Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Prietenul elevilor de clasa a II - a – caietul de vacanță

Vacanța este perioada așteptată cu nerăbdare de elevi pentru a avea mai mult timp liber pe care să îl petreacă împreună cu părinții, bunicii sau prietenii. Pentru copii, această perioadă este una de relaxare, în care descoperă locuri noi împreună cu familia, desfășoară activități interesante în tabere sau împreună cu cei dragi. Este o perioadă în care ies din rutina zilnică iar prin joc și joacă descoperă lumea.

Totuși pentru părinți perioada vacanței poate fi o provocare din cauza faptului că trebuie să le organizeze foarte bine programul celor mici. Părinții, pe lângă programul standard de muncă, trebuie să identifice activități care să fie desfășurate cu copiii sau locuri în care să meargă pentru ca aceștia să nu se plictisească.

În perioadele mai lungi de vacanță este important ca elevii să exerseze și să petreacă perioade de timp citind, rezolvând exerciții și probleme pentru a nu uita noțiunile deja învățate de-a lungul anului școlar.

Această parte de exersare este utilă pentru că:

  • îi ajută pe elevi să rămână activi din punct de vedere intelectual
  • pot recupera lacune formate de-a lungul anului școlar,
  • pot descoperi noi interese.

Auxiliarul Caiet de vacanță pentru clasa a II-a reprezintă recapitularea completă a materiei școlare într-un mod atractiv.

Structurat în 8 unități tematice, caietul propune „Jocuri de vacanță”, care vizează dezvoltarea spiritului de observație, a limbajului, a gândirii și a creativității.

Imaginile oferă suport vizual  pentru învățare, surprind aspecte din experiența de viață a elevilor sau experiențe posibile în realitate.

Sarcinile de lucru interactive îi provoacă pe copii să pună în aplicare moduri spectaculoase de petrecere a timpului liber: rețete, jocuri, invenții, filme. 

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 04.03.2024 10:46 | 1557 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

325 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN