Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Pregătiți pentru Comunicare! - Culegerea Intuitext de Limba și literatura română clasa a VI-a

Culegerea Intuitext de Limba și literatura română pentru clasa a VI-a urmărește, prin abordarea autorilor, formarea de abilități esențiale de comunicare.

Auxiliarul este structurat în șapte unităţi: Bine ai venit în clasa a aVI-a!, În zbor, E-Fabule, Aventura ne cheamă, Destinatar: copilărie, Argumente de primăvară, România pitorească, Bun venit, vacanță!, fiecare abordând comunicarea dintr-o perspectivă complexă.

Lucrarea se constituie într-un material unitar, circular, gândit ca o poveste în care elevul este personajul principal.

Lectura devine o adevărată plăcere dacă intră în joc creativitatea, dacă textul le oferă elevilor posibilitatea de a-şi pune la încercare aptitudinile proprii și de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare, atât orală, cât și scrisă.

De aceea, textele din această culegere au fost selectate astfel încât să contribuie indubitabil la dezvoltarea imaginației, a creativităţii, a capacităţii de receptare a valorilor estetice.

Prin organizarea în secvențe specifice, menite să faciliteze procesul de învățare: Folosește-ți cunoștințele!, Descoperă!, Exersează!, Dovedește-ți creativitatea!, dar și prin secțiunea Important, ce conține explicația noțiunilor noi și prezentarea elementelor de teorie, lucrarea se recomandă drept un auxiliar consistent, oferind o completare dinamică și eficientă a manualelor.

În plus, abordarea modernă și eficientă a Culegerii de Limba si literatura română se pot identifica și următoarele elemente ce transformă lucrarea de față într-un instrument de studiu atractiv și util atât pentru profesori, cât și pentru elevi:

- propune activități în echipă, ceea ce încurajează și dezvoltă abilitățile de lucru în echipă, dezbatere, susținere a propriilor puncte de vedere și acceptarea unor păreri diferite de ale lor.


- dezvoltă creativitatea prin exerciții de imaginație, în care elevii sunt provocați să realizeze scenarii inedite pornind de la textul literar din manual.


- încurajează abilitatea copiilor de a argumenta o idee, de a înlănțui argumentele în ordine logică pentru a construi o demonstrație coerentă atât oral, cât și scris.


- elevii exersează diferite tipuri de comunicare prin activități de tipul „Realizați un poster sau o prezentare PowerPoint cu titlul 10 curiozități despre delfini“.


- dezvoltă abilitatea de autoevaluare a elevilor prin itemi de tipul Cum vei ști dacă ai reușit.


- încurajează elevii să gândească și să formuleze idei argumentate prin exerciții de tipul Exprimă-ți impresiile.


- datorită secțiunilor Important, ajută elevii să recapituleze noțiunile teoretice prin explicații clare și exemple despre din universul lor de cunoaștere, pentru o bună înțelegere a tuturor conceptelor din programa școlară.

Auxiliarul contribuie la optimizarea procesului de predare-învăţare-evaluare cu ajutorul lecțiilor recapitulative. Pentru o experiență de învățare completă, auxiliarul acordă atenţie procesului de evaluare şi asigură corectitudinea ştiinţifică a itemilor de evaluare şi autoevaluare.

Fiecare unitate conține probe de evaluare, prin intermediul cărora itemii evaluează informaţia relevantă.

 

Propus de: Editura_Intuitext | 20.09.2018 11:42 | 1685 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 31 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

421 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN