Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Învățăm modern și eficient într-un mediu online sigur - Produsul preferat al copiilor din clasele primare

De exemplu, noi, echipa Intuitext, știm cât de important este rolul jocului, mai ales în primii ani de școală, și de aceea le oferim micilor exploratori din ciclul primar produsul educațional online ScoalaIntuitext.ro, creat din dragoste pentru copii și pentru educație.

Întâi de toate, am identificat o serie de probleme pe care le au copiii în primii ani de școală: nu înțeleg lecțiile la clasă, refuză să facă teme, își doresc să se joace pe device-urile lor preferate, tabletă, laptopul sau telefonul mobil.

Prin urmare, ceea ce ne-am dorit a fost să le oferim un loc în care învățarea se face în mod distractiv.

 

Conform unui sondaj intern, am descoperit faptul că motivele pentru care părinții au avut încredere să cumpere produsul ScoalaIntuitext.ro au fost:

- resursele educaționale diferite față de cele tradiționale,

- dorința de a le oferi un produs care să-i motiveze să învețe și care să transforme învățarea într-o experiență plăcută,

- dar și pentru că celor mici le place să stea la computer și au considerat că este mai bine să petreacă timp online într-un mod folositor.

 

Beneficiile unui produs creat din dragoste pentru copii și educație

În plus, la ScoalaIntuitext.ro antrenam logică, memoria și soft skills-urile (așa încât copiii vor dobândi aici abilitați sociale ce le vor fi utile pe termen lung), precum și pasiunea pentru științe (pasiune ce le va deschide orizonturi nebănuite și le va dezvolta pofta de cunoaștere și aventură într-un mod unic).

Totodată, așa cum recomanda și Oana Moraru, ar fi bine ca părinții moderni să înțeleagă un lucru dur, dar simplu: dintotdeauna, cultura main-stream își face de cap împotriva valorilor individuale.

Este o chestiune de responsabilitate adultă să le transmitem copiilor noștri că nu tot ce zboară în societate se mănâncă; nu tot ce aud sau li se cere pe canale instituționale îi și servește, ca indivizi.

Regulile jocului sunt deocamdată așa, cu note, cu medii, cu diplome cerute la locul de muncă. Familia poate transmite mai mult de atât copilului ei: cine este el cu adevărat, ce contează din punct de vedere sufletesc sau chiar spiritual.

Școala, CV-ul, datoriile noastre sociale – sunt realități pe care nu trebuie neapărat să le identifici total cu cine ești tu. Le accepți ca parte a jocului, dar cauți să menții în tine echilibrul propriilor valori și credințe.

Cred că un copil care primește foarte limpede de acasă repere despre cum funcționează societatea și sistemele, și care este iubit necondiționat de rezultatele lui externe, va trece ușor cu vederea abuzurile emoționale ale unor indivizi imaturi și inconștienți.

 

Citiți articolul integral.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 19.03.2019 13:46 | 1002 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 32 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

392 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN