Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Conferinta interjudeteana „PROFILAXIA BOLILOR PROFESIONALE LA CADRELE DIDACTICE”

Aceasta activitate are rolul de conştientizare de către publicul larg a importanţei crescânde a vocii umane în activitatea socio-profesională a fiecărui individ şi a problemelor vocale la cadrelor didactice.

Nume proiect: „Profilaxia bolilor profesionale la cadrele didactice - Afectiunile vocale”

Organizatori: Organizatori: • Liceul cu Program Sportiv, Alba Iulia • Clinica de ORL, Cluj Napoca Parteneri: • Casa Corpului Didactic Alba • Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba • Directia de Sanatate Publica Alba

Condiţii de participare: Participarea este directa si se pot inscrie toate cadrele didactice indiferent de nivelul de invatamant.

Perioadă înscriere: 01.05.2015 - 13.05.2015

Perioadă desfăşurare: 15.05.2015

Simpozionul îşi propune o dezbatere pe tema prevenirii problemelor vocale printr-o mai bună cunoaştere a mecanismelor de producere a vocii, a modului de emisie voaclă şi a modalităţilor de recuperare şi inserţie socială rapidă. Ne propunem abordarea problematicii prin prisma vocii cîntate atît din punct de vedere medical, cît şi artistic.

Aceste informaţii au menirea de a sublinia impactul problemelor vocale asupra activităţii profesionale a cadrelor didactice şi asupra importanţei unei prevenţii a acestor afecţiuni.

Vocea este principalul instrument în comunicarea interumană. Activitatea profesională a milioane de oameni depinde de utilizarea corespunzătoare a vocii. Sănătatea vocală este de o importanţă crucială în societatea actuală, orientată spre comunicare, dar considerăm că vocii nu i se acordă recunoaşterea publică şi aprecierea pe care le merită - a declarat dr. Rodica Mureşan, medic primar ORL, specializată în foniatrie, de la Clinica ORL Cluj-Napoca, într-un comunicat de presă.

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: anca_ramona | 06.05.2015 01:12 | 539 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 32 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

397 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN