Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

"CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE ANGLO-FRANCEZĂ", subsecțiunile “English is fantastic… Let's learn more” și “Șezătoarea francofonă”.

Luând în considerare importanţa educaţiei pentru cultură a tinerei generaţii, a deschiderii unei serii de oportunităţi în direcţia îmbunătăţirii relaţiilor şcoală – elev şi elev – elev, dorim să continuăm clădirea personalităţii prin promovarea şi însuşirea valorilor culturii naţionale şi universale, fără însă a neglija dimensiunea afectivă a adolescentului. Nu în ultimă instanţă trebuie subliniat că, în mare măsură, proiectul este construit pornindu-se de la preferinţele şi opţiunile elevilor. Lectura face cooltura este o iniţiativă de succes şi anvergură prin varietatea de activităţi din care consistă (cercuri de lectură, teatru, club de cinema, elaborare de mesaje cheie, etc.), temeritatea de a antrena grupuri eterogene de elevi, dar şi datorită rezultatelor din ediţia anterioară, în care proiectul s-a derulat pe plan judeţean. Scopul proiectului: Proiectul îşi propune să dezvolte spiritul de echipă şi competiţional, dezinvoltura în exprimare, creativitatea, plăcerea de a citi, sensibilitatea faţă de problematica umană, valorile morale şi civice, să stimuleze potenţialul creator, capacitatea intelectuală, disponibilităţile afective şi abilităţile practice prin asimilarea de cunoştinţe umaniste şi nu numai. Nu în ultimul rând, acest proiect are ca scop să stimuleze dezvoltarea personalităţii elevilor.

Nume proiect: LECTURA FACE COOLTURA - CAER, Anexa Nr.24986/2/22.01.2018

Organizatori: Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca" - Constanța

Condiţii de participare: Cadrele didactice coordonatoare vor trimite fiṣa de ȋnscriere ataṣată ataṣatӑ protocolului de colaborare, Din documente trebuie sӑ reiasă tipul de moment artistic. Momentul artistic nu trebuie sӑ depăṣeascӑ 5 minute.

Perioadă înscriere: 15.02.2018 - 15.03.2018

Perioadă desfăşurare: 17.03.2018

SECŢIUNEA “CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE ANGLO-FRANCEZĂ”

SUBSECȚIUNEA “English is fantastic... Let's learn more”

 

 1.       Înscrierea se va face în perioada 15.02.-15.03.2018 pe baza fiṣei de înscriere ataṣatӑ protocolului de colaborare, ce vor fi trimise prin e-mail, cǎtre prof. Panait Alina, la adresa panait_alinaroxana@yahoo.com, tel: 0723213755.

2.       Activitatea se va desfӑṣura în data de 17.03.2018 la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca„ Constanṭa. Se pot înscrie la concurs elevi din clasele V–XII. Protocolul de colaborare, fişa de înscriere ṣi regulamentul se vor posta din nou pe forumul ISJ-CTA - secṭiunea Evenimente/Concursuri şi pe www.didactic.ro, la în cursul lunii februarie 2018.

3.       „English isfantastic...Let's learn more” va consta într-un concurs de dansuri, câtece ṣi poezii în limba englezӑ, cu participare directă, având ca temӑ trei sӑrbӑtori specifice culturii engleze ṣi americane: Halloween, Thanksgiving Day (Ziua Recunoṣtinṭei), Saint Valentine's Day. Recitarea ṣi interpretarea presupune ṣi alegerea unei costumaṭii specifice sӑrbӑtorii alese.

4.       Fiecare cadru didactic coordonator poate participa la concurs cu un echipaj de maxim 3 elevi pe nivel, din ciclurile gimnazial și liceal.

5.       Condiţii de participare:

Cadrele didactice coordonatoare vor trimite fiṣa de ȋnscriere ataṣată ataṣatӑ protocolului de colaborare, completată cu numele ṣi prenumele ȋndrumătorului, adresa de poṣtă electronică, număr de telefon, numele ṣi prenumele elevilor, anul de studiu ṣi ṣcoala de provenienṭă.

6.       Evaluarea:

Juriul va fi alcătuit din profesori de limba englezӑ ṣi limba românӑ. Criteriile de jurizare cuprind aspectele următoare:

-          respectarea tematicii;

-          dicṭie;

-          corectitudinea pronunṭiei în limba englezӑ;

-          originalitatea ṣi prezentarea efectelor dramatice (costume specifice ṣi accesorii);

Se vor acorda premiile I, II, III, Menţiune şi diplome de participare. Diplomele vor fi însoţite de un tabel cu elevii premiaţi.

7.       Diplomele de participare se vor acorda pe loc, iar premiile I, II, III, Menṭiune vor fi ridicate de la Coordonatorul de Proiecte ṣi Programe Educative, profesor Mirela Halici, pe baza unui program afiṣat pe forum după ce aceste diplome vor fi semnate de Inspectoratul Şcolar Judeṭean Constanṭa.

 

SECŢIUNEA “CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE ANGLO-FRANCEZĂ”

SUBSECṬIUNEA “Ṣezătoarea francofonă”

 

1.       Înscrierea se va face în perioada 15.02.-15.03.2018 pe baza fişei de înscriere ataṣatӑ protocolului de colaborare, ce vor fi trimise prin e-mail, cǎtre prof. Babuş Ionela, la adresa babus.ionela@yahoo.ro, tel: 0767279009.

2.       Activitatea se va desfӑṣura în data de 17.03.2018 la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca„ Constanṭa. Se pot înscrie la concurs elevii din clasele V–XII. Protocolul de colaborare, fişa de înscriere ṣi regulamentul se vor posta din nou pe forumul ISJ-CTA - secṭiunea Evenimente/Concursuri şi pe www.didactic.ro, la în cursul lunii februarie 2018.

3.       „Şezătoarea francofonă” va consta într-un concurs de: câtece, poezii și dansuri realizate pe fundal muzical franţuzesc, interpretare de cântece în limba franceză, cu participare directă.

4.       Fiecare cadru didactic coordonator poate participa la „Ṣezӑtoarea francofonӑ„ cu:

-          un dans realizat pe fond muzical franṭuzesc;

-          interpretare de cântece în limba francezӑ;

-          recitare poezii - din autori francezi

Fiecare cadru didactic coordonator poate participa la „Ṣezӑtoarea francofonӑ” cu minimum un  echipaj de până la 3 elevi din ciclurile gimnazial şi liceal pentru fiecare secţiune.

5.       Condiţii de participare:

a.     Cadrele didactice coordonatoare vor trimite fiṣa de înscriere ataṣatӑ protocolului de colaborare, completatӑ cu toate datele de contact ṣi descrierea succintă a momentului artistic.

b.      Din documente trebuie sӑ reiasă tipul de moment artistic.

c.       Momentul artistic nu trebuie sӑ depăṣeascӑ 5 minute.

d.      Şezatoarea va avea loc la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” în data de 17.03.2018.

6.       Evaluarea: Juriul va fi alcătuit din profesori de specialitate ai şcolilor participante. Totodată, criteriile de jurizare cuprind aspectele următoare:

-          originalitatea momentului artistic prezentat;

-          creativitatea de care au dat dovada membrii echipei;

-          încadrarea în timpul alocat pentru prezentare – 5 min;

-          dicṭie;

-          corectitudinea pronunṭiei în limba franceză;

Se vor acorda premiile I, II, III, Menţiune şi diplome de participare. Diplomele vor fi însoţite de un tabel cu elevii premiaţi.

7.       Diplomele  de participare se vor da pe loc, iar premiile I, II, III, Menṭiune vor fi ridicate de la Coordonatorul de Proiecte ṣi Programe Educative, profesor Mirela Halici, pe baza unui program afiṣat pe forum după ce aceste diplome vor fi semnate de Inspectoratul Şcolar Judeṭean Constanṭa.

 

Propus de: mireladraculet | 13.02.2018 13:40 | 1592 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 32 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

392 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN