Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Simpozion National: Bune practici în procesul instructiv-educativ la clasele cu predare în limba minorităţilor din România

Acest simpozion își propune să reunească profesorii care problematizează eficiența procesului de predare-învățare, în contextul varietății disciplinelor studiate în școlile și clasele cu limba de predare în limbile minorităților naționale. Considerăm că a preda la școlile și clasele cu limba de predare în limbile minorităților naționale este o provocare, dar și un beneficiu pentru noi ca dascăli. Oferirerea de șanse egale, includerea în societate și mai apoi inserția elevilor minorităților naționale în câmpul de muncă, precum și dezvoltarea spiritului de formare personală a acestora pe toată durata vieții este scopul comun al tuturor, astfel noi, profesorii, prin intermediul acestui simpozion ne propunem să ne unim forțele la nivel național și să prezentăm câteva elemente de bune practici dobândite la catedră de-a lungul anilor.

Nume proiect: Simpozion

Organizatori: Liceul Tehnologic, nr.1 Cadea prof.ing. Molnar Mihai, prof. Vana Ioana, prof. Muntean Sorina

Condiţii de participare: taxa de participare 15 ron

Perioadă înscriere: 16.05.2016 - 15.06.2016

Perioadă desfăşurare: 16.05.2016 - 28.06.2016

REGULAMENTUL Simpozion naţional

„BUNE PRACTICI ÎN PROCESUL INSTRUCTIV-EDUCATIV LA CLASELE CU PREDARE ÎN LIMBA MINORITĂȚILOR DIN ROMÂNIA

 

 

 

Motto:

"Când ai 10 paşi de făcut, 9 paşi sunt jumătatea drumului."
(proverb japonez)

 

 

ARGUMENT

 

Acest simpozionul naţional își propune să reunească profesorii care problematizează eficiența procesului de predare-învățare, în contextul varietății disciplinelor studiate în școlile și clasele cu limba de predare în limbile minorităților naționale.

Considerăm că a preda la școlile și clasele  cu limba de predare în limbile minorităților naționale este o provocare, dar și un beneficiu pentru noi ca dascăli.

Oferirerea de șanse egale, includerea în societate și mai apoi inserția elevilor minorităților naționale în câmpul de muncă, precum și dezvoltarea spiritului de formare personală a acestora pe toată durata vieții este scopul comun al tuturor, astfel noi, profesorii, prin intermediul acestui simpozion ne propunem să ne unim forțele la nivel național și să prezentăm câteva elemente de bune practici dobândite la catedră  de-a lungul anilor.

 

SCOP

 

Simpozionul naţional constituie  un  prilej bun pentru  prezentarea cercetării personale a fiecărui profesor prin munca la catedră, la școlile și clasele  cu limba de predare în limbile minorităților naționale, menţinerea contactului între profesorii de specialitate, dar nu numai, îmbogățirea experienței și de ce nu, aplicarea unor metode propuse sau strategii amintite.

Astfel, simpozionul reprezintă o modalitate concretă  de reflecţie si analiză obiectivă asupra îmbinării corecte a tradiționalului cu modernul, în ceea ce privește procesul de predare- învăţare –evaluare la școlile și clasele  cu limba de predare în limbile minorităților naționale.

Finalitatea acestui simpozion se va materializa prin publicarea lucrărilor pe un suport electronic de tip CD cu ISBN.

 

 

OBIECTIVE

 

- împărtășirea de către profesori a experienței dobândite la catedră;

- dezvoltarea de parteneriate între instituții de învățământ din alte județe;

- oferirea posibilităţii cadrelor didactice de a-şi susţine propriile concepţii, idei - privind didactica modernă aplicată acestei discipline.

GRUP ŢINTĂ

-   Cadre didactice

 

 

COORDONATORI

Prof. ing Karancsi Béla- director

Prof. Ostroveanu Ágota – director adjunct

Prof. ing. Molnar Mihai

Prof. Vana Ioana

Prof. Muntean Sorina

 

 

LOCUL DE DESFĂŞURARE

 

Acest simpozion se va desfășura exclusiv on-line.

 

PARTENERI

 

  • Inspectoratul Şclar Judeţean Bihor;
  • Casa Corpului Didactic a Județului Bihor;
  • Biblioteca Universităţii din Oradea;

 

PROGRAMUL DE DESFĂŞURARE AL SESIUNII:

Simpozionul naţional  se  desfăşoară  on-line.

Lucrările  se vor expedia  pe  adresa:  organizaresimpozion@yahoo.com

 

REGULAMENT DE PARTICIPARE:

a. Înscrierea candidaților:

 

Înscrierea participanților la prezentul simpozionse face atât prin completarea fișei de înscriere anexată regulamentului, a acordului de parteneriat semnat și ștampilat de unitatea din care faceți parte, cât și prin achitarea taxei de 15 RON în contul RO45TREZ08221E330500XXXX- TREZORERIA MARGHITA, CF. 4593482- LICEUL TEHNOLOGIC NR.1 CADEA, apoi scanarea chitanței doveditoare și trimiterea acestora inclusiv a lucrării dvs. în format electronic pe adresa de mail organizaresimpozion@yahoo.com.

Termenul limită de înscriere se face până la data de 15 iunie 2016.

Relaţii suplimentare la tel. 0756313858- prof .ing. Molnar Mihai, 0755688055-prof. Vana Ioana.

Lucrările pot avea doi autori.

Depunerea lucrărilor se face prin trimitere electronică la adresa de email organizaresimpozion@yahoo.com, până la data de 15 iunie 2016. Lucrările vor fi publicate pe suport CD cu ISBN.

 

b. Redactarea și trimiterea lucrărilor:

- redactarea lucrării se va face în Microsoft Office Word 2007, format A4, scris la un rând si jumătate, cu margini egale de 20 mm (text aliniat Justify), cu diacritice;

titlul va fi scris cu majuscule (Times New Roman, 14, Bold), centrat;

- la două rânduri de titlu se va scrie numele autorului (maxim 2 autori), unitatea de învăţământ, localitatea şi judeţul (Times New Roman, 12, Bold);

la două rânduri sub numele autorului se va scrie textul lucrării cu diacritice (Times New Roman, l2 la un rând si jumătate);

- bibliografia  se  va  consemna  la  sfârşitul  lucrării,  în  ordine  alfabetică,  astfel:  nume, prenume autor, titlul, editura, anul;

- acordul de parteneriat, se va trimite scanat la adresa de mail organizaresimpozion@yahoo.com, după înregistrarea acestora, acordurile de parteneriat împreună cu diplomele și CD-urile vor fi expediate prin poștă.

Vrem să vă aducem la cunoștință, faptul că aceste lucrări vor fi sub semnătura ISBN, deci prin urmare, dorim să menționați sursele bibliografice dacă este cazul. Folosirea acestora prin neconsemnarea lor este o infracțiune și se pedepsește conform legislației în vigoare!

 

Taxa de participare: 15 RON.

Taxa de participare include: - diploma de participare;

- costurile aferente achiziționării  CD-urilor;

- expedierea lucrărilor și a CD-urilor cu ISBN.

 

Simpozionul se va finaliza cu eliberarea diplomei de participare și a expedierii acestora împreună cu CD-urile cu ISBN care cuprind lucrările simpozionului.

 

Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru materialele care nu ajung în timp util şi în bune condiţii sau cele care nu respectă tema si cerinţele.

 

Vă rugăm să expediați lucrările și acordul de parteneriat numai la adresa indicată.

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: mihail126 | 17.05.2016 07:29 | 625 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 32 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

398 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN