Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

MagiEco-Proiect Judetean

Concursul se desfăşoară pe 5 secţiuni: I. Desene (preșcolar și primar),afișe(primar,gimnazial,liceal),power point (gimnazial, liceal) ce au mesaj eco : 22 februarie-5 martie 2016 II. Creații literare în proză și în versuri cu subiect ecologic-primar,gimnazial,liceal: 7-17 martie 2016 III. CD/DVD cu o piesă de teatru cu temă ecologică-nivel preșcolar,primar,gimnazial,liceal 18-31 martie 2016 IV.Clip video de prezentare a unui sortiment de îmbrăcăminte/accesorii realizate din materiale reciclabile–nivel preșcolar,primar,gimnazial,liceal: 1-15 aprilie 2016 V. Fotografii făcute de elevi cu prilejul igienizării de primăvară - nivel preșcolar, primar,gimnazial,liceal :18-22 aprilie 2016

Nume proiect: MagiEco

Organizatori: Liceul Tehnologic„Petre P.Carp” Tibanesti in parteneriat cu ISJ Iasi

Condiţii de participare: Concursul se adresează elevilor din ciclurile preșcolar,primar,gimnazial,liceal din judeţul Iaşi și din alte județe ale țării,dar şi cadrelor didactice care îi îndrumă în realizarea lucrărilor.

Perioadă înscriere: 01.02.2016 - 29.02.2016

Perioadă desfăşurare: 11.01.2016 - 30.06.2016

Secțiuni

I.Afișează mesajul tău eco!

a) desene cu mesaj eco-să fie realizate pe hârtie format A4 ,să respecte tehnica desenului sau a picturii, să fie realizate în acuarelă cu pensula, cu carioca sau cu creionul

-ciclurile preșcolar și primar;

Fiecare elev poate participa cu o singură lucrare   în care va reprezenta un mesaj ecologic.Un educator/învăţător/profesor poate coordona maxim 3 elevi. Desenele trebuie să fie realizate pe hârtie format A4 ,să respecte tehnica desenului sau a picturii, să fie realizate în acuarelă cu pensula, cu carioca sau cu creionul . Ele vor fi trimise în plic sigilat format A4 pe adresa următoare Destinatar: Brînzei Irina-Maria, Localitatea Ţibăneşti, judeţul Iaşi.,cod poştal 707545. Fiecare desen va avea pe față dreapta jos etichetă cu titlul desenului, numele şi prenumele autorului, şcoala, clasa şi profesorul coordonator. Desenele trebuie să fie originale , realizate de concurenţi şi să nu mai fi fost premiate la concursuri similare.Ele vor fi însoţite de acordurile de parteneriat semnate şi ştampilate.

Participarea la concursul de creaţii plastice include acordul participantului pentru ca şcoala organizatoare să poată folosi, reproduce, adapta , expune, publica şi distribui desenele participante la concurs.Toate drepturile privind lucrările participante la concurs aparţin Liceului Tehnologic"Petre P.Carp" Ţibăneşti în calitate de şcoală organizatoare.Pentru copiii din învăţămantul preşcolar şi primar, cadrul didactic va completa formularul de înscriere după consultarea şi obţinerea acordului părintelui sau tutorelui.

b)afişe cu slogan ecologic realizate în tehnica de lucru la alegere, pe suport A4 şi vor respecta tematica propusă și tehnica desenului sau a picturii, să fie realizate în acuarelă cu pensula, cu carioca sau cu creionul și să fie formulat un slogan original .In partea dreaptă jos (față) se va regăsi eticheta ce va cuprinde: numele şi prenumele elevului, clasa, numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător, şcoala, localitatea, judeţul. Pe afiş, elevul va trece un slogan (mesaj )eco.

-ciclurile primar,gimnazial și liceal;

•Evaluare:

Echipa de evaluare va avea în vedere relevanţa desenelor/afișelor pentru tema dată, originalitatea, mesajul transmis și sloganul formulat în cazul afișelor,precum şi încadrarea în cerinţele de mai sus.Se vor selecta cele mai bune 40 de desene/afișe din care se vor stabili premiile şi menţiunile .Desenele caştigătoare vor fi expuse şi incluse pe DVD, iar lista caştigătorilor va fi publicată în buletinul informativ al proiectului.

c)power point cu temă ecologică,respectând criteriile de evaluare

-ciclurile gimnazial și liceal.

Un elev poate participa cu o singură prezentare power-point. Un cadru didactic poate coordona maxim 3 elevi. Participarea este gratuită.

Cadrul didactic coordonator din fiecare şcoală va trimite ppt-urile elevilor participanţi la concurs la adresa de e-mail brinzei.irina@yahoo.ro,urmând ca în 24 de ore să vi se confirme primirea materialelor.

b)Evaluare

Echipa de evaluare va fi alcătuită din profesorul coordonator al proiectului, profesori de specialitate şi directori de la alte şcoli decât cele participante la concurs. Notele se vor acorda de la 1-10 şi vor avea în vedere următoarele aspecte:

-Slide-urile respectă următoarea structura: titlul/tema prezentării, numele şcolii , al elevului şi al profesorului coordonator;continutul şi,eventual,bibliografia.

-Slide-urile sunt bine structurate.

-Slide-urile sunt minim șase.

-Slide-urile au o grafică adecvată.

-Conţinuturile sunt corecte din punct de vedere ştiinţific şi complexe.

-Este respectată ortografia, punctuaţia şi scrierea cu diacritice.

-Este menţionată bibliografia utilizată-dacă e cazul- şi au fost respectate legile dreptului de autor.

Fiecare cadru didactic va primi adeverinţă ce atestă calitatea de coordonator al lucrărilor elevilor participanţi.Pentru fiecare secţiune se acordă premiile I, II, III şi menţiune .Elevii care nu au fost premiați vor primi diplomă de participare.

II.Creații literare în proză și în versuri cu subiect ecologic

•Condiţii de participare

Pot participa elevi din:

a)învățământul primar

b)Învăţământul gimnazial

c)Învăţământul liceal

Fiecare copil poate participa cu max.două creații,iar un cadru didactic va putea înscrie maxim 3 elevi în concurs. Lucrările vor fi tehnoredactate în format A4, cu Times New Roman 12, la un rând, cu diacritice .Creațiile în versuri vor cuprinde minim 8 versuri,iar cele în proză minim.10 rânduri pentru nivel primar și minim 20 de rânduri pentru nivel gimnazial/liceal. Titlul va fi redactat cu Times New Roman 14, centrat. La finalul lucrării, la două rânduri, se va preciza numele şi prenumele autorului, clasa, şcoala şi cadrul didactic coordonator. Creațiile pot fi trimise prin e-mail de către cadrul didactic coordonator sau prin poştă la adresele menţionate mai sus. Participanţii care vor trimite lucrările prin e-mail vor primi confirmare de primire.

b)Evaluare

-Echipa de evaluare va avea în vedere originalitatea , încadrarea în tematică și limita de spațiu, complexitatea conţinutului de idei,respectarea ortografiei, punctuaţiei şi scrierea cu diacritice.

Creațiile selectate şi premiate vor fi publicate în buletinul informativ al proiectului.

III.CD/DVD cu piesă de teatru cu temă ecologică

•Condiţii de participare

Pot participa elevi din:

a)Învățământul preșcolar

b)Învăţământul primar

c)Învăţământul gimnazial

d)Învăţământul liceal

Cadrele didactice coordonatoare vor trimite prin poştă CD/DVD cu o piesă de teatru în limba română,cu temă ecologică,având minim10 minute și maxim 30. În fișa de înscriere se vor menționa numele trupei,titlul piesei și autorul,durata.,ciclul de învățământ.CD/DVD va fi trimis pe adresa următoare:

Destinatar: Brînzei Irina-Maria, Liceul Tehnologic "Petre P. Carp ", Str. Școlii nr. 3, Localitatea Ţibăneşti, judeţul Iaşi, cod poştal 707545.

Fiecare cadru didactic va putea înscrie max.două Cd-uri/DVD-uri în concurs,respectiv două piese/două trupe.

Participarea la această secțiune include acordul participantului pentru ca şcoala organizatoare să poată folosi, reproduce, adapta , expune, publica şi distribui lucrările participante la concurs. acordul părintelui sau tutorelui fiecărui copil.

Toate drepturile privind lucrările participante la concurs aparţin Liceului Tehnologic"Petre P.Carp" Ţibăneşti în calitate de şcoală organizatoare.

Evaluarea lucrărilor va puncta:

- alegerea unei teme ecologice;

-originalitatea prezentării;

-profunzimea mesajului transmis;

- respectarea duratei .

IV. Clip video de prezentare a unui sortiment de îmbrăcăminte/accesorii realizate din materiale reciclabile 1-15 aprilie 2016

Pot participa elevi din:

a)Învățământul preșcolar

b)Învăţământul primar

c)Învăţământul gimnazial

d)Învăţământul liceal

Elevii vor lucra în perechi și vor confecționa din materiale reciclabile diverse sortimente de îmbrăcăminte/ accesorii. Apoi,vor realiza un clip video de 3-5 minute în care vor prezenta produsele obținute,o scurtă descriere a tehnicii de confecționare și un îndemn eco adresat umanității .Clipurile pot fi trimise prin email sau prin poștă, imprimat pe CD,la adresele menționate mai sus. Cadrul didactic va completa formularul de înscriere după consultarea şi obţinerea acordului părintelui sau tutorelui pentru apariția copilului în imagini destinate unui public larg.

Evaluare:

Juriul va ține cont de respectarea tematicii și a limitei de timp,de calitatea video/audio,de originalitatea ideilor,de tehnica de confecționare a materialelor și de profunzimea mesajului transmis.

V.Fotografii făcute de elevi cu prilejul igienizării de primăvară- nivel preșcolar, primar,gimnazial,liceal

Pot participa elevi din:

a)Învățământul preșcolar

b)Învăţământul primar

c)Învăţământul gimnazial

d)Învăţământul liceal

Cadrul didactic participant va coordona grupe de câte 4-5 elevi în perioada stabilită-18-22 aprilie 2016- la nivel de şcoală, și va desfășura o activitate de igienizare a unui spațiu din localitate(parc,școală etc),curățenia de primăvară.Apoi, elevii vor fotografia spațiul ales înainte,în timpul curățeniei și după încheierea acesteia.Cadrul didactic va selecta dintre toate acestea, trei fotografii reușite per grup și le va trimite prin email/poștă la adresele menționate mai sus. Fotografiile vor fi clare,respectându-se unghiul favorabil și vor fi realizate în format JPEG , trimise la adresa de e-mail brinzei.irina@yahoo.ro .În 24 de ore de la trimiterea fotografiilor prin e-mail,veţi primi un mesaj de confirmare.Dacă fotografia va fi listată, trebuie să aibă formatul A4 şi trimisă pe adresa următoare:

Destinatar: Brînzei Irina-Maria, Liceul Tehnologic „Petre P. Carp ", Str. Școlii nr. 3, Localitatea Ţibăneşti, judeţul Iaşi, cod poştal 707545

Fiecare grupă participă obligatoriu cu 3 fotografii:înainte de curățenie,în timpul și după curățenie.Fiecare cadru poate participa cu maxim 3 grupe.

Participarea la concurs include acordul participantului pentru ca şcoala organizatoare să poată folosi, reproduce, adapta ,expune, publica şi distribui materialele participante.Toate drepturile privind lucrările participante la concurs aparţin Liceului Tehnologic„Petre P.Carp" Ţibăneşti în calitate de şcoală organizatoare.Cadrul didactic va completa formularul de înscriere după consultarea şi obţinerea acordului părintelui sau tutorelui pentru apariția copilului în imagini destinate unui public larg.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: aniri1976 | 14.01.2016 22:09 | 1105 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

20.01.2016 19:08 aniri1976 - Autor

FORMULAR DE ÎNSCRIERE
Concursul Judeţean„MagiEco”
ediţia I, Ţibăneşti, 2016

Unitatea şcolară:.....................................................................
.............................................................................................................
Adresa unităţii şcolare (str, nr, localitate, judeţ, cod poştal) ..............................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................................................................................................
Numele şi prenumele cadrului didactic participant: prof..................................................................................................................................

Secţiunea Numele şi prenumele elevului Titlul lucrării Clasa










Pentru secțiunea III:
Numele trupei................................................................
Titlul piesei:. ............... ................. ......... Autor:...............................................................Coordonator:..........................................Clasa:...............Durata:............

Date de contact ale cadrului didactic participant(unde vor fi trimise diplomele)
.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................telefon/email..........................................................................

Date de contact ale unităţii şcolare (nr de telefon/fax, adresă de e-mail) ..................................................................................................................................................................................................................................................................

Sunt de acord cu publicarea lucrărilor:

DA
NU

0 0

20.01.2016 19:13 aniri1976 - Autor

Liceul Tehnologic “Petre P.Carp “ ……………………………………
Str.Şcolii,Nr.3 ,Com. Ţibăneşti ,Jud.
Iaşi
Tel/fax 0232326402 ………………………………………
E-mail: scoalatibanesti@yahoo.com .......................................
Nr. …… din …………………… Nr.………….. din………………

Director, Director,
..................................... ………….………………………
L.S. ……………………. L.S. ……………………………………

ACORD DE PARTENERIAT
Proiectul Județean ,,MagiEco”
2016
1.Încheiat între:
Liceul Tehnologic”Petre P.Carp”, com. Ţibăneşti, jud. Iaşi, reprezentată legal de director............................, respectiv prof. Brînzei Irina în calitate de coordonator
şi
Şcoala ………………………………………….……………………………………,
…………………………………………, reprezentată legal de...... ...………………… ………….… ,respectiv ………………………… ……………… …………….… ………… ………………………………………………………………………………………..
în vederea colaborării pentru realizarea proiectului regional ”Istoria văzută prin ochi de copil”în anul şcolar 2015-2016.
2.Scopul Parteneriatului- realizarea în bune condiţii a obiectivelor propuse în cadrul proiectului,asigurarea unui climat favorabil de colaborare.
3.Durata –decembrie 2015-iunie 2016
Acordul intră în vigoare la data semnării acestuia şi este valabil în perioada decembrie-iunie a anului şcolar 2015-2016.
1. Liceul Tehnologic ”Petre P.Carp”, în calitate de aplicant al proiectului, se obligă :
- să întocmească documentaţia pentru lansarea proiectului;
- să popularizeze proiectul prin intermediul site-ului www.didactic.ro,afişelor.;
- să coordoneze şi să monitorizeze desfăşurarea proiectului la nivel judeţean;
- să realizeze expoziţii cu lucrările elevilor;
- să trimită diploma şi premii elevilor şi cadrelor didactice participante.

2. Şcoala …………………………………………………………………………………, în calitate de partener, se obligă:
-să mediatizeze concursul în şcoală;
- să desfăşoare activităţi respectând temele şi termenele propuse de coordonatorii proiectului;
- să trimită în timp util coordonatorilor de proiect fişele de înscriere, acordul de
Parteneriat şi lucrările realizate de elevi;
-să evite orice situaţie generatoare de risc ce poate afecta imaginea concursului.
Partenerii se obligă să colaboreze pe toată durata proiectului pentru ca acesta să se deruleze conform planului stabilit.
Prezentul acord a fost încheiat astăzi,……………….,în 2 exemplare şi intră în vigoare la data semnării lui.

0 0

15.02.2016 23:13 aniri1976 - Autor

Fisa de inscriere si acordul de parteneriat se pot trimite odata cu materialele copiilor pana la data de 12 mai a.c. fie prin posta,fie prin email la adresele mentionate in atasament. Multumesc!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 31 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

441 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN