Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Discuţii online cu părinţii de la clasă - la ce a fost utilă aplicaţia “Grupul Clasei” în luna noiembrie

Iată ce au discutat cadrele didactice şi părinţii în Grupul Clasei în luna noiembrie:

 

  • · şedinţa cu părinţii

Cele 950 de cadre didactice care şi-au deschis grupul de discuţie au comunicat ora şi data şedinţei direct părinţilor fără să mai fie nevoie ca anunţul să fie făcut prin intermediul copiilor. Părinţii care nu au putut ajunge la şedinţă au anunţat din timp tot prin intermediul acestei aplicaţii. De asemenea, dascălii au postat concluziile şedinţei astfel încât toţi părinţii să fie informaţi cu privire la deciziile luate.

 

  • · serbări

Dascălii au stabilit de comun acord cu părinţii care să fie data şi ora serbării de Crăciun. Astfel, s-a iniţiat un dialog în care şi părinţii şi-au spus părerea, au venit cu sugestii şi au adresat întrebări în legatură cu pregătirile pentru serbare.

 

  • · concursuri şcolare şi diferite anunţuri

Părinţii au fost informaţi despre diferitele concursuri de matematică sau de română care se organizează, astfel încât ei au putut să consulte dintr-o privire toate anunturile despre concursuri. Mergeţi la târgul Gaudeamus sau la un spectacol de circ, faceţi un carnaval de Sfântul Andrei sau participaţi la un festival naţional de teatru? Aveţi ocazia să le oferiţi părinţilor mai multe detalii decât puteţi să le transmiteţi prin intermediul copilului.

 

  • · teste / lucrări de control

Părinţilor li s-a comunicat de catre cadrul didactic data lucrărilor de control sau programarea tezelor. De asemenea, părinţii au putut sa discute între ei şi împreună cu dascălul de la clasă despre nivelul de pregătire al elevilor şi eventuale soluţii de îmbunătăţire a rezultatelor şcolare.

 

  • · fotografii

Fotografiile de la petrecerea de Halloween sau de la orice activitate de la grădiniţă sau de la şcoală au fost postate chiar în ziua în care au avut loc. Părinţii au fost încântaţi să vadă ce au făcut copiii lor.

 

Creaţi grupul clasei, recomandaţi părinţilor din clasă să se alăture grupului şi începeţi comunicarea cu dumnealor.

Aşteptăm sugestiile, întrebările sau comentariile dvs. mai jos.

Un proiect Intuitext – Înveţi cu plăcere!

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 30.11.2011 13:59 | 3628 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (7)

0 0

02.12.2011 00:15 professorbujor

Care va sa zica au fost nenumarate activitati ,au fost entuziasti nenumarati ,au fost si cetitori de activitati si entuziasme dar nimeni nu cuteaza a comenta !
Pai, cum ? Sau, vorba lui Tanase , " Pai ,de ce ? "

0 0

02.12.2011 17:22 cobelea

Cu stima ce o port lui "professorbujor" (motivele sunt dictate prin ceea ce exista DOMNIA SA pe "didactic.ro") nu vreau sa-l contrazic in ceea ce nu prea spune.
Dar, cred ca majoritatea parintilor sunt fara o pregatire pentru un "dialog pe internet" despre copii lor.
Ceea ce nici CADRELE DIDACTICE nu stiu al folosi.
Il rugam pe "professorbujor" sa initieze la clasa dvs-le un dialog cu parintii respectivi, pentru ca noi sa putem avea un "model".
Va multumim domnule "professorbujor"

0 0

07.12.2011 16:11 aletas

Consider utilă aplicaţia, chiar dacă unii părinţi nu sunt încă obişnuiţi să folosească internetul. În clasa mea, a XI-a mate-info, toate familiile au calculator şi conexiune la internet. Unii părinţi sunt plecaţi în alte ţări sau locuiesc în comune învecinate şi pot afla mai multe despre copii, despre situaţia lor şcolară,despre atitudinea avută la şcoală, despre diverse activităţi şi preocupări. Am folosit aplicaţia şi pentru a afla părerea părinţilor cu privire la însemnele şcolare, la introducerea cartelelor electronice de prezenţă etc. Părinţii pot să-şi spună punctul de vedere în legătură cu drepturile şi obligaţiile elevilor, contribuind astfel la întocmirea Regulamentului de ordine interioară al liceului, pot să afle data unor teste de evaluare, orarul clasei etc. Cred în eficienţa acestei aplicaţii, deoarece membrii familiilor elevilor nu au întotdeauna timp să vină la şcoală. Felicitări pentru iniţiativă!

0 0

07.12.2011 20:36 adrilav

Aplicatia online s-a bucurat de un real succes in cadrul parintilor,ea facilitand foarte mult atat comunicarea diriginte-parinte,cat si parinte-parinte.Dorim mult succes in continuare realizatorilor!

0 0

09.12.2011 20:24 ancapavel

Aceasta aplicatie imi este de un real folos in activitatea de zi cu zi. Prin intermediul acesteia pot comunica foarte usor cu toti parintii de la clasa intr-un mod cat se poate de elegant. Acestia sunt foarte receptivi la nou si s-au alaturat imediat grupului.

0 0

10.12.2011 12:40 mihaelutza882000

Folosesc cu succes aplicatia grupul clasei si recunosc ca este foarte utila usurand comunicarea cu parintii.Dar mai e loc de imbunatatiri!

0 0

16.12.2011 18:24 zirnaeugenia

Minunata idee! Pot sa spun ca este o cale eficienta de a afla noutati despre ceea ce se intampla la scoala - concursuri, sedinte cu parintii, aspecte din activitatile desfasurate cu elevii in cadrul lectiilor (poze, linkuri)... Nu s-au conectat toti parintii, insa cei care au acces la informatiile postate sunt foarte multumiti de acest concept.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 45 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

334 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN