Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Dino Parc Rasnov – lumea regasita a dinozaurilor

Inca de la intrare, esti intampinat de unul dintre cei mai Dino Parcmari si mai cunoscuti dinozauri – ierbivorul Brachiosaurus, care isi intinde gatul lungul in asteptarea vizitatorilor. Dupa ce intri pe poarta, vei pasi direct intr-o alta lume, lumea disparuta a dinozaurilor si pornesti pe un traseu interactiv ce iti va prezenta dinozaurii pe rand, in ordinea evolutiei lor, conform ultimelor descoperiri paleontologice. Vei avea parte atat de efecte sonore cat si de lumini ce te vor integra si mai bine in acest decor inedit.

Suprafata pe care sunt expusi cei 46 de dinozauri este uriasa si plimbandu-te prin padure, vei da peste diversi reprezentanti ai acestei lumi, care mai de care mai mare si mai infricosator. Cei mai mari nu sunt insa si cei mai periculosi, asa cum vei afla singur din panourile cu informatii. Acolo vei gasi o descriere scurta a fiecarui dinozaur, cu ce se hranea, perioada in care a trait, cu cate sute de milioane de ani in urma au disparut si alte lucruri interesante.

Pe tot parcursul vizitei, vei fi uimit de cat de reali par dinozaurii, acestia fiind realizati din fibra de sticla si rasini speciale ce le asigura o durata de viata de 50 de ani. Te intalnesti cu un T-Rex care ai impresia ca te va inhata dintr-o clipa in alta si aproape ca iti este teama sa te apropii. Copiii mai mici pot ramane cu adevarat impresionati de aceste creaturi atat de realist create.

Cel mai valoros exponat al parcului este “Balaurul Bondoc”, singurul schelet de dinozaur, aproape complet, gasit pe teritoriul tarii noastre. Alta atractie a parcului este vulcanul realizat pe baza unei colaborari cu experti de la Hollywood si pe placa din fata a vulcanului sunt simulate, la intervale regulate de timp, cutremure similare celor din eruptiile adevarate ale vulcanilor.

Dupa ce ai facut cunostinta cu toti acesti uriasi si mai putin uriasi dinozauri, poti cauta distractia si pe traseele de aventura, printre copacii parcului, la locurile de joaca pentru copii si casutele din arbori unde poti participa la ateliere de pictura, sculptura, desen si traforaj.

Iar ce vei vedea la aceasta prima vizita, este doar inceputul. Creatorii parcului promit o extindere atat in ceea ce priveste suprafata cat si numarul de dinozauri expusi. Vor fi adaugate noi trasee de aventura, doua cinematografe si vor fi introduse scene de lupta intre dinozauri, pentru un plus de actiune. Alt aspect care va atrage atat amatorii de tehnologie cat si fanii dinozaurilor va fi legat de noi tehnologii interactive cu holograme si touchscreenuri.

Pentru informatii legate de program, locatie si galerie de fotografii, te asteptam pe www.dinoparc.ro si pe facebook.com/dinoparcrasnov

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: valentinaalina | 17.09.2015 11:30 | 1100 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 34 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

505 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN