Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

PROIECT REGIONAL„ISTORIA VAZUTA PRIN OCHI DE COPIL”,TIBANESTI,JUD.IASI

Concursul se desfăşoară pe 4 secţiuni adresate elevilor din toate ciclurile și o secțiune cadrelor didactice: Elevi: I. Machete reprezentând un monument istoric din patrimoniul local care poate fi promovat –nivel primar,gimnazial,liceal:15-31 ianuarie 2016 II. CD/DVD cu o piesă de teatru cu temă istorică -nivel preșcolar,primar,gimnazial,liceal- 1-20 februarie 2016 III. Creații literare:discurs adresat contemporanilor și/sau odă adresată unei personalități istorice locale/monument istoric-primar,gimnazial,liceal:22 februarie-4 martie 2016 IV.Clip video de promovare a unui monument/obiectiv istoric din patrimoniul local –nivel gimnazial,liceal: 5-17 martie 2016 Cadre didactice: V. Eseuri cu titlul„Ora de patriotism” realizate doar de cadre didactice :18 -25 martie 2016   Înscrierea elevilor în concurs se face pe baza fişei de înscriere de către profesorul coordonator din şcoala participantă la proiect, la adresa de e-mail brinzei.irina@yahoo.ro.  Materialele realizate de elevi se vor trimite în perioada 28 martie 2016-14 aprilie 2016(data poştei)  Înregistrarea şi jurizarea lucrărilor, organizarea expoziţiei – 18-22 aprilie 2016  Imprimarea şi expedierea diplomelor/premiilor către participanţii la proiect –între 25 aprilie -31 mai 2016  Diseminare:1-17 iunie 2016  Orice alte informaţii puteţi obţine la număr de telefon: 0758 743 057 - Brînzei Irina sau la e-mail brinzei.irina@yahoo.ro.

Nume proiect: ”ISTORIA VAZUTA PRIN OCHI DE COPIL”,ED.a II-a-CAER 2016,poz.246

Organizatori: Liceul Tehnologic„Petre P.Carp” Tibanesti,jud.Iasi Parteneri:ISJ Iasi, Primăria Comunei Ţibăneşti, Căminul Cultural Ţibăneşti, Biblioteca Comunei Ţibăneşti ,Palatul Copiilor Iași,Asociația Generation Tibanesti,Școala Gimnazială Gloden

Condiţii de participare: Concursul se adresează elevilor din ciclurile preșcolar,primar,gimnazial,liceal ,dar şi cadrelor didactice care îi îndrumă în realizarea lucrărilor. Înscrierea elevilor în concurs se face pe baza fişei de înscriere (după modelul prezentat ma

Perioadă înscriere: 11.01.2016 - 15.02.2016

Perioadă desfăşurare: 15.01.2016 - 17.06.2016

Secţiuni elevi

I.Machete reprezentând un obiectiv/monument istoric din patrimoniul local care poate fi promovat

Pot participa elevi din:

a)Învăţământul primar

b)Învăţământul gimnazial

c)Învăţământul liceal

Înscrierea elevilor în concurs se face între 11 ianuarie -15 februarie 2016,pe baza fişei de înscriere, de către profesorul coordonator din şcoala participantă la proiect, la adresa de e-mail brinzei.irina@yahoo.ro. Veţi primi un mail de confirmare . Elevii vor lucra în grupe de 3-4 și vor confecționa machete ce înfățișează un obiectiv/monument istoric/perimetru din patrimoniul local surprins de-a lungul istoriei.Apoi le vor fotografia din unghiuri diferite și vor trimite prin email trei fotografii reușite pentru fiecare machetă realizată(o fotografie să surprindă și o imagine din timpul lucrărilor).Fotografiile în format JPEG vor fi însoțite de o scurtă descriere de maxim 10 rânduri a obiectivului istoric întruchipat de machetă.În 24 de ore de la trimiterea fotografiei prin e-mail,veţi primi un mesaj de confirmare.Dacă fotografia va fi listată, trebuie să aibă formatul A4 şi trimisă pe adresa Brînzei Irina-Maria, Localitatea Ţibăneşti, judeţul Iaşi.,cod poştal 707545.

Evaluarea lucrărilor va puncta:

- respectarea formatului şi a dimensiunii fotografiei

- alegerea unui obiectiv istoric

-sugestivitatea şi originalitatea machetei realizate

- claritatea şi mesajul acesteia.

Un grup poate participa cu o singură machetă   în care va reprezenta un obiectiv-monument istoric din patrimoniul local. Un cadru didactic poate coordona un singur grup.

II. CD/DVD cu piesă de teatru cu temă istorică

Pot participa elevi din:

a)Învățământul preșcolar

b)Învăţământul primar

c)Învăţământul gimnazial

d)Învăţământul liceal

Cadrele didactice coordonatoare vor trimite prin poştă CD/DVD cu o piesă de teatru în limba română,cu temă istorică,având minim10 minute și maxim o oră. În fișa de înscriere se vor menționa numele trupei,titlul piesei și autorul,durata.,ciclul de învățământ.CD/DVD va fi trimis pe adresa următoare:

Destinatar: Brînzei Irina-Maria, Liceul Tehnologic "Petre P. Carp ", Str. Școlii nr. 3, Localitatea Ţibăneşti, judeţul Iaşi, cod poştal 707545.

Fiecare cadru didactic va putea înscrie max.două Cd-uri/DVD-uri în concurs,respectiv două piese/două trupe.

Participarea la această secțiune include acordul participantului pentru ca şcoala organizatoare să poată folosi, reproduce, adapta , expune, publica şi distribui lucrările participante la concurs. acordul părintelui sau tutorelui fiecărui copil.

Toate drepturile privind lucrările participante la concurs aparţin Liceului Tehnologic"Petre P.Carp" Ţibăneşti în calitate de şcoală organizatoare.

Evaluarea lucrărilor va puncta:

- alegerea unei teme istorice;

-originalitatea prezentării;

-profunzimea mesajului transmis;

- respectarea duratei .

III.Creații literare:discurs adresat contemporanilor și/sau odă adresată unei personalități istorice /monument istoric din patrimoniul local/național

Pot participa elevi din:

a)învățământul primar

b)Învăţământul gimnazial

c)Învăţământul liceal

Fiecare copil poate participa cu un singur discurs și/sau o odă în care va prezenta un obiectiv/monument istoric mai puţin cunoscut din patrimoniul local.Lucrările vor fi tehnoredactate în format A4, cu Times New Roman 12, la un rând, cu diacritice Discursul va avea minim 10 rînduri pentru ciclul primar și minim 20 pentru gimnazial/liceal,iar oda minim 8 versuri.Titlul va fi redactat cu Times New Roman 14, centrat. La finalul lucrării, la două rânduri, se va preciza numele şi prenumele autorului, clasa, şcoala şi cadrul didactic coordonator. Un elev poate participa cu ambele creații.Un cadru didactic va putea înscrie maxim 3 lucrări în concurs. Creațiile pot fi trimise prin poștă la adresa menționată mai sus sau prin e-mail de către cadrul didactic coordonator la adresa brinzei.irina@yahoo.ro. Participanţii care vor trimite lucrările prin e-mail vor primi confirmare de primire.

Fiecare cadru didactic va primi adeverinţă ce atestă calitatea de coordonator al lucrărilor elevilor participanţi.Pentru fiecare secţiune se acordă premiile I, II, III şi menţiune. Elevii care nu au fost premiați vor primi diplomă de participare.

b)Evaluare

-Echipa de evaluare va avea în vedere originalitatea , încadrarea în tematică și limita de spațiu, complexitatea conţinutului de idei,respectarea ortografiei, punctuaţiei şi scrierea cu diacritice.

Creațiile selectate şi premiate vor fi publicate în buletinul informativ al proiectului.

IV. Clip video de promovare a unui monument istoric/personalitate istorică locală/națională

Pot participa elevi din:

a)Învăţământul primar

b)Învăţământul gimnazial

c)Învăţământul liceal

Elevii vor lucra în perechi și vor realiza un clip video de 3-5 minute în care vor prezenta un obiectiv/monument istoric(palat,castel,conac,monument mortuar,biserică,casă memorială etc.) sau personalitate istorică din patrimoniul local/național cu scopul promovării şi valorificării acestuia. Vor menţiona: poziţia geografică,un scurt istoric,arhitectură,repere ale evoluţiei în timp,rol/importanţă etc.

Clipurile pot fi trimise prin email sau prin poștă, imprimat pe CD,la adresele menționate mai sus. Cadrul didactic va completa formularul de înscriere după consultarea şi obţinerea acordului părintelui sau tutorelui pentru apariția copilului în imagini destinate unui public larg.Fiecare pereche poate participa cu max.două clipuri,iar fiecare cadru didactic coordonator cu max.trei lucrări.

Evaluare:

Juriul va ține cont de respectarea tematicii și a limitei de timp,de calitatea video/audio,de originalitatea ideilor și de profunzimea mesajului transmis.

Secțiune cadre didactice

V.„Ora de patriotism"-

Această activitate este adresată doar cadrelor didactice care vor realiza un eseu de 1-3 pagini cu titlul „Ora de patriotism"în care vor sublinia importanța cunoașterii de către elevi a istoriei, necesitatea/inutilitatea patriotismului în zilele noastre,metode didactice eficiente în acest sens.

Lucrările vor fi tehnoredactate în format A4, cu Times New Roman 12, la un rând, cu diacritice ,având maxim trei pagini.Titlul va fi redactat cu Times New Roman 14, centrat,iar dacă e cazul va fi menționată și bibliografia. La finalul lucrării, la două rânduri, se va preciza numele şi prenumele autorului și şcoala .Eseul poate cuprinde max. două fotografii(opţional).Lucrările pot fi trimise prin e-mail sau listate A4 prin poştă la adresele menţionate mai sus. Participanţii care vor trimite lucrările prin e-mail vor primi confirmare de primire.

Evaluare:

Echipa de evaluare va avea în vedere originalitatea , încadrarea în tematică şi complexitatea conţinutului de idei,respectatrea limitei de spațiu. Se acordă premiile I, II, III şi menţiune,iar cei ce nu au fost premiați vor primi diplomă de participare.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: aniri1976 | 12.12.2015 00:35 | 1863 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (7)

0 0

12.12.2015 11:42 aniri1976 - Autor

Alaturi de partenerii mentionati mai sus se numara si Scoala Gimnaziala Glodenii Gândului ,Liceul Teoretic„Miron Costin” Iasi,Liceul Tehnologic„Petru Poni” Iasi.Mai multe informatii in fisierul atasat.

0 0

12.12.2015 16:19 ioanaadina

Acordurile de parteneriat sunt obligatorii a fi incheiate?

0 0

12.12.2015 23:26 aniri1976 - Autor

Nu.Dar ne-ar bucura mult incheierea lor.

0 0

20.01.2016 19:16 aniri1976 - Autor

FORMULAR DE ÎNSCRIERE
Proiectul Regional „Istoria văzută prin ochi de copil”
Ţibăneşti, 2016

Unitatea şcolară:.....................................................................
.............................................................................................................
Adresa unităţii şcolare (str, nr, localitate, judeţ, cod poştal) ..............................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................................................................................................
Numele şi prenumele cadrului didactic participant: prof...................................................................................................................................

Secţiunea Numele şi prenumele elevului Titlul lucrării Clasa










Date de contact ale cadrului didactic participant(unde vor fi trimise diplomele)
.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................telefon/email..........................................................................

Date de contact ale unităţii şcolare (nr de telefon/fax, adresă de e-mail) ......................................................................................................................................................................................................................................................................

Sunt de acord cu publicarea creaţiilor:

DA
NU

0 0

20.01.2016 19:19 aniri1976 - Autor

Liceul Tehnologic “Petre P.Carp “ ………………………………………
Str.Şcolii,Nr.3 ,Com. Ţibăneşti ,Jud. Iaşi
Tel/fax 0232326402 ………………………………………
E-mail: scoalatibanesti@yahoo.com …………………………...................
Nr. …… din …………………… Nr.………….. din………………

Director, Director,
Prof............................. ………….………………………
L.S. ……………………. L.S. ……………………………………

ACORD DE PARTENERIAT
Proiectul Regional ,,Istoria văzută prin ochi de copil”
2016
1.Încheiat între:
Liceul Tehnologic”Petre P.Carp”, com. Ţibăneşti, jud. Iaşi, reprezentată legal de director prof.........................., respectiv prof.Irina Brînzei în calitate de coordonator
şi
Şcoala ………………………………………….……………………………………,
…………………………………………, reprezentată legal de...... ...………………… ………….… ,respectiv ………………………… ……………… …………….… ………… ………………………………………………………………………………………..
în vederea colaborării pentru realizarea proiectului regional”Istoria văzută prin ochi de copil”în anul şcolar 2015-2016.
2.Scopul Parteneriatului- realizarea în bune condiţii a obiectivelor propuse în cadrul proiectului,asigurarea unui climat favorabil de colaborare.
3.Durata –decembrie 2015-iunie 2016
Acordul intră în vigoare la data semnării acestuia şi este valabil în perioada decembrie-iunie a anului şcolar 2015-2016.
1. Liceul Tehnologic ”Petre P.Carp”, în calitate de aplicant al proiectului, se obligă :
- să întocmească documentaţia pentru lansarea proiectului;
- să popularizeze proiectul prin intermediul site-ului www.didactic.ro,afişelor.;
- să coordoneze şi să monitorizeze desfăşurarea proiectului la nivel judeţean;
- să realizeze expoziţii cu lucrările elevilor;
- să trimită diploma şi premii elevilor şi cadrelor didactice participante.

2. Şcoala …………………………………………………………………………………, în calitate de partener, se obligă:
-să mediatizeze concursul în şcoală;
- să desfăşoare activităţi respectând temele şi termenele propuse de coordonatorii proiectului;
- să trimită în timp util coordonatorilor de proiect fişele de înscriere, acordul de
Parteneriat şi lucrările realizate de elevi;
-să evite orice situaţie generatoare de risc ce poate afecta imaginea concursului.
Partenerii se obligă să colaboreze pe toată durata proiectului pentru ca acesta să se deruleze conform planului stabilit.
Prezentul acord a fost încheiat astăzi,……………….,în 2 exemplare şi intră în vigoare la data semnării lui.

0 0

07.02.2016 22:16 aniri1976 - Autor

Fisele de înscriere se pot trimite împreună cu materialele până în aprilie a.c.

0 0

11.02.2016 08:54 catalin19742000

Școala Gimnazială Budăi va fi prezentă!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 31 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

442 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN