Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Fişa de înscriere la liceu, în format electronic, pe admitereliceu.ro

Pe site-ul AdmitereLiceu.ro elevii pot completa online Fişa de Înscriere la liceu. Fişa este împărţită în 3 secţiuni:

  • ·         Date generale (nume, CNP, cod judeţ/şcoala de provenienţă)
  • ·         Media de admitere (media aritmetică dintre media de la Evaluarea Naţională şi media claselor V-VIII)
  • ·         Codurile specializărilor de la liceele la care elevii doresc să se înscrie.

 

Rolul aplicaţiei de pe AdmitereLiceu este de a-I familiariza pe elevi şi părinţi cum să completeze fişa de înscriere acordând o atenţie deosebită codurilor specializărilor, ştiindu-se că o opţiune greşită poate conduce la o repartizare nedorită.

 

Elevii îşi pot calcula în pasul 2 din fişa de înscriere de pe site media de admitere, dacă ştiu rezultatele de la probele scrise ale Evaluării Naţionale, respectiv media fiecărui an de studiu din gimnaziu. După obţinerea notei finale de admitere copiii pot verifica direct pe site, cu ajutorul filtrelor de căutare, mediile de admitere la liceu din 2011, vizând instituţiile de care sunt interesaţi, pentru a vedea dacă se încadrează în standarde. Ei pot include aceste preferinţele în fişa de admitere, adăugându-le la lista de licee favorite. Pentru a decide mai uşor, le oferim copiilor posibilitatea de a compara simultan câte două licee din listă. După ce liceele dorite au fost alese, trebuie stabilită ordinea: se poziţionează mouse-ul pe specializări pentru a muta liceele mai sus sau mai jos în listă. La final, fişa se poate printa şi astfel poate fi mai bine citită şi analizată de către copil şi părinte.

Fiecare pas este opţional, la final fişa se poate printa pentru un mai bun studiu. Elevii pot merge cu ea la şcoală pentru a o folosi drept model în momentul completării fişei reale. Aceasta se va face de către candidat în prezenţa părintelui/tutorelui legal instituit şi a dirigintelui clasei. Ei, împreună cu candidatul, vor semna fişa de înscriere la final.

După ce toţi elevii au fost introduşi în sistem, pentru fiecare judeţ, se face o clasificare după ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.Calculatorul parcurge această listă de la cea mai mare medie către cea mai mică. Din acest motiv este foarte important ca opţiunile să fie nu numai suficiente, dar şi realiste. În Broşura admiterii, alături de codul liceului şi specialităţii, există şi media ultimului admis din anul anterior tocmai pentru a permite o justă orientare la completarea fişei de admitere.

Toate mediile de anul trecut, alături de broşurile 2012 pot fi găsite pe AdmitereLiceu. Informaţiile din broşuri se regăsesc şi pe paginile liceelor, precum şi alte detalii importante despre acestea (rezultatele la olimpiade, rezultatele la examenul de bacalaureat, mediile de admitere din 2001 şi până în prezent, descrierea liceului, galeria foto).

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 29.06.2012 18:14 | 3432 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 45 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

333 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN