Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

DĂ-MI 3 MINUTE PENTRU TINE!

Proiectul ,,DĂ-MI 3 MINUTE PENTRU TINE!” reprezintă continuarea “Concursului de videoclipuri” pe care Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara – Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Hunedoara l-a lansat în anul 2004-2005, concurs aflat la ediţia a XI-a. Concursul se adresează elevilor din ciclul liceal şi gimnazial şi cuprinde două secţiuni: secţiunea antidrog şi secţiunea protecţia mediului, presupunând participarea unui elev sau a unui grup de elevi cu un videoclip de minim 1 minut, maxim 3 minute, care să conţină atitudini pozitive, transmise cu ajutorul comunicării prin imagini, potrivite temelor propuse. Beneficiarii direcţi sunt elevii participanţi şi beneficiarii indirecţi sunt elevii unităţilor şcolare participante la concurs, comunităţile locale. Faza naţională a concursului se va desfăşura la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi va consta în prezentarea videoclipurilor cu cel mai mare punctaj (în conformitate cu fişa de evaluare cuprinsă în regulamentul de participare) şi a celor câştigătoare şi decernarea premiilor de către organizatori. Partenerii proiectului: Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, Casa Corpului Didactic Hunedoara, Consiliul Judeţean al Elevilor Hunedoara, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara, Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara.

Nume proiect: proiect educational aflat in CAERI 2015

Organizatori: CJRAE HUNEDOARA

Condiţii de participare: REGULAMENT DE PARTICIPARE LA CONCURSUL REGIONAL ŞI INTERJUDEŢEAN DE VIDEOCLIPURI ,,DĂ-MI 3 MINUTE PENTRU TINE!” in fisierul atasat

Perioadă înscriere: 23.02.2015 - 08.05.2015

Perioadă desfăşurare: 23.02.2015 - 08.05.2015

  1. PREZENTAREA PROIECTULUI

D.1. Argument, justificare, context

Secţiunea Antidrog

Din Raportul Naţional privind situaţia drogurilor în anul 2013 realizat de către Agenţia Naţională Antidrog rezultă că pentru vârsta de debut se observă că grupele de vârstă cu cele mai mari valori sunt 15-19 ani, respectiv 20-24 de ani.

În funcţie de primul drog consumat şi vârsta la care s-a petrecut debutul în consumul de droguri, se observă că majoritatea celor care au debutat la vârste fragede în consumul de droguri au început consumul de droguri cu heroină (75% dintre cei cu vârsta de debut sub 15 ani), în timp ce, cei care au debutat într-un astfel de consum după vârsta de 15 ani şi până la vârsta de 34 de ani, au iniţiat în cea mai mare parte consumul de droguri cu canabis 63,1% dintre cei cu vârsta de debut cuprinsă între 15 şi 24 ani, respectiv 52,2% dintre cei cu vârsta de debut cuprinsă între 25 şi 34 ani.

Având în vedere cele constatate de către  Agenţia Naţională Antidrog apreciem ca fiind importantă organizarea activităţilor de acest tip pentru a da posibilitatea elevilor – să se informeze, să conştientizeze, să transmită atitudini pozitive în ce priveşte combaterea fenomenului.

Secţiunea Protecţia mediului

Una dintre cele mai acute probleme ale societăţii contemporane este reprezentată de comportamente care poluează peste limita de regenerare a sistemelor naturale, concomitent cu aplicarea gestionării defectuoase a deşeurilor provenite din procesele tehnologice şi acutizarea aspectelor de poluare.

Comportamentul fiecăruia în interacţiunea cu natura trebuie îmbunătăţit iar acest deziderat poate fi atins printr-o educaţie susţinută şi conştientă.

Protejarea mediului este fundamentală în zilele noastre. Trebuie să ne gândim atât la noi, cât şi la nevoile generaţiilor viitoare. Consumăm tot mai mult  din resursele naturale, poluăm din ce în ce mai mult şi punem în pericol componentele de mediu (apa, solul, aerul).

Scopul acestei secţiuni este acela de a crea premisele pentru dezvoltarea în rândul elevilor a unui comportament civic de protecţie a mediului înconjurător prin informare şi transmiterea de atitudini pozitive cu privire la problemele de mediu. Protecţia mediului nu trebuie să fie doar o preocupare a marilor actori sociali, ci trebuie “exercitată” de către fiecare individ.

D2. Scopul proiectului

Prevenirea comportamentelor de risc şi formarea unui stil de viaţă sănătos în rândul elevilor de liceu.

D3. Obiective specifice

Secţiunea Antidrog

Conştientizarea pericolului consumului de droguri prin intermediul unor mijloace de exprimare artistică

Secţiunea Protecţia mediului

Descoperirea şi valorificarea de către elevi a patrimoniului natural naţional şi dezvoltarea  unui comportament civic de protecţie a mediului înconjurător.

 

D.4. Descrierea grupului ţintă căruia i se adresează proiectul: elevii din ciclul gimnazial şi liceal.

D.5. Beneficiarii direcţi şi indirecţi: beneficiari direcţi ai concursului sunt elevii participanţi  la faza judeţeană şi regională, beneficiarii indirecţi sunt părinţii, cadrele didactice, comunitatea locală.

D.6. Durata proiectului: februarie – mai 2015

D.7. Descrierea activităţilor

Activitatea nr.1

a)      Titlul activităţii: promovarea concursului la nivelul publicului ţintă

b)      Perioada: 16-20 februarie 2015

c)      Loc de desfăşurare:  sediul CJRAE Hunedoara.

d)     Participanţi: elevii şi cadrele didactice.

e)      Descrierea activităţii: proiectul concursului se va posta pe site-ul www.didactic.ro şi www.isj.hd.edu.ro/cj; se vor face cunoscute obiectivele, activităţile concursului, regulamentul, finalitatea şi partenerii concursului.

Activitatea nr.2

a)      Titlul activităţii: implementarea proiectului la nivel de unitate şcolară

b)      Perioada: 23 februarie-30 aprilie 2015

c)      Loc de desfăşurare: unităţile şcolare participante la concurs

d)     Participanţi: elevi, cadre didactice,  psihologi şcolari.

a)      Descrierea activităţii: elevii vor realiza videoclipurile în conformitate cu condiţiile impuse prin regulamentul de participare.

Activitatea nr. 3

a)      Titlul activităţii: transmiterea materialelor în format electronic

b)      Perioada: 04–08 mai  2015

c)      Loc de desfăşurare: sediul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara

d)     Participanţi: profesorul coordonator al elevului/echipei

e)      Descrierea activităţii: cadrele didactice coordonatoare vor completa fişa de înscriere, care va fi trimisă prin poştă împreună cu CD/DVD-ul ce conţine videoclipul realizat.

Activitatea nr. 4

b)      Titlul activităţii: jurizarea videoclipurilor

c)      Perioada: 12 – 15 mai 2015

d)     Loc de desfăşurare: sediul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara

e)      Participanţi: membrii juriului format din reprezentanţi ai organizatorilor şi partenerilor

f)       Descrierea activităţii: evaluarea şi desemnarea videoclipurilor câştigătoare în conformitate cu fişa de evaluare cuprinsă în  regulamentul de participare.

Activitatea nr. 5

a)      Titlul activităţii: decernarea premiilor

b)      Perioada: 18 mai – 22 mai 2015

c)      Loc de desfăşurare: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara

d)     Participanţi: membrii juriului format din reprezentanţi ai organizatorilor şi partenerilor, elevii înscrişi în concurs şi colegii lor.

e)      Descrierea activităţii:  prezentarea videoclipurilor cu cel mai mare punctaj (în conformitate cu fişa de evaluare cuprinsă în  regulamentul de participare) şi a celor câştigătoare. După prezentarea videoclipurilor se vor înmâna diplomele de către organizatori şi parteneri.

D.8. Rezultate cantitative: număr de videoclipuri înscrise în concurs, număr de unităţi de învăţământ participante. Rezultate calitative: creşterea gradului de implicare a elevilor în dezvoltarea unui stil de viaţă sănătos; conştientizarea de către elevi a importanţei implicării active în combaterea fenomenului consumului de droguri şi a implicării în activităţi de  protecţia mediului; pregătirea şi motivarea elevilor pentru implicarea în viaţa comunităţii.

D.9. Modalităţi de monitorizare şi de evaluare ale proiectului:

Evaluarea şi monitorizare se va face în baza indicatorilor următori:

  • ·   Indicatori cantitativi: număr de elevi participanţi, număr de unităţi şcolare participante, număr persoane implicate, număr instituţii implicate
  • indicatori calitativi: feedback-uri, articole d epresa, mesajul transmis

D.10. Modalităţi de asigurare a continuităţii /sustenabilităţii proiectului

Acest concurs se derulează din anul şcolar 2004/2005, devenind astfel unul cu tradiţie. Obiectivele concursului se regăsesc ca priorităţi în Planul managerial al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara asigurându-se astfel continuitatea.

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: ancapsychology | 16.02.2015 23:50 | 821 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

328 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN