Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

SIMPOZION NATIONAL "OCTAVIAN GOGA SAU ECOUL CÂNTECULUI PĂTIMIRII NOASTRE ÎN MILENIUL III"

Concursul se adresează elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal din unităţi şcolare din ţară, în care activează cercuri de creaţie literară. Concursul propune trei secţiuni: 1. Secţiunea Interpretare critică a unei poezii semnate de poetul Octavian Goga sau a aspectelor reprezentative ale operei poetului; 2. Secţiunea Creaţie literară-epică liberă; 3. Secţiunea Creaţie literară-lirică liberă; 4. Secţiunea Traduceri ale poeziilor lui O. Goga.

Nume proiect: Cultural-artistic, creaţie literară

Organizatori: Colegiul Naţional „Octavian Goga" Sibiu în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Sibiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu

Perioadă înscriere: 01.02.2014 - 15.03.2014

Perioadă desfăşurare: 15.03.2014 - 01.04.2014

INVITAŢIE

 

Colegiul Naţional „Octavian Goga" Sibiu în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Sibiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, vă invită să participaţi la a V-a ediţie a  SIMPOZIONUL NAȚIONAL Octavian Goga sau Ecoul cântecului pătimirii noastre în mileniul III, care va avea loc în data de 04.04.2014, la Colegiul Naţional  „Octavian Goga" din Sibiu.

Concursul se adresează elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal din unităţi şcolare din ţară, în care activează cercuri de creaţie literară.

 

Concursul propune trei secţiuni:

  1. 1.      Secţiunea Interpretare critică a unei poezii semnate de poetul Octavian Goga sau a aspectelor reprezentative ale operei poetului;
  2. 2.      Secţiunea Creaţie literară-epică liberă;
  3. 3.      Secţiunea Creaţie literară-lirică liberă;
  4. 4.      Secţiunea Traduceri ale poeziilor lui O. Goga.

 

Regulament de participare:

Participarea la sesiunea de comunicări, secţiunea Interpretare critică, se face cu o lucrare de maximum 3 (trei) pagini A4, iar pentru secţiunea Creaţie literară se va trimite un set de 3 texte pentru poezie şi un set de 1-2 texte ce nu vor depăşi 2 (două) pagini A4, pentru proză.

Pentru secțiunea traduceri se vor traduce 2 (două) texte lirice la alegere, din opera poetului Octavian Goga, într-una din limbile de circulație internațională: engleza, franceza, italiană, spaniolă, germana etc.

În toate situațiile, înscrierea se va face până la data de 15 martie 2014, prin completarea şi trimiterea fişei de înscriere, prin e-mail la una dintre adresele: tischer_andra@yahoo.com; lpirca@yahoo.com.

Comunicările, creaţiile şi traducerile vor fi expediate în format electronic, ca fişier ataşat, prin e-mail, la una dintre adresele mai sus menţionate.

Pentru redactare se vor respecta următoarele instrucţiuni: formatul paginii va fi A4 cu margini egale de 25 mm; conţinutul va fi redactat în fontul Times New Roman, 12, la 1 rând, text aliniat „justified”; titlul va fi scris cu majuscule, Times New Roman, 14, Bold, centrat; la două rânduri de titlu se va scrie autorul şi instituţia cu Times New Roman 12; la două rânduri de numele autorului se începe scrierea textului; bibliografia se va consemna la sfârşitul lucrării, în ordinea următoare: numele şi prenumele autorului, titlul lucrării, oraşul, editura, anul, pag.

Tehnoredactarea se va realiza obligatoriu cu diacritice (ă, â, î, ş, ţ).

Responsabilitatea pentru conţinutul lucrărilor revine participanţilor.

Organizatorii vor edita un volum cu ISSN conţinând lucrările participanţilor.

Toţi participanţii vor primi diplome şi volumul cu lucrări.

 

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 1 aprilie 2014, prin e-mail şi pe site-ul Colegiului Naţional „Octavian Goga” Sibiu.

Se acordă următoarele premii: câte un Premiu I, un Premiu al II-lea, un Premiu al III-lea pentru fiecare dintre următoarele secţiuni: interpretare critică, creaţie literară-poezie, creaţie literară-proză, traduceri.

 

N.B. Lucrările care nu respectă cel puţin una dintre regulile de mai sus vor fi descalificate în mod automat.

 

Contact: pentru relaţii suplimentare vă stăm la dispoziţie la adresele: tischer_andra@yahoo.com , lpirca@yahoo.com sau  la numerele de telefon: 0723552978, 0269/560591.

 

 

Menţionăm că proiectul este inclus în CAER 2014,  poziţia 1070, avizat de MEN.

 

Coordonatori proiect:

Prof. dr. Pircă Lidia Carmen

Prof.  Tischer Alexandra Maria

 

Propus de: boheme | 10.03.2014 23:08 | 780 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Valorile morale

Valorile morale

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 45 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

329 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN