Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Școala Gimnazială ,,Gen. Dumitru Dămăceanu”, Cosmeşti, Jud. Galați vă invită să participați în ziua de 9 mai la FESTIVALUL-CONCURS ,,DRAG MI-E CÂNTECUL ȘI JOCUL”, ediția a IV-a, înscris în CAERI 2015, poziția 695

a. Număr de elevi şi număr de cadre didactice implicate: 520 elevi, 80 cadre didactice; b. Beneficiarii direcţi şi indirecţi: elevi, cadre didactice, membri ai comunității locale, parteneri, reprezentanți ai mass-media; c. Activităţi propuse, în ordinea în care se vor desfăşura: 1. Seminar de lansare a proiectului 2. ,,Tradiții și obiceiuri străbune” - Culegerea și promovarea unor obiceiuri și tradiții din zonele etno-folclorice ale școlilor participante 3. ,,Drag mi-e cântecul şi jocul” - Festivalul-concurs 4. Diseminarea activităților proiectului 5. Seminar de final proiect d. Descrierea activităţii principale: Festivalul-concurs „Drag mi-e cântecul şi jocul”, se va desfășura în ziua de 9 mai 2015, la Căminul cultural, localitatea Cosmeşti, jud. Galați, începând cu ora 9,00. Distribuția în concurs a participanților se va realiza prin tragere la sorți. Fiecare concurent și formație de dansuri se va încadra în timpul alocat, conform regulamentului de desfășurare a concursului. Evoluția participanților în cadrul festivalului va fi urmărită și apreciată de un juriu alcătuit de specialiști în domeniu. Premierea concurenților va avea loc în aceeași zi, la sfârșitul spectacolului. Cu ajutorul partenerilor implicați în proiect se vor asigura condiții de securitate a elevilor prin implicarea Poliției locale și a Dispensarului medical.

Nume proiect: ,,Drag mi-e cântecul și jocul”-concurs de cântece și dansuri populare

Organizatori: Şcoala Gimnazială ,,Gen. Dumitru Dămăceanu” Cosmeşti

Condiţii de participare: Ediţia a IV-a a Concursului Interjudeţean ,,DRAG MI-E CÂNTECUL ŞI JOCUL”, se va desfăşura pe scena Căminului Cultural din localitatea Cosmeşti, judeţul Galaţi, în ziua de 9 mai 2015, începând cu ora 08,30. În concurs vor evolua formaţii

Perioadă înscriere: 02.04.2015 - 05.05.2015

Perioadă desfăşurare: 02.04.2015 - 28.08.2015

  1. PREZENTAREA PROIECTULUI

D.1. Argument justificare, context (analiză de nevoi);

Tradiţiile şi obiceiurile populare constituie una din valorile inegalabile şi incontestabile ale poporului român. Este datoria şi obligaţia noastră în acelaşi timp, să-i învăţăm pe copii să preţuiască şi să respecte obiceiurile şi tradiţiile în care s-au născut, să-i învăţăm să iubească meleagurile natale, portul românesc şi pe români, să-i ajutăm pe copii să înţeleagă imensitatea tezaurului nostru folcloric în care arta populară românească este o minunată oglindă în care se reflectă cu cea mai mare intensitate frumuseţea României, istoria şi mai ales sufletul neamului. De asemenea avem datoria de a nu lăsa timpul şi evenimentele lumii moderne să ne determine să le uităm.

Concursul de cântece şi dansuri populare  oferă  posibilitatea, dezvoltării personale a elevilor, formării şi consolidării unor valori specifice cântecului şi dansului popular din zonele folclorice de referinţă ale concurenţilor. Astfel se valorifică muzica, portul popular, dansul şi tradiţiile populare, potenţialul interpretativ al copiilor, filtrarea valorilor şi promovarea lor ca atare.

,,Nimic nu-i mai frumos, mai nobil,decât meseria de educator, de grădinar de suflete umane, de călăuză a celor mai curate şi mai pline de energie mlădiţe"(D. Almaş).

Educându-i de mici pe elevii noştri, prin diverse activităţi şcolare şi extraşcolare cultural -artistice, aceştia vor îndrăgi limba noastră românească, ne putem asigura că dansul şi cântecul popular, portul tradiţional şi obiceiurile populare româneşti vor avea continuitate în generaţiile următoare.Ca dascăli avem mai mult decât o datorie, avem obligaţia să promovăm tradiţiile neamului, adevăratele valori spirituale ale poporului nostru, esenţa naţiei, ceea ce ne face unici şi deosebiţi.

 

 

Propus de: tedorina | 28.04.2015 22:50 | 1389 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (2)

0 0

10.05.2015 15:31 magdal

Am participat la festival dar nu stim rezultatele, nu am putut participa la festivitatea de premiere. Copiii vor sa stie cum au fost evaluati.

0 0

10.05.2015 15:34 magdal

Am participat la sectiunea dansuri populare dar nu stim rezultatele . Cand si unde le afisati?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

328 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN