Şcoala cu
bune practici

45 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Conferinta judeteana la Liceul Tehnologic Horia Vintila, Segarcea

Conferinţa se adresează profesorilor şi răspunde nevoilor de informare corectă a acestora, pe tematica consumului de droguri şi a delincvenţei juvenile - probleme care sunt mai puţin abordate în cadrul şcolii. Acest proiect este focusat pe Strategia naţională antidrog 2013-2020, conform căreia consumul şi traficul de droguri constituie la nivel mondial un fenomen dinamic, fiind puternic influenţat de o multitudine de factori de natură socială şi economică. Procesul de globalizare, caracterizat de mişcarea liberă a persoanelor, a bunurilor şi a capitalurilor, de dezvoltare a noilor tehnologii informatice şi de comunicaţii, dar şi mondializarea crimei organizate, a determinat noi provocări în propagarea şi răspândirea acestui fenomen. În contextul respectiv, măsurile luate de fiecare ţară, dar şi de organismele internaţionale de profil, nu au stopat expansiunea acestuia sau izolarea sa la nivelul unei regiuni geografice sau a unui stat. Fenomen complex, caracterizat de mutaţii permanente, consumul şi traficul de droguri a cunoscut şi în România noi forme de manifestare, necesitând abordări tot mai variate. Obiectivul general al activităţii/Scopul: prevenirea consumului de droguri şi a delincvenţei juvenile atât ȋn cadrul şcolii, cât şi ȋn afara acesteia.

Nume proiect: CONSUMUL DE DROGURI ŞI DELINCVENŢA JUVENILĂ – REALITĂŢI ALE SECOLULUI XXI

Organizatori: LICEUL TEHNOLOGIC „HORIA VINTILĂ” SEGARCEA director prof. Gavrilă Claudiu-Marcel director adjunct prof. Gegiu Iuliana Vida Claudia-Lucia, tel.: 0761366883; prof. Sâmcea Nicoleta-Cristina, tel.: 0767763912; e-mail: nicoletacristinasamcea@gmai

Condiţii de participare: Cadre didactice din invatamantul preuniversitar

Perioadă înscriere: 10.01.2017 - 07.02.2017

Perioadă desfăşurare: 14.01.2017 - 30.06.2017

Avizat,

Director C.C.D. Dolj,

Prof. Vasile Ştefan

PROIECTUL ACTIVITĂŢII METODICE, ŞTIINŢIFICE ŞI CULTURALE

 

CONSUMUL DE DROGURI ŞI DELINCVENŢA JUVENILĂ – REALITĂŢI ALE SECOLULUI XXI

CONFERINŢĂ JUDEŢEANĂ

 

 

A. INFORMAŢII DESPRE INSTITUŢIA ORGANIZATOARE

ü  Numele instituţiei organizatoare: LICEUL TEHNOLOGIC „HORIA VINTILĂ” SEGARCEA

ü  Date de contact(adresă, nr. telefon/fax, e-mail, site): str. Unirii, nr.33, SEGARCEA, Cod poştal 205400 tel/fax: 0251/210306;  e-mail: lictehhv@yahoo.com

ü  Echipa de organizare şi coordonare a activităţii de perfecţionare :

  • ·
  • ·
  • ·
  • ·

 

ü  Persoane  de contact:

ü  prof. Vida Claudia-Lucia, tel.: 0761366883;  e-mail: klaudia_lucia@yahoo.com

ü  prof. Sâmcea Nicoleta-Cristina, tel.: 0767763912; e-mail: nicoletacristinasamcea@gmail.com

 

B. INFORMAŢII  GENERALE DESPRE ACTIVITATEA DE PERFECŢIONARE

Titlul: CONSUMUL DE DROGURI ŞI A DELINCVENŢA JUVENILĂ –REALITĂŢI ALE SECOLULUI  XXI

Tipul activităţii de perfecţionare: conferinţă

ü  Categoria în care se încadrează activitatea de perfecţionare - nivel judeţean

ü  Număr de cadre didactice participante: Numărul urmează a se stabili în perioada de diseminare (cel puţin 100 de participanţi)

ü  Număr de elevi participanţi: 60

ü  Parteneri:

ü    Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj,

ü   Casa Corpului Didactic Dolj

ü   Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog,  Craiova

ü  Invitaţi: prof. Vasile Ştefan – Director CCD Dolj, prof. Lavinia Elena Craioveanu- Inspector Şcolar General, ISJ Dolj, prof. Chiriţă Simona – Inspector şcolar pentru activitate educativă formală şi non formală, ISJ Dolj

ü  Locaţia: Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” Segarcea

ü  Data desfăşurării: 14 februarie 2017

C. PREZENTAREA ACTIVITĂŢII

Argument, justificare, context (analiza de nevoi):

Conferinţa se adresează profesorilor şi răspunde nevoilor de informare corectă a acestora, pe tematica consumului de droguri şi a delincvenţei juvenile - probleme care sunt mai puţin abordate în cadrul şcolii.

Acest proiect este focusat pe Strategia naţională antidrog 2013-2020, conform căreia consumul şi traficul de droguri constituie la nivel mondial un fenomen dinamic, fiind puternic influenţat de o multitudine de factori de natură socială şi economică. Procesul de globalizare, caracterizat de mişcarea liberă a persoanelor, a bunurilor şi a capitalurilor, de dezvoltare a noilor tehnologii informatice şi de comunicaţii, dar şi mondializarea crimei organizate, a determinat noi provocări în propagarea şi răspândirea acestui fenomen. În contextul respectiv, măsurile luate de fiecare ţară, dar şi de organismele internaţionale de profil, nu au stopat expansiunea acestuia sau izolarea sa la nivelul unei regiuni geografice sau a unui stat. Fenomen complex, caracterizat de mutaţii permanente, consumul şi traficul de droguri a cunoscut şi în România noi forme de manifestare, necesitând abordări tot mai variate.

Acest proiect va contribui la o mai bună implicare a elevilor şi cadrelor didactice în prevenirea extinderii consumului de droguri, la stimularea unui comportament preventiv şi  a unei atitudini de toleranţă. În cadrul activităţilor conferinţei  va avea loc un schimb de bune practici, între elevii şi profesorii din şcolile partenere şi nu numai, care au fost implicate în programe de prevenire de droguri si delincvenţei juvenile,  în perimetrul şcolar. Instituţiile abilitate pentru stoparea fenomenelor amintite, invitate în cadrul conferinţei, pot contribui la formarea/informarea pe această tematică, a participanţilor. Prin efortul comun, şcoala şi  societatea  pot reduce efectele  fenomenelor amintite, în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Obiectivul general al activităţii/Scopul: prevenirea consumului de droguri şi  a delincvenţei juvenile atât ȋn cadrul şcolii, cât şi ȋn afara acesteia.

Obiectivele specifice ale activităţii:

  • combaterea consumului de droguri prin organizarea/ desfăşurarea activităţilor  în mediul şcolar;
  • identificarea factorilor de risc şi prevenirea influenţei lor asupra stării de sănătate a elevilor;
  • prevenirea extinderii traficului de droguri, prin implicarea elevilor şi a cadrelor didactice;

Grupul-ţintă: profesori preuniversitar.

Durata: Proiectul începe pe  10  decembrie 2016 şi se finalizează pe 30 iunie 2017

Descrierea activităţilor

A.1.Activităţi organizatorice

Tipul activităţii: promovare, selecţia participaţilor/materialelor, asigurarea echipamentelor/materialelor necesare

Perioada de desfăşurare: 05  ianuarie– 07 februarie 2017

Descriere: Vor fi distribuite responsabilităţi membrilor echipei de coordonare, vor fi cooptaţi alţi colegi pentru participarea la organizarea acestui proiect şi va fi promovat atât în presă, cât şi pe www.didactic.ro. De asemena, va fi numită comisia de evaluare şi selecţie a lucrărilor. Vor fi primate lucrările însoţite de fişa de înscriere şi de un rezumat de ½ de pagină.

REGULAMENT DE PARTICIPARE:

Aspecte tehnico -ştiinţifice ale lucrărilor:

  1. Cerinţe ştiinţifice:

Art. 1.

a)      Lucrările trimise de către cadrele didactice trebuie să reflecte scopul acestestei conferinţe

b)      Lucrările înscrise vor aborda urmatoarele teme:

  • Drogurile – o tentaţie fatală
  • Rolul normelor şi legilor privind delincvența juvenilă
  • Exemple de bune practici (proiecte de activităţi şcolare şi extraşcolare, programe, acţiuni realizate la nivelul unităţii şcolare)

Vor fi selectate doar lucrările al căror conţinut vizează aspect cu un gard de interes ridicat  din tematica propusă, sunt originale, cuprind experienţe personale şi respect legislaţia în vigoare privind drepturile de autor.

  1. Cerinţe tehnice în ceea ce priveşte realizarea lucrărilor

-CADRE DIDACTICE:

ART. 2.

a) Vor avea între 2-4 pagini în format A4.

b) Vor fi scrise in Microsoft Word cu caractere Times New Roman, cu diacritice, corp de litera 12, tehnoredactate la 1,5 rânduri, aliniere stânga-dreapta (Justify), margini egale de 2 cm, maxim 2 fotografii inserate în text.

c) TITLUL va fi scris folosind doar litere mari, aliniat central.

d) Sub titlul articolului (aliniere la dreapta, italic), vor fi menţionate: prenumele şi numele autorului, denumirea unităţii de învăţământ în care profesează.

e) Fiecare lucrare va conţine obligatoriu:

1. bibliografie: autor, titlu, editură, localitate, an;

2. un rezumat de maximum ½ pagină.

ART. 3. Lucrarea, însoţită de fişa de înscriere (anexa I), acordul de parteneriat  în două exemplare completat cu datele personale ale participantului (anexa III), un rezumat de ½ , taxa de participare (10 lei), un plic autoadresat, format A4, timbrat - timbru de 5 lei - toate în acelaşi plic - se vor expedia, în perioada 10  ianuarie– 07 februarie 2017,  pe următoarea adresă: Liceul Tehnologic “Horia Vintilă”, str. Unirii, nr. 33, SEGARCEA, Cod poştal 205400,  judeţul Dolj, cu specificaţia pe plic Conferinţă judeţeană, precum şi în format electronic (fişa de înscriere şi lucrarea) la adresa de e-mail nicoletacristinasamcea@gmail.com.

A.2. Desfăşurarea lucrărilor conferinţei

Tipul activităţii: Întâlnire public – prezentări, dezbateri

Data desfăşurării: 14 februarie 2017

Descriere: Lucrările conferinţei se vor desfăşura pe cele două secţiuni menţionate anterior

Lucrările/materialele pot  fi prezentate folosind modalităţi diferite: prezentări PPT, colaje de fotografii, film etc. Fiecare prezentare va fi realizată într-un interval de timp de 5-10 minute.

Prezenţa cadrelor didactice din judeţ este obilgatorie!

Indicatori de evaluare

Indicatori de rezultat (outputs): cel puţin 100 de cadre didactice din judeţ participante la conferinţă

  • ·         Impact (outcomes):

- dialog public promovat în vederea conştientizării la nivelul societăţii româneşti a urmărilor negative ale consumului de droguri;

-   minim 10 şcoli implicate în prevenirea  drogurilor şi a delincvenţei juvenile şi a efectelor acestora  asupra elevilor;

-  cultura parteneriatului şi solidaritate sociala dezvoltate,  pentru combaterea consumului de droguri şi a delincvenţei juvenile, la nivel judeţean;

Promovare/mediatizare şi diseminare:

Se va desemna un responsabil care va realiza permanent monitorizarea activităţilor proiectului: organizare, promovare, înscriere, selecţie, desfăşurare, folosind observaţia sistematică pentru a fi rezolvate la timp eventualele probleme.

Evaluarea se va realiza avându-se în vedere: numărul de participanţi, acordurile de parteneriat încheiate, calitatea lucrărilor primite, impactul mediatic, chestionarul de feed-back.

Va fi desemantă o persoană responsabilă cu mediatizarea şi diesminarea, care se va realiza prin: articole în presă, popularizarea în rândul instituţiilor şcolare,  publicarea pe site-ul www.didactic.ro a regulamentului de desfăşurare a conferinţei.

Rolul partenerilor în proiect

- ISJ Dolj va desemna un reprezentant pentru participarea la activitate, va contribui la eliberarea diplomelor de participare;

- CCD Dolj va desemna un reprezentant pentru participarea la activitate, va asigura monitorizarea externă a activităţii, va contribui la popularizarea activităţii pe site-ul propriu şi la eliberarea diplomelor de participare;

-  şcolile/organizaţiile  partenere vor trebui să mediatizeze conferinţa în propriile unităţi de învăţământ şi să respecte regulamentul de desfăşurare a acesteia.

 

ANEXA I

CONFERINŢĂ JUDEŢEANĂ

 

CONSUMUL DE DROGURI ŞI DELINCVENŢA JUVENILĂ – REALITĂŢI ALE  SECOLULUI XXI

FIŞĂ DE ÎNSCRIERE-CADRE DIDACTICE

 

 

 

Numele şi prenumele :

Unitatea şcolară:

Funcţia didactică:

Secţiunea:

Titlul lucrării:

Mijloace necesare prezentării lucrării:

Participare: DIRECTĂ/INDIRECTĂ

Adresa:

Telefon:

E-mail :

Adresa la care doriţi să primiţi materialele (în cazul participării indirecte):

 

 

 

 

 

 

 

 

Anexa II

Şcoala L.T. „Horia Vintilă”                                              Şcoala …………………………….…

Segarcea, Str. Unirii, Nr. 33                                              ……………………………………....

Jud. Dolj                                                                            Jud………………

Tel.fax: 0251/210306                                                       Tel.:………………, fax ………….....

e-mail: lictehhv@yahoo.com e-mail: .................................................

Nr. înregistrare:.......................                                          Nr. înregistrare:.....................................

ACORD DE PARTENERIAT

Încheiat azi, .....................................

  1. Părţile contractante:

A) LICEUL TEHNOLOGIC „HORIA VINTILĂ” SEGARCEA, reprezentat prin Director prof. Gavrilă Claudiu-Marcel, Director adjunct prof. Gegiu Iuliana, prof. Vida Claudia-Lucia, prof. Sâmcea Nicoleta-Cristina, în calitate de coordonatori,

şi

B) ŞCOALA.........................................................................................................................

reprezentată prin Director ………………………...…………………….………………………..şi înv./inst./prof. ………………………………………………………………………...…………………...în calitate de Partener.

2. Obiectul contractului:

Obiectul prezentului acord de parteneriat îl reprezintă colaborarea dintre aplicant şi partener în vederea organizării şi desfăşurării conferinţei judeţene CONSUMUL DE DROGURI ŞI  DELINCVENŢA JUVENILĂ – REALITĂŢI ALE SECOLULUI XXI.

Unitatea coordonatoare se obligă:

  • ·           să informeze participanţii despre organizarea conferinţei;
  • ·           să distribuie regulamentul conferinţei şcolilor partenere;
  • ·           să respecte termenul de desfăşurare a conferinţei;
  • ·           să trimită tuturor participanţilor diplomele de participare;
  • ·           să asigure spaţiul corespuzător desfăşurării conferinţei;
  • ·           să pună la dispoziţia participanţilor aparatura tehnică necesară.

Grădiniţa/Şcoala/Liceul participant(ă) se obligă:

  • ·           să respecte regulamentul desfăşurării conferinţei;
  • ·

Partenerii se obligă să colaboreze pe toată durata proiectului pentru ca acesta să se deruleze conform scopului stabilit.

Acordul intră în vigoare de la data semnării acestuia şi este valabil pe perioada derulării conferinţei.

Aplicant,                                                                                    Partener,

Liceul Tehnologic „Horia Vintilă”, Segarcea                          .................................................

Director,                                                                                  Director,

prof.  Gavrilă Claudiu-Marcel                                              ................................................

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: NICOLETAKRISTINASAMCEA | 06.01.2017 10:52 | 1925 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

1 0

22.01.2017 21:26 claughi

Poate fi si participare indirecta pentru cadrele din judet, dar de la o distanta mare de Segarcea?

0 0

22.01.2017 21:37 NICOLETAKRISTINASAMCEA - Autor

Da, bineinteles.
Va asteptam cu drag.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 44 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

325 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN