intervenție teoretică : “Nevoia de filozofie în societatea contemporanăi” sub genericul : “Manifest pentru schimbare”, eleve clasa a XII-a F Liceul Teoretic “I. Cantacuzino” Pitești : Vasile Diana, Anghel Diana, Dimoiu Elena, Vârban Izabela – coordonator prof. dr. Iordache Adrian și prof. dr. Ticuță Roxana.

4. Program artistic susținut de elevi, studenți, profesori, artiști profesioniști din județul Argeș, deținători a numeroase și importante premii la nivel național și internațional.

5. Realizarea unei expoziții (desene, referate, mape tematice, reviste școlare, portofolii) unele cu donație caritabilă către copiii instituționalizați invitați la activitate.

6. Sesiune națională  de referate și comunicări științifice, selecționarea celor mai bune referate și prezentarea lor în următoarea revistă școlară nr. 15-16 care va fi lansată în luna decembrie. Termenul de realizare si trimitere a referatelor se va prelungi cu încă două săptămâni de la data prezentei activități.

7. Concurs: „Argeșul prețuiește valorile”, ed. a IV-a (oferirea de premii, diplome, cupe, „TROFEUL ZIUA.MONDIALĂ a .FILOSOFIEI.”, ed. a XV-a)

MODUL DE REDACTARE A ESEURILOR ȘI A LUCRÃRILOR ȘTIINȚIFICE ȘI METODICE:

- Formatul paginii este A4, cu margini de 3.2 cm sus 3.2 cm jos și 2.5 cm stânga-dreapta. Header-ul și Footer-ul sunt la 1.5 cm de partea superioară, respectiv inferioară a paginii. Fontul general pentru textul din articol este Times New Roman 12 pct.(justified).

- Titlul lucrãrii va fi scris cu majuscule, font Times New Roman, 14 pt., la 1,5 rânduri, bold.

- Dupã douã rânduri libere (de 12 pt.) se vor scrie numele şi prenumele autorului, titlul ştiinţific, instituţia de care aparţine, e-mail autor, font Times New Roman, 11 pt., la un rând.

- Dupã douã rânduri libere se va scrie rezumatul lucrãrii rezumat care nu va depãşi 100 de cuvinte, scrise la un rând, font Times New Roman, 10 pt, italic.

- Fiecare subtitlu al lucrãrii se va scrie cu fonturi de 12 pt., majuscule, bold, va fi numerotat cu cifre arabe şi va fi aliniat la stânga paginii.

- Fiecare paragraf va începe la stânga paginii, la un rând liber de paragraful precedent sau subtitlu al lucrãrii.

- Tabelele se scriu cu caractere de 11 pct. și sunt centrate în pagină. Titlul tabelului se scrie centrat, iar numerotarea

tabelului se realizează cu caractere italice (11 pct.) și aliniat la dreapta.

- Dacă aveți figuri/imagini pe care doriți să le introduceți în articolul dvs., țineți cont că o mașină de tipărit offset are nevoie de o rezoluție de cel puțin 300 dpi. O imagine pe care doriți să o includeți în articol trebuie să aibă maxim 15 cm. lățime (1771 pixeli la 300 dpi). Figurile trebuie plasate centrat. Numărul figurii și titlul acesteia se scriu sub figura cu caractere de 11 pct.

- Ecuațiile se numerotează în dreapta și se scriu cu editorul de ecuații (12 pct.).

- Bibliografia se va întocmi la sfârșitul lucrării, în ordinea de citare în text și se va numerota curent, iar indicarea în text se va face prin paranteze drepte, de ex. [1]. La bibliografie (11 pct.) se vor indica: inițialele prenumelui și numele autorului, titlul cărții, editura, locul și anul apariției sau periodicul în care a apărut, nr.(luna), volumul, anul, pagina inițială și finală a articolului.

Numele si inițialele prenumelui autorului se scriu cu bold.

Titlurile cărților și al articolelor se scriu în limba în care au apărut (italic) .

- Lucrarea nu trebuie sã depãşeascã 5 pagini.

NOTĂ. Lucrările se primesc în format electronic la adresa de e-mail: proeducatia2015@yahoo.com sau  la adresade e-mail:  banugeorge19@yahoo.com.

Acordul de parteneriat si Fisa de inscriere la Simpozion vor fi trimise după confirmarea participării prin e-mail sau la profesorii organizatori (Prof. BANU GHEORGHE telefon 0748223055, sau Prof. Pătrășcan Doina- tel.0742301801)

Lucrările elevilor și ale profesorilor  se vor publica in „REVISTA REPERE EDUCATIONALE EXTRASCOLARE”

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: geobanu | 09.11.2016 15:44 | 820 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 38 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

347 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN