Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Un nou concurs pe Didactic.ro: Sunt mândru de copiii mei ...

Prin acest demers, dorim să construim împreună cu dumneavoastră o galerie a elevilor valoroşi din toată ţara, care merită să fie cunoscuţi de întreaga comunitate şi care ar trebui să reprezinte adevăratele modele pentru tânăra generaţie.

Perioada de înscriere în concurs a fost prelungită până luni, 14 februarie inclusiv. Pentru a participa, consultaţi regulamentul concursului.

Iată câţiva dintre copiii cu care se mândresc dascălii:

Vă voi vorbi cu drag despre eleva mea, Nagy Daniela. Este în clasa a VII a A la Centrul Şcolar Arad. O cunosc din clasa a II-a, iar elevă îmi este din clasa a V-a.

Nu voi vorbi despre rezultatele ei la invăţătură (care sunt bune), participarea la serbări, scenete, ci despre pasiunea ei pentru origami, arta plierii hârtiei.
Ei şi, veţi spune, azi sunt mulţi copii care iubesc şi realizează aceste figurine de hârtie, care prind viaţă în mâinile lor şi care încântă ochiul privitorului. Da, încântă ochiul privitorului, dar ochii Danielei nu.

Daniela vede minunatele lucrări realizate de ea doar cu degetele, prin atingere. Cu întreaga palmă simte ce a creat si prin cuvintele spuse de cei din jur atunci cand a terminat o floare, o inimă, un nufăr, o buburuză, un fluturaş (cu puţin ajutor aici) şi altele. Daniela este nevăzătoare, dar aduce bucuria celor din jur cu frumoasele lucruri realizate pipăind hârtia, îndoind-o, dezdoind-o, simţind liniile, diagonalele, folosind pătrate, triunghiuri, dreptunghiuri...

luminitaolar

 

Cele mai mari realizări ale lui Denis sunt în domeniul sportului. Fiind membru în echipa de judo de la Sport -Club Miercurea - Ciuc, judeţul Harghita, Denis participă la competiţii sportive naţionale şi internaţionale, obţinând rezultate deosebite, spre mândria parinţilor, dirigintei şi a întregii şcoli.

andreea_ju

 

Se numeşte ANDREI GOGA, este acum elev în clasa a V-a , iubeşte din tot sufletul folclorul, cântă şi dansează cu mare drag.

valiionita

 

Peste câteva luni mă despart de elevul meu Tamas, care va „zbura din cuib”cum am obiceiul să le zic elevilor din clasele terminale. Sunt sigură că acest copil îşi va găsi locul într-un „cuib”bine construit, va intra la una din cele mai bune licee teoretice cu profil de informatică din Satu Mare. Îi doresc de pe acuma, pe această cale multă putere de muncă, alegerea potrivită a profilului, ani frumoşi de liceu şi....acea inocenţă atât de frumoasă din priviri.

tundelaudat

Citiţi şi alte poveşti la fel de emoţionante în pagina concursului.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 27.01.2011 17:45 | 13283 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (46)

0 0

28.01.2011 18:43 badila_miha

Interesant! Bravo!

0 0

29.01.2011 21:22 churmuzache

Pacat, mare pacat, si prescolarii sunt copii deosebiti, cu talente remarcate de educatori!

0 0

30.01.2011 18:43 petronela_slavu

Vom putea vorbi doar despre elevii actuali sau şi despre foştii elevi, acum adulţi?

0 0

31.01.2011 11:57 tirumarcela

Un copil cu aptitudini este descoperit de la gradinita ,unde educatoarea i le transforma in abilitati si deprinderi.De la gradinita sunt remarcati acesti copii minunati si se munceste cu ei!

0 0

31.01.2011 19:44 angelailas - Autor

@petronela_slavu
Puteti vorbi si despre fostii elevi.

0 0

01.02.2011 09:31 vica

Felicitari pentru organizatori si pentru cei care merita sa ne mandrim cu ei!

0 0

01.02.2011 20:24 monina

E INTERESANT ACEST CONCURS!AU SI COPIII TALENTATI POSIBILITATEA DE A SE FACE CUNOSCUTI.

0 0

02.02.2011 10:27 lusa

Eu nu o sa prezint un singur elev, ci intreg colectivul, pentru ca toti sunt ai mei!
Niciunul din cei 30 de elevi ai clasei aIII-a nu seamana unul cu altul, dar fiecare are farmecul lui care m-a atras si imi trezesc amintiri frumoase in momente mai grele.
Sunt uniti ca intr-o familie. Stiu sa se ajute intre ei pentru ca toti sa aiba rezultate bune la invatatura. Au invatat cum sa invinga emotiile in cadrul multor lectii cu asistenta, dovedind astfel un nivel de pregatire ridicat. Au spirit de initiativa in organizarea activitatilor extrascolare. Sunt veseli, guresi si ghidusi in timpul liber.
Bunul simt de care dau dovada si respectul fata de cei din jur ma determina sa le respect copilaria si individualitatea.
Astia sunt copiii mei cu care ma mandresc, nu obosesc langa ei, desi sunt multi, si carora le duc dorul cand nu suntem impreuna!

0 0

03.02.2011 10:32 claudiagm

Felicitari celor ce pot participa! Toti sunteti sau, mai bine spus, suntem niste castigatori, pentru ca avem asemenea copii in clasele pe care le conducem. Imi pare rau ca noi suntem doar clasa a doua si nu putem participa la concurs, dar asta nu ma opreste sa va impartasesc si domniilor voastre despre marile noastre realizari. Suntem toti ca intr-o familie si acest lucru este cel mai important, ne respectam reciproc, ne place noul si tot ceea ce am putea descoperi, suntem spontani, inventivi, creatori si bine pregatiti. Avem si noi un defect: suntem cam nazdravi!... Dar cine nu este nazdravan la varsta copilariei?... Asadar, noi, nazdravanii clasei a II-a C si Doamna, va uram tuturor participantilor mult, mult succes!

0 0

03.02.2011 21:17 niculinaborsa

Ce pacat ca noi educatoarele nu putem decat sa ne mandrim ca am fost cele care descoperim micile talente,care apoi sunt modelate de colegii nostri. Rezultatul muncii noastre peste ani este ,,Uite-o pe DOAMNA MEA ! ,, spus de glasul unei domnisoare sau al unui chipes barbat pe care aproape ca nu-i mai recunosti . E o mare bucurie ! Educ. Niculina Borsa -35 de ani de munca la catedra.

0 0

04.02.2011 18:35 mfior

Sunt mandra de toti scolarii si prescolarii care mi-au incununat activitate timp de 38 ani.Asa cu bune si rele imi amintesc numele catorva elevi din prima generatie care azi au profesii foarte frumoase dar si de cei cu care ma intalnesc si cu bratele deschise imi spun:'Doamna invatatoare ,ce mai faceti?".Unii au ajuns muncitori seriosi, destoinici ,cinstiti si le citesc in ochi si in zambet recunostinta ce mi-o poarta. Vreau sa mentionez numele elevei Stancicu Iulia.O eleva cu aptitudini muzicale deosebite.Parca Dumnezeu a adunat si inteligenta si frumusetea si modestia si bunatatea sufleteasca intr-un singur om.Azi, studenta la Arhitectura, la o facultate de la Londra,face cinste orasului ,scolii, parintilor si Romaniei, iar eu ma mandresc cu ea.Dumnezeu sa o ajute ,sa fie sanatoasa si puternica.Inv Maria,Sighisoara

0 0

10.02.2011 21:32 maghy

Extraordinar!! Va felicit pentru initiativa si va urez succes in derularea concursului. Am si eu copii foarte talentati dar abia acum am descoperit acest concurs si imi ia ceva timp sa recuperez materialele si sa le prelucrez!!

0 0

14.02.2011 22:31 popanmc

Mi-aduc aminte de prima generatie:privesc la poza unui carnaval-acolo era si o fetita, mica, cu parul lasat pe spate...ochi patrunzatori;acum, stiu de la mama ei, ca e invatatoare-psihopedagog, in Anglia, din pacate;pentru fiecare dascal, elevul este mandria sa.Anul trecut:am avut o eleva, absolut deosebita-simpla, din mediu social dezordonat- o eleva plina de calitati;din acea clasa, doar ea a obtinut EXCELENT la concursul "CĂNGURAŞUL POVEŞTILOR".As putea continua: o poveste are si nepotul meu, si multi alti fosti elevi-sunt mandra de copiii care i-am cunoscut, mai ales acei ai caror suflet s-a deschis ca un izvor de comori si valori inestimabile.Din tot ce s-a petrecut in viata mea de dascal, mereu, un elev deosebit, nu neaparat prin rezultatele sale la invatatura, mi-aduce aminte de ceva, indiferent cat de mic, absolut simbolic.SUNT MANDRA DE TOTI COPIII CARE MI-AU FOST ELEVI-SPER SA FIU MANDRA SI COPIII MEI CAND VOR FI ELEVI!DAR SUNT SI AU RAMAS IN SUFLETUL MEU DE DASCAL, ANUMITE CHIPURI, CARE NU LE-AS PUTEA UITA, NICI INTR-O ALTA VIATA!Ma bucur ca am reusit, pe multi dintre ei, sa-i fac fericiti, macar o clipita!

0 0

17.02.2011 12:13 nicolae2001

Noi am ales-o pe Diana,dar mai sunt multi elevi buni in clasa.Sper ca tu o sa castigi pentru ca meriti foarte mult.

0 0

17.02.2011 13:52 marian-ionut

Noi am ales-o pe diana,dar mai sunt elevi buni in clasa.Sper sa castigi

0 0

17.02.2011 19:45 andrei2011

Din multi copii buni din clasa noi am votat-o pe Diana.Sper sa castigi si bafta.

0 0

18.02.2011 18:04 vica

Pentru angelailas:
Ce se intelege prin

"Un utilizator poate nota o singură dată o prezentare anume."( Din Regulament)
Cred ca sunt unele neclaritati.
Multumesc!

0 0

20.02.2011 17:57 moni_moni

forte frumos este toata pagina

0 0

21.02.2011 20:12 FLORI1

BRAVO MADA .SUCES SI BAFTA FLORI DE LA MAGAIN

0 0

21.02.2011 20:25 FLORI1

IMI CER SCUZE MADA BEBE NU S-A UITAT SUS LA NOTA FLORI

0 0

21.02.2011 22:59 felixmunteanu

Vechea problema a votului on line: se dau note mici ca sa moara capra vecinului.
Nu am citit regulamentul, dar consider ca notele date de copii care se joaca sau sunt pusi sa se joace pe net ar trebui sterse. De asemenea, cred ca se putea prevedea ca regula stergerea notelor care nu sunt justificate obiectiv printr-un comentariu. Doar nota nu e suficienta.
Tocmai am citit un material absolut impresionant care avea un 6 de la un copil Bobo si nu mai retin cum si un 8 fara nicio explicatie. Cum e posibil sa-si bata cineva joc de munca oamenilor asa pur si simplu? S-a vazut ce s-a intamplat la alte concursuri. De ce nu se iau masuri?

0 0

22.02.2011 07:38 gabriela_g

Aveti dreptate dn. Felicia. Asa cum am mentionat anterior si sper sa se tina cont de organizatorii acestui concurs, ca notele din partea elevilor sa fie doar o mica parte din evaluarea finala ,ci doar numai a celor care fac parte dintr-un juriu format din specialişti în educaţie sa decida evaluarile finale. Este inadmisibil ca o prezentare sa fie evaluata cu nota 1 de catre un elev, elev ce nu face cinste unui cadru didactic, care si-a prezentat un copil de care este mandru si totodata este sustinut de acei elevi care evalueaza incorect contracandidatii colegului respectiv. Este a doua oara cand sunt evaluata cu nota 1 la prezentarea mea de elevi.....Acei elevi care au voturi multe sunt colegi cu elevii care si-au facut cont numai ca sa voteze,sustinandu-si colegul cu nota maxima iar pe altii in bataie de joc. Acei elevi au avantajul ca au acces la internet.....si au avut sansa sa-si voteze preferatul cu note mari si pe altii cu note mici. Sunt doar cativa elevi care se joaca la acest concurs, dand note dupa placul lor. Multumesc pe aceasta cale elevilor si parintilor care mi-au votat prezentarea mea, dandu-mi nota 10

0 0

22.02.2011 18:45 ioan10

felicitari madalina alex flori

0 0

22.02.2011 19:08 ioan10

bafta madalina BEBE HIRSOVA

0 0

22.02.2011 22:05 petronela_slavu

Cand m-am inscris la acest concurs, nu stiam ca munca unui cadru didactic poate fi prilej de bătaie de joc pentru niste copii. Cele două note de 1 primite astazi mi-au lasat un gust amar...
Administratorii site-ului nu au nimic de spus?

0 0

22.02.2011 22:35 vica

Cred ca organizatorii Concursului nu ne vor lasa in bataia de joc a unor copii sau ,poate , a unor cadre didactice.
Cele doua note de 1 primite astazi nu pot sterge rezultatele obtinute cu multa munca si dragoste fata de ceeea ce are valoros poporul roman.

0 0

22.02.2011 22:48 petronela_slavu

Doamna Ursache, bine spus "bataia de joc a unor cadre didactice". Tocmai am vazut o nota de 5, data de o profesoara de religie, unui material in care se vorbeste despre dorinta de a razbi in viata a unei fetite.
Doamne, iart-o, ca nu stie ce face!

0 0

23.02.2011 13:17 mariasidorel

Cine nu stie sa aprecieze munca - sa nu participe la concurs!',,Invidia este un fel de intristare pentru fericirea de care vi se pare ca se bucura egalii vostri''

0 0

23.02.2011 14:24 felixmunteanu

Eu, cand m-am exprimat mai sus, am inceput cu "vechea problema". Nu am participat si n-as participa la vreun concurs, dupa cate am vazut. Si, culmea, am semnalat problemele, dar fara raspuns din partea organizatorilor.
In felul acesta, saitul se discrediteaza. Degeaba mizam pe onestitatea participantilor, ca nu este. Intr-o societate putreda, doar n-or fi dascalii cei fara de pata! In aceste conditii, in semn de respect fata de cei care inca mai cred in valorile morale, ori faci reguli stricte ori nu faci concursul. Ma mir ca, unii colegi, desi s-au ars la alte editii, continua sa posteze. Speranta moare ultima....

0 0

23.02.2011 18:33 brebenel8

Indiferent de rezultatele acestui concurs, si de notele mici acordate pe nedrept participantilor, important este ca acesti copii pot fi vazuti de o lume intreaga si pot fi luati drept modele de urmat de multi alti elevi
FELICITARI DASCALILOR, PARINTILOR SI COPIILOR!

0 0

24.02.2011 20:09 adri_ana55

Derularea concursului a reusit sa formeze doua galerii: una a elevilor propusi de noi,elevi cu care ne mandrim, pentru care am toata admiratia,si o alta galerie a acelora care s-au alaturat pe parcurs.Prin votul lor si-au exprimat frustrarea,invidia si chiar rautatea.Regretabil ar fi daca printre ei s-ar regasi si adulti !! Felicitari elevilor si dascalilor aflati in aceasta competitie si sper sa mai auzim de acesti minunati copii si peste ani.

0 0

25.02.2011 09:06 nicoletarotaru

buna ziua! si noi facem parte din tabara celor sabotati .....avem note de 1pentru fiecare copil din prezentare....( ca nu cumva sa ramana vreunul si sa se supere) ...dar nu este o problema.
Important este ca EU SUNT MANDRA DE EI! Frumosi i-ati vazut ca sunt............destepti , mi-au demonstrat mie ( si nu numai) ca sunt............le doresc mult succes in viata .
FELICITARI DASCALILOR, PARINTILOR SI COPIILOR SI MULT SUCCES !

0 0

25.02.2011 19:26 vica

Felicitari participantilor si celor care ii indruma!
Despre notele de 1,2,3,4,5 speram sa se intoarca la cei de la care au plecat.

0 0

27.02.2011 13:23 nicoletarotaru

Eu zic sa ne bucuram ca avem note de 1........inseamna ca suntem un pericol pentru cei slabi........si se tem de noi. Chiar si ei observa ca avem potential mai mare si sanse de castig mai multe. Deci le e teama de noi ...........de aia ne fac concurenta neloiala!!!!!!!! s-au n-au inteles ca aceasta este o nota.............au crezut ca este locul pe care il meritam ......adica locul 1.
Poate n-ar fi rau sa ocupe locurile fruntase cei care au cele mai multe note de 1, nu?........

0 0

27.02.2011 19:39 creasy49

Ce a avut de castigat ??? A votat: buzenche_sorin nota: 1 | 27.02.2011... a notat cu 1 toti concurentii! Curios!!!

0 0

27.02.2011 20:13 vica

Sper ca organizatorii concursului vor respecta REGULAMENTUL

Evaluare
"Prezentările vor fi evaluate de un juriu (format din specialişti în educaţie), în funcţie de următoarele criterii:
respectarea temei concursului (reflectarea cât mai fidelă a modului în care elevul excelează, prin realizările personale); claritatea şi corectitudinea exprimării; complexitatea; prezentarea unor categorii cat mai diverse de elevi care merită aprecierea comunităţii; documente care să ateste excelenţa elevilor; calitatea prezentarilor. "

Felicitari participantilor!
Utilizatorilor falsi, care si-au batut joc de noi, le doresc multa minte!
Va asteptam la Concursul National "NU UITA CA ESTI ROMAN!" mai 2011

0 0

28.02.2011 22:24 felixmunteanu

" NU uita ca esti roman si ai un vecin, iar vecinul o capra!" :) :)

0 0

01.03.2011 19:01 alexviss

foarte bine cei cu rezultate bune l;a invatatura trebuie premiatii

0 0

01.03.2011 19:51 vica

Multumim celor care au votat corect !
Felicitari participantilor!

Asteptam aprecierile juriului (format din specialişti în educaţie)

0 0

01.03.2011 21:56 ela_0125

Orice concurs declanseaza in mine emotia de care am atat de mult nevoie! Am iubit competitia de cand ma stiu! M-am "aruncat" chiar si acolo unde mediocritatea incearca sa anihileze valoarea! Principiul meu a fost sa merg totdeauna pe ce simt , pe bucuria pe care o generez celuilalt, pe reperul care pot sa devin sau pe reperul pe care-l pot descoperi in ceilalti ! Mi-a fost imposibil sa fac abstractie de ceea ce sunt ca profesie! Asa ca, prezenta mea in acest concurs , nu este o intamplare , ci o bucurie ...cautata, pentru care multumesc site-ului didactic.ro. Prin popularizarea lui nu am facut nimic altceva decat sa dam acestui concurs valenta unui barometru al "lumii" scolare:cei care fac dintr-o competitie serioasa un joc; cei care se grabesc sa traga concluzii, sa jigneasca ( oare invatamnatul nu inseamna toleranta, empatie, maturitate...),cei care cad in capcana invidiei, cei care nu suporta succesul altora sau care nu au invatat sa piarda,cei care nu au descoperit frumusetea "calatoriei", cei care nu pierd ocazia de a bagateliza performanta , de a cobori in derizoriu reusita scolara Dar , tot aici , sunt si cei care au reusit sa fie mandria dascalilor facand din asta temelie proprie-i vieti, precum si cei care fac din elevi emblema identitatii profesionale! Multumesc inca o data tuturor care au notat, care au vizualizat, care , o clipa s-au bucurat de copiii cu care ne mandrim , care, o clipa, s-au bucurat de ...noi!

0 0

05.03.2011 10:59 dobrila

ideea concursului este bine venita si indiferent cine vor fi premiatii, castigatori suntem toti : dascali si elevi

0 0

05.03.2011 20:39 valiionita

Nu am dorinta fierbinte de a primi premii, cat placerea de a-mi vedea copiii cu care am muncit la un loc meritat. Ma mandresc cu ei si ... atat. E o placere!!!!!!!!

0 0

11.03.2011 14:44 vica

A sosit si ziua de 11 martie.
Unde gasim rezultatele finale ale concursului?

0 0

16.03.2011 21:00 vica

Unde gasim rezultatele finale ale concursului?

0 0

12.05.2011 08:42 mir16

Nu mai stim nimic despre diploma. Ar fi frumos sa o primim pana la sfarsitul anului

0 0

17.05.2011 21:52 creasy49

Se apropie ziua de 1 Iunie... ar fi un prilej bun sa rasplatim copiii cu o diploma... mai ales ca am promis, nu?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 38 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

347 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN