Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Limba și literatura română - GIMNAZIU – Caietele INTUITEXT transformă lecțiile în cele mai frumoase aventuri

Astfel, specialiștii INTUITEXT în educație și profesorii cu rezultate excelente la catedră au creat auxiliare de calitate la Limba și literatura română pentru ciclul gimnazial.

 

 

Limba și literatura română – caietul elevului pentru Clasa a V-a este un produs modern de învățare care îi ajută pe elevii din era digitală să-și formeze abilități de comunicare și să-și dezvolte scrierea creativă, imaginația, precum și Inteligența Emoțională – totul prin intermediul unor exerciții și activități plăcute și atractive.

Sarcinile de învăţare sunt construite gradat, iar exercițiile de reflecție asupra textelor literare și nonliterare sunt concepute pentru o învăţare diferenţiată.

Prin urmare, elevii au posibilitatea de a alege dintre sarcinile de lucru propuse, pe aceea care corespunde nivelului de performanţă sau tipului de inteligenţă.

Caietul este atractiv pentru copii şi util pentru profesori prin grafică, prin diversitatea textelor şi prin diferenţierea sarcinilor didactice.

Astfel, cu ajutorul acestui caiet, elevii de clasa a V-a...

- descoperă cât de plăcut este să învețe prin intermediul jocurilor, așa cum sunt jocurile în echipe.

- își îmbogățesc vocabularul prin jocuri și activități amuzante, desfășurate individual sau în echipe de mai mulți colegi.

- își dezvoltă abilitățile emoționale, dar și capacitatea de a argumenta prin exerciții de tipul „Notează patru calități pe care trebuie să le aibă un bun ascultător și alte patru calități ale unui bun vorbitor“.

- exersează scrierea creativă prin provocări de tipul „scrie un acrostih în care inițialele să formeze cuvântul joacă“ sau „povestește, în 80-100 de cuvinte, o situație hazlie cauzată de scrierea fără diacritice“.

 

Limba și literatura română. Suport teoretic și exerciții aplicative pentru Clasa a VI-a este un auxiliar ce propune o învăţare concepută ca o experienţă personală la care elevii sunt participanți activi.

Cu ajutorul acestei lucrări, elevii de clasa a VI-a...

- sunt puşi în situaţia de a citi, de a scrie despre ceea ce citesc, de a vorbi despre ceea ce citesc şi scriu. Textele literare sau nonliterare, dar şi materialele-suport sunt adaptate la particularităţile acestora de vârstă, răspund intereselor şi curiozităţii lor.

- descoperă plăcerea de a citi. Lectura nu devine plăcere decât dacă intră în joc creativitatea, dacă textul oferă elevilor posibilitatea de a-şi pune la încercare aptitudinile proprii. De aceea, textele din literatura română și universală, dar și cele nonliterare au fost selectate astfel încât să fie resurse pentru dezvoltarea imaginației, a creativităţii, a capacităţii de receptare a valorilor estetice.

- învață eficient prin organizarea în secvențe specifice a caietului, menite să faciliteze procesul de învățare: Folosește-ți cunoștințele!, Descoperă!, Exersează!, Dovedește-ți creativitatea!, dar și prin secțiunea Important ce conține explicația noțiunilor noi și prezentarea elementelor de teorie.

- beneficiază de lecții recapitulative, precum și de itemi de evaluare și autoevaluare.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta la: 0372 156 300unde un reprezentant Intuitext vă stă la dispoziție de luni până vineri între orele 8:00 – 20:00.

Propus de: Editura_Intuitext | 31.10.2018 14:51 | 1463 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 31 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

416 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN