Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Simpozion Interjudețean ”Strategii și metode interactive în educarea, recuperarea și integrarea elevilor cu CES”

Școala Gimnazială Specială Târgoviște, jud. Dâmbovița, organizează Simpozionul Interjudețean ”Strategii și metode interactive în educarea, recuperarea și integrarea elevilor cu CES” oferind prilejul unor dezbateri și împărtăşirea unor experienţe didactice, dar și oportunitatea de a crea și aplica softuri/exerciții interactive pe platforme de e-learning.

Nume proiect: Simpozion Interjudețean

Organizatori: Școala Gimnazială Specială Târgoviște, jud Dâmbovița

Perioadă înscriere: 01.04.2015 - 30.04.2015

Perioadă desfăşurare: 16.05.2015

Simpozion Interjudețean ”Strategii și metode interactive în educarea, recuperarea și integrarea elevilor cu CES”

JUSTIFICARE

Moto: ”Dacă un copil nu poate învăța în felul în care îi predăm, atunci să îi predăm în felul în care el poate învăța.” - Ivar Lovaas

ȘCOALA GIMNAZIALĂ SPECIALĂ, TÂRGOVIȘTE organizează simpozionul „STRATEGII ȘI METODE INTERACTIVE ÎN EDUCAREA, RECUPERAREA ȘI INTEGRAREA ELEVILOR CU CES”, oferind prilejul unor dezbateri și împărtăşirea unor experienţe didactice, dar și oportunitatea de a crea și aplica softuri/exerciții interactive pe platforme de e-learning Simpozionul reprezintă un pretext de a valorifica bunele practici cu privire la strategiile interactive folosite de cadrele didactice în educarea, recuperarea și integrarea elevilor cu CES. Acesta se va centra, prioritar, pe creativitatea și experiența didactică, stimulând împărtășirea metodelor și mijloacelor moderne de învățare folosite în procesul instructiv-educativ actual. Simpozionul constituie o oportunitate pentru profesorii care lucrează cu elevii cu CES pentru a promova și disemina abordări diverse ale strategiilor didactice și terapeutice interactive, utilizate în activitățile didactice, cât și de a învăța lucruri noi în abordarea învățământului integrat. Dorim ca tema simpozionului să fie o adevărată provocare pentru a valorifica practicile de succes în educarea, recuperarea și integrarea elevilor cu CES, cele mai actuale demersuri care vizează educaţia specială, didactica modernă, promovând astfel, potenţialul creativ şi inovator al cadrelor didactice, o adevărată sursă de performare şi dezvoltare.

DATA ȘI LOCUL DESFĂȘURĂRII: • 16 mai 2015 • Școala Gimnazială Specială Târgoviște, Jud. Dâmbovița

SECȚIUNILE SIMPOZIONULUI A. Secțiunea I: ”Modalități de integrare a elevilor cu CES” (Studii de caz, inovații didactice, cercetări etc.)

Participanți: Cadre didactice din învățământul preuniversitar care lucrează cu elevii cu CES; Cadre didactice din învățământul special şi special integrat (cadre didactice de sprijin, logopezi, psihologi, consilieri etc).

Moderatori: Prof. psihopedagog Marin Cristina, director Centru Județean de Resurse și Asistență Psihopedagogică Dâmboviţa Prof. logoped Savu Glodeanu Nicolae, Școala Gimnazială Specială Târgovişte

B.Secţiune a II-a: „Competențe cheie în recuperarea și integrarea elevilor cu CES” (Program de intervenție personalizat, bazat pe strategii interactive, mijloace de învățământ, softuri educaționale utilizate în activitatea cu elevii cu CES, strategii terapeutice eficiente în compensarea şi reabilitarea copiilor cu CES, proiecte didactice în care sunt folosite strategii și metode interactive, etc.)

Participanți: Cadre didactice din învățământul preuniversitar care lucrează cu elevii cu CES; Cadre didactice din învățământul special şi special integrat (cadre didactice de sprijin, logopezi, psihologi, consilieri etc).

Moderatori: Prof. de sprijin/itinerant Diaconu Stela, Școala Gimnazială Specială Târgovişte Prof. logoped Kara Constanța, Școala Gimnazială Specială Târgovişte

C. Workshop cu tema ”Crearea și aplicarea unor softuri/exerciții interactive pe platforme de e-learning” 25 de participanți: Cadre didactice din învățământul preuniversitar care lucrează cu elevii cu CES; Cadre didactice din învățământul special şi special integrat (cadre didactice de sprijin, logopezi, psihologi, consilieri etc) din afara Școlii Speciale din Târgoviște.

Formatori: Prof. de sprijin/itinerant Stoenescu Elena, Școala Gimnazială Specială Târgovişte Prof. psihopedagogie specială Tudor Corina Clara, Școala Gimnazială Specială Târgovişte

REGULAMENT DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A SIMPOZIONULUI • CERINȚE PRIVIND REDACTAREA LUCRĂRILOR Lucrările vor fi redactate conform următoarelor cerinţe:

1. Microsoft Word, 2-4 pagini format A4, orientat “Portrait”, margini de 2 cm; 2. Titlul lucrării să fie scris cu Times New Roman, 14, boldat, centrat;

3. Autorul/autorii lucrării se vor menţiona după titlu. Se vor preciza: titlul didactic, prenumele şi numele, instituţia şi localitatea (font normal, Times New Roman, 12, boldat, aliniere dreapta). Nu se folosesc prescurtări.

4. Textul lucrării să fie scris cu diacritice, caractere Times New Roman, cu corp de literă 12, tehnoredactare la 1,5 rânduri, alinere stânga-dreapta;

5. Imaginile sau pozele să fie clare şi să aibă dimensiunile: 100x80 mm, centrat

6. Conţinutul lucrării trebuie să vizeze aspecte cu un grad de interes ridicat, din tematica propusă dezbaterii, să aibă originalitate şi să cuprindă experienţe personale.

7. Fiecare lucrare va conţine obligatoriu: bibliografie care se va consemna la sfârşitul lucrării, în ordine alfabetică, astfel: (autor, titlu lucrare, editura, localitate, an)

8. Lucrările pot avea 2 autori, caz în care fiecare participant va primi câte o diplomă de participare.

9. Lucrările primite şi care respectă (obligatoriu) criteriile menţionate anterior se vor constitui pe CD cu ISBN .

10. Lucrarea va fi transmisă în format electonic împreună cu fișa de înscriere ATENŢIE !!! Nu se acceptă lucrări fără semne diacritice. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a nu li se lua în considerare materialele care nu întrunesc condiţiile expuse mai sus.

• ÎNSCRIEREA PARTICIPANŢILOR ŞI EXPEDIEREA LUCRĂRILOR

 Expedierea lucrării (maxim 4 pagini), împreună cu fișa de înscriere vor fi trimise pe adresa de email simpspecialatgv@yahoo.com cu următoarea denumire: fișă înscriere_nume participant, în perioada 01.04.2015 - 30.04.2015

 Primirea lucrărilor, care vor fi elaborate conform cerințelor ce se regăsesc mai sus. Termen: 30.04.2015

 Realizarea CD-ului cu ISBN în care vor fi cuprinse lucrările participanților. Termen:16.05.2015

 Derularea simpozionului în data de 16 mai 2015

 Agenda simpozionului:

9,00 - 9,30- primirea participanţilor,

9,30 –10,30 - deschiderea lucrărilor în plen, alocuțiuni invitați

10,30-13,30 - susţinerea lucrărilor în cadrul secţiunilor

13,30 -14,30 -derularea workshop-ului.

14,30 –15,00 – concluzii

Taxa de înscriere: • 20 lei • pentru lucrările cu doi autori, fiecare va plăti taxa de participare, cu excepția cazurilor în care cei doi autori sunt soț/soție unde se plătește o singură taxă. Aceasta include costul mapei/diplome de participare/CD-ISBN cu publicații

• Taxa poate fi plătită în cont bancar RO74RZBR0000060017520462 , până la data de 30.04.2015, după coordonatele: Titular cont: Sorescu Lenuta

Taxa plătită nu se restituie în caz de neparticipare!!! În e-mailul cu fișa de înscriere și lucrare se va trimite și chitanța scanată care atestă plătirea taxei de către participanți.

OBSERVAŢII:. Persoanele participante la sesiune vor primi pe loc diploma de participare și CD-ul-ISBN

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: magdel | 02.04.2015 00:07 | 2098 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 51 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

320 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN