Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

„MAGIA CRĂCIUNULUI”

Grădiniţa P.P. “Furnicuţa”Arad, în colaborare cu ISJ Arad, CCD Arad, CCJ Arad şi “Liceul de Arte Sabin Drăgoi” Arad vă invită să participaţi la Concursul județean “MAGIA CRĂCIUNULUI”, care se va desfăşura în data de 10.12.2015 în sediul grădiniţei noastre.

Nume proiect: Concurs județean

Organizatori: COMITETUL DE ORGANIZARE: COORDONATORI: • Prof. Emilia Soriţeu - Inspector şcolar pentru educaţie timpurie, I.S.J.Arad • Prof. Ramona - Amalia Şarga - Director Grădiniţa P.P. “Furnicuţa”Arad • Prof. Cristina - Elena Dronca - Educato

Condiţii de participare: SECŢIUNI: SECŢIUNEA I: Scenete şi dramatizări care cuprind serbarea cu ocazia sărbătorii Crăciunului. Acestea pot fi creaţii proprii sau culese şi adaptate. Scenete şi dramatizări care cuprind serbarea cu ocazia sărbătorii Crăciunul

Perioadă înscriere: 12.11.2015 - 07.12.2015

Perioadă desfăşurare: 07.12.2015 - 10.12.2015

GRUP ŢINTĂ VIZAT:

- Copii preşcolari, copii cu CES şi cadre didactice din învăţământul preşcolar de stat şi privat.

ARGUMENT:

A sosit iarna cu dragoste, colinde, bucurie, feerie şi mirosul bradului magic, încărcat de povara podoabelor. Aşteptarea Crăciunului se apropie de sfârşit. Ne mai desparte puţin de seara când prima stea se va aprinde în brad, fulgii de zăpadă vor împrăştia pulbere argintie de stele şi licărirea luminii ne va pătrunde în case şi în gând.

Obiceiurile şi tradiţiile străbune româneşti, reprezintă un tezaur inestimabil de înţelepciune ale căror valori şi resurse nu se şterg niciodată. Locuind într-o țară   plină de tradiţii, nouă cadrelor didactice ne revine rolul să transmitem micilor preşcolari pe care îi educăm obiceiurile şi tradiţiile specifice acestor superbe sărbători de iarnă, sub forma unor scenete sau dramatizări aduse la nivelul de înţelegere al copiilor.

Aceste creaţii ale folclorului nostru trezesc în sufletul şi în mintea copiilor dragostea pentru folclor şi tradiţii, dar şi respectul pentru cei ce le-au creat, străbunii noştri. Ele formează la copii dragostea şi preţuirea pentru folclorul autentic.

Sărbătoarea Crăciunului este un moment unic în care ne încălzim sufletele cu iubire şi bucurie. Crăciunul ne face să fim mai buni, să oferim iubire şi mici surprize persoanelor care ne fac viaţa mai frumoasă. Ne simţim mai buni, mai liniştiţi, mai frumoşi pentru că primim şi dăruim iubire.

Oferiţi în dar un gând frumos celor dragi vouă, amintiţi-le cât de mult înseamnă pentru voi aceste persoane printr-un cadou ( desen, pictura sau colaj), zugrăvind aceasta în picturi şi colaje dăruite de copii pentru copii sau adulţi.

SCOPUL:

Cunoaşterea şi înţelegerea identităţii poporului român, a obiceiurilor şi tradiţiilor populare specifice acestor sărbători de iarnă prin stimularea interesului pentru folclor al copiilor şi promovarea lui în activităţile instructiv - educative din grădiniţă.

Afirmarea, cunoaşterea şi stimularea potenţialului artistic al copiilor din învăţământul preşcolar.

 

OBIECTIVE URMĂRITE:

v Cunoaşterea, păstrarea, cultivarea şi transmiterea tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti;

v Dezvoltarea dragostei pentru frumosul din natură în anotimpul iarna;

v Cultivarea sensibilităţii artistice a copiilor preşcolari;

v Stimularea expresivităţii şi creativităţii cadrelor didactice prin activităţi de exprimare artistică;

v Cultivarea sensibilităţii şi a aptitudinilor artistice ale copiilor

v Dezvoltarea relaţiilor de colaborare între cadrele didactice;

v Valorificarea experienţei pozitive a cadrelor didactice în abordarea domeniului estetic şi creativ.

REZULTATE:

Produsul final al concursului va consta în editarea unei cărţi cu ISBN  „CULEGERE DE SERBĂRI ORGANIZATE CU OCAZIA SĂRBĂTORII CRĂCIUNULUI, care va cuprinde lucrările tuturor participanţilor. Cartea va fi trimisă participanţilor prin poştă până la data de 25 02 2016, alături de diploma de participare cu numele autorului lucrării.

PARTICIPANŢI:

  • Cadre didactice din învăţământul de stat şi particular, preprimar şi primar.
  • Specialiști din domeniul cultural-artistic, etnografie, folclor, etc.
  • Preșcolari din învăţământul de stat şi privat.

TEMATICA LUCRĂRILOR:

Scenete, dramatizări sau scurte obiceiuri populare referitoare la obiceiuri sau ritualuri specifice acestor superbe sărbători de iarnă, aduse la nivelul de înţelegere al copiilor.

Propus de: droncaelena | 15.11.2015 00:46 | 3202 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 45 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

329 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN