Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Simpozion National "Promovarea educatiei pentru schimbare si valentele ei in societatea cunoasterii" - Editia I

„Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.” (Maria Montessori) După modelul marilor nume care au influenţat cursul educaţiei de-a lungul timpului, ciclistul Constantin Stumbea, afirmă că, „Lumea de mâine va arăta aşa cum ne creştem azi copiii”. Scolii, ca principal agent educaţional, îi revine rolul de a educa copiii astfel încât ei să manifeste simţ critic, capacitatea de a înţelege şi răspunde adecvat diverselor provocări din partea societăţii, să devină agenţi ai propriei formări, să-şi organizeze şi să-şi structureze singuri cunoştinţele, să descopere singuri, să facă conexiuni cu cunoştinţe aferente altor domenii, având formată judecata şi responsabilitatea viitoare. În contextul ideilor conturate anterior, pentru o stimulare optimă a posibilităţilor de manifestare ale copiilor, se impune impetuos necesar o perfecţionare a cadrelor didactice cu privire la aspectele educaţiei pentru schimbare şi valenţele ei în societatea contemporană. Educaţia presupune schimbare, iar schimbarea nu se poate însuşi optim înafara contextului educaţional, fapt pentru care politicile educaţionale accentuează tot mai mult, nu numai dezvoltarea capacităţii educabililor de a se adapta la schimbări, ci şi capacitatea acestora de a prevedea şi de a se pregăti pentru schimbare.

Nume proiect: Simpozion National "Educatia romaneasca in context european"

Organizatori: SCOALA GIMNAZIALA "AL. I. CUZA", ROMAN, jud. NEAMT in parteneriat cu ISJ NEAMT & ISJ IASI UNIVERSITATEA "AL. I. CUZA", IASI CASA CORPULUI DIDACTIC NEAMT CASA CORPULUI DIDACTIC IASI

Perioadă înscriere: 01.01.2014 - 03.03.2014

Perioadă desfăşurare: 20.03.2014

œ Scopul

Prezentul proiect urmăreşte promovarea principiilor educaţiei pentru schimbare în şi prin instituţiile de învăţământ şi perfecţionarea cadrelor didactice privind considerentele teoretice ce fac referire la educaţia pentru schimbare.

œ Obiective

Privind preşcolarii şi elevii

-   însuşirea unor norme de comportament care încurajează o relaţionare socială pozitivă, dezvoltând respectul de sineşi faţă de ceilalţi şi care încurajează participarea activă, inclusiv pe bază de voluntariat la viaţa comunităţii şi la propria dezvoltare;

-  stimularea imaginaţiei şi a creativităţii, în vederea pregătirii pentru afirmare şi pentru adaptare.

Privind cadrele didactice

-   planificarea unor practici de instruire bazate pe cunoaşterea individuală a copiilor şi în acord cu particularităţile de vârstă, raportate la nevoile şi valorile comunităţilor din care aceştia provin;

-   adaptarea strategiilor didactice şi a mediului educaţional pentru a răspunde nevoilor specifice fiecărui copil;

-  perfecţionarea cadrelor didactice privind considerentele teoretice ce fac referire la educaţia pentru schimbare.

œ Regulament de participare la Simpozion

Înscrierea participanţilor se va face pe adresa  simpozion.national.edp@gmail.com prin trimiterea fişei de înscriere şi a lucrării.

Înscrierea unităţilor şcolare participante şi încheierea parteneriatelor: 01.01.2014 – 03.03.2014

Organizarea expoziţie cu lucrările artistico-plastice: Martie 2014

Şedinţă de susţinere publică a lucrărilor ştiinţifice şi jurizarea lucrărilor artistico-practice în cadrul Simpozionului „Educaţia românească în context european” – 20 Martie 2014

œ Secţiune destinată preşcolarilor şi elevilor – Lucrări artistico-plastice/ colaje

Înscrierea participanţilor se va face în perioada 01.01.2014 – 03.03.2014 pe adresa şcolii: Şcoala Gimnazială „AL. I. CUZA”, Str. Cuza Vodă, Nr. 22, Roman, Jud. Neamţ cu menţiunea Pentru Simpozionul Naţional „Educaţia pentru schimbare şi valenţele ei în societatea cunoaşterii” prin trimiterea fişei de înscriere şi a lucrărilor.

Conţinutul lucrărilor

Tehnicile de lucru folosite în realizarea lucrărilor pot fi alese liber.

Tema lucrărilor poate fi aleasă liber, cât mai creativ.

Lucrările artistico-plastice pot fi realizate în format A4 sau A3 şi vor fi etichetate în partea dreapta jos cu titlul lucrării, numele şi prenumele preşcolarului/ elevului, grădiniţa/ şcoala de provenienţă, grupa/ clasa, numele cadrului didactic îndrumător, localitatea, judeţul.

O lucrare poate avea maxim 2 autori (preşcolari/ elevi).

Notă! Diplomele, adeverinţele şi premiile vor fi livrate prin poştă pe adresa şcolii de proveninţă a participanţilor.

Lucrările trimise nu se restituie!

œ Secţiune destinată cadrelor didactice – Articole ştiinţifice

Înscrierea participanţilor se va face în perioada 01.01.2014 – 03.03.2014 pe adresa simpozion.national.edp@gmail.com prin trimiterea fişei de înscriere şi a lucrării.

Conţinutul lucrărilor

Lucrările prezentate trebuie să fie adecvate tematicii  propuse dezbaterii, să aibă caracter de originalitate şi aplicabilitate practică în activitatea didactică.

Notă! Organizatorii simpozionului îşi rezervă dreptul de a respinge lucrările care nu respectă condiţiile tehnice de redactare şi legea dreptului de autor.

Lucrarea va fi elaborată după următoarea structură: Abstract, Conţinut, Bibliografie.

Lucrarea va avea  maximum 3 pagini, iar rezumatul (Abstract) va avea 6-8 rânduri şi va fi redactat în limba engleză, franceză sau română.

Lucrarea poate avea un autor şi un coautor, care vor fi înscrişi pe aceeaşi diplomă.

În cazul în care aplicantul se înscrie pentru susţinerea publică a lucrării, prezentarea fiecărei lucrări  nu va depăşi 10 minute. Se recomandă ca aceasta să se desfăşoare sub forma unor prezentări PPT. Prezentarea Power Point va fi trimisă pe adresa de mail simpozion.national.edp@gmail.com până la data de 10.03.2013.

Condiţii de tehnoredactare

Textele vor fi redactate în Microsoft Word, 2003 format A4,  2,5cm stânga şi 1 cm sus, jos, dreapta, font Times New Roman, cu diacritice (caractere româneşti), corp de literă 12, tehnoredactată la 1,5 rânduri;

Titlul va fi scris centrat; cu majuscule (14, Times New Roman, Bold);

La două rânduri de titlu, în partea dreaptă se vor scrie autorul/ autorii  şi unitatea de învăţământ (Times New Roman 12 Bold) , localitaţea şi  judeţul;

La două rânduri de numele autorului se începe scrierea lucrării (Times New Roman,12)

Bibliografia se va consemna la sfârşitul lucrării, în ordinea următoare: numele şi prenumele autorului, titlul lucrării, editura,  oraşul , anul apariţiei.

Notă! Articolele vor fi publicate într-un volum cu ISBN.

Cadrele didactice care nu participă direct la simpozion vor primi diplomele şi adeverinţele prin poştă.

 

œ Aspecte organizatorice

© Diplomele şi adeverenţile pentru secţiunea lucrări artisctico-practice/ colaje vor fi livrate pe adresa şcolii de provenineţă în maxim 2 săptămâni de la finalizarea simpozionului.

© Diplomele şi adeverenţile pentru secţiunea lucrări ştiinţifice vor fi livrate pe adresa şcolii de provenineţă în maxim 3 săptămâni de la finalizarea simpozionului.

© Taxa de participare pentru secţiunea lucrări ştiinţifice va fi de 30 lei/ lucrare.

© Taxa de participare pentru secţiunea lucrări artistico-practice va fi de 5 lei/ copil.

© Taxa de participare va fi achitată prin mandat poştal, pe numele Smaranda Onofrei, Şcoala Gimnazială „AL. I. Cuza”, Str. Cuza Vodă, Nr. 22, Roman, Jud. Neamţ.


 

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: smaranda1985 | 01.01.2014 21:52 | 5128 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (10)

0 0

03.01.2014 11:02 adriana_21

Frumoasă iniţiativă, fericită alegere! Bravissimo!

0 0

03.01.2014 23:10 smaranda1985 - Autor

Multumim pentru apreciere! Asteptam cu drag sa participati!

0 0

04.01.2014 12:55 petrub

Cateva intrebari
1. Pentru sectiunea de articole stiintifice, inscrierea se face doar pe mail prin trimiterea lucrarii si a fisei de inscriere?
2. Cum se procedeaza cu volumul in care apar articolele? Se trimite in varianta printata sau pe e-mail? Sunt publicate articolele sau doar rezumatele?

Va multumesc!

0 0

04.01.2014 15:42 ancad02

Autorul si coautorul plătesc împreună 30 de lei sau individual?
Vă mulţumesc.
Vă urez un an plin de realizări!

0 0

04.01.2014 17:26 smaranda1985 - Autor

1. Pentru sectiunea de articole stiitifice, inscrierea se face prin trimiterea lucrarii si a fisei de inscriere pentru cadrele didactice pe adresa de mail simpozion.national.edp@gmail.com. Taxa de participare se trimite prin mandat postal pe adresa specificata in anunt.

2. Volumul de comunicari stiitifice va cuprinde articolele in varianta lor originala, trimisa de partipant, NU REZUMATE ale acestora. Volumul va fi disponibil atat in varianta electronica, cat si printata, in functie de alegerea participantilor. Va fi expediat impreuna cu diplomele aferente pe adresa scolii.

3. Autorul si coautorul platesc impreuna suma de 30 lei.

Va asteptam cu drag si la sustinerea publica a lucrarilor! Persoanele interesate pot solicita informatii suplimentare!

Mult succes!

0 0

17.01.2014 18:20 letitzzzia

O tema foarte bine aleasa! Este de actualitate. Cum s.a specificat si mai sus, avand in vedere numeroasele schimbari aparute la nivelul politicilor educationale, este necesara participarea la un astfel de eveniment in care este acoperita nevoia tuturor cadrelor didactice de a se informa permanent si de a merge in pas cu inovatia. Am doua intrebari:
1. Continutul articolelor poate avea si parte practica cu exemple de exercitii folosite la nivelul claselor pregatitoare si I (care se axeaza pe dezvoltarea si evaluarea competentelor)?
2. Exista o limita a numarului de lucrari ale copiilor inscrise la simpozion? Ca exemplu, cei 30 elevi de la nivelul clasei mele ar dori sa participe toti.
Multumesc.

0 0

19.01.2014 16:03 stelute

Se poate participa la Secținea „Articole științifice” și cu proiecte de activitate?

0 0

19.01.2014 22:40 smaranda1985 - Autor

1. Continutul articolelor poate avea in componenta si parte practica cu exemple doar daca:
a. are legatura cu restul articolului propus
b. are relevanta in tema simpozionului Promovarea educatiei pentru schimbare in societatea cunoasterii

OBLIGATORIU: ARTICOLELE TREBUIE SA ATINGA TEMA SIMPOZIONULUI. Pentru a nu mai fi nevoie de completari sau modificari.

2. Nu exista nici o limita in ceea ce priveste numarul lucrarilor copiilor trimise de un singur cadru didactic.

3. Din pacate, la sectiunea Articole stiintifice nu se poate partipa cu proiecte didactice, doar cu lucrari stiintifice ce presupun cercetare si documentare teoretica!

Spor la lucru si sa astept lucrarile!

0 0

12.05.2014 19:37 munteanita

Când primim diplomele de la acest simpozion?

0 0

01.09.2014 15:31 iuliasamson

Diploma am primit-o, dar volumul nici la aceasta ora. Nici varianta electronica, nici cea tiparita. Desi am trimis mesaje e-mail, nu am primit nici un raspuns.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

320 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN