Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURS REGIONAL DE EDUCAŢIE RUTIERĂ

Concursul regional ,,O SECUNDĂ DE ATENŢIE, O VIAŢĂ SALVATĂ!’’ se va desfăşura în parteneriat cu Serviciul Rutier Neamţ, pe două secţiuni: 1. secţiune de creații plastice: benzi desenate, postere, afişe, pliante, desene, colaje; 2. secțiune de creații literare: texte în proză sau în versuri pe tematică rutieră. Concursul se va desfăşura în perioada 12 ianuarie- 15 mai 2016, jurizarea având loc între 11- 22 mai 2016 iar înmânarea diplomelor şi a acordurilor de parteneriat, în perioada 1-12 iunie. Între 25- 29 mai va fi organizată o expoziție cu lucrările elevilor, în incinta Liceului Tehnologic ,,Gh. Ruset Roznovanu”, . Acest concurs îşi propune un schimb de experienţă între cadrele didactice, materialele premiate în concurs fiind popularizate pe site-urile educaţionale, ale Poliţiei române și în revista on-line ,,O secundă de atenție, o viață salvată!” pentru a utiliza materialele didactice în cadrul activităţilor rutiere, prevenind astfel evenimentele rutiere nedorite, în rândul elevilor. Cu acordul instituţiilor implicate, se vor încheia şi parteneriate educaționale.

Nume proiect: ,,O SECUNDĂ DE ATENŢIE, O VIAŢĂ SALVATĂ!"

Organizatori: COORDONATORI: prof. Ilarie Oana, Liceul Tehnologic ,,Gh. Ruset Roznovanu” prof. înv. primar Ilie Ana- Simona, Liceul Tehnologic ,,Gh. Ruset Roznovanu” prof. înv. primar Drîngu Maria- Carmen, Liceul Tehnologic ,,Gh. Ruset Roznovanu”

Condiţii de participare: Responsabilitatea organizării tuturor acestor activităţi revine coordonatorilor iar supervizarea acţiunilor revine partenerilor şi colaboratorilor proiectului. În plicul cu lucrările elevilor trebuie să puneţi: fişa de înscriere

Perioadă înscriere: 03.05.2016 - 20.05.2016

Perioadă desfăşurare: 15.02.2016 - 17.06.2016

 

O SECUNDĂ DE ATENȚIE,

O VIAȚĂ SALVATĂ!

 

 

 

 

 

 

CONCURS REGIONAL ȘI EXPOZIȚIE

EDIȚIA A II- A

MAI 2016

LOCUL DE DESFĂȘURARE: Liceul Tehnologic ,,Gh. Ruset Roznovanu”

ARGUMENT:

Zilnic, în afara orelor de curs, la sfârşit de săptămână, dar mai ales în vacanţe, elevii de toate vârstele sunt o prezenţă aproape permanentă în peisajul străzii, folosind drumurile publice în calitate de pietoni, pasageri (în diferite mijloace de transport), biciclişti, conducători de vehicule trase sau împinse cu braţele, însoţitori de animale.

Dar cea dintâi calitate a unui şcolar este aceea de copil. Şi, cum jocul constituie o necesitate fiziologică şi psihologică a fiecărui copil, timpul liber al acestuia este, în mare parte acoperit prin diferite jocuri.

În raport cu rigorile circulaţiei şi ţinând seama de intensificarea ei, copiii trebuie învăţaţi cum să se joace şi, mai ales, unde să o facă, pentru a nu pune în pericol viaţa lor sau a altor participanţi la trafic.

 

Am avut în vedere următoarele aspecte: însuşirea de către elevi a particularităţilor drumului pe care se deplasează ( drum public, parte carosabilă, trotuar, uliţă, potecă laterală, etc.), a semnificaţiei indicatoarelor rutiere întâlnite pe traseul pe care îl parcurg zilnic, a regulilor de deplasare pe drumurile publice ( individual, grup restrâns, coloană ), a regulilor de deplasare prin locuri marcate sau nemarcate cu mijloace de semnalizare rutieră, alegerea locului de joacă în zone ferite de pericole, adoptarea unui comportament civilizat în timpul deplasării cu un mijloc de transport, cunoaşterea unor reguli minime de acordare a primului ajutor, în caz de accident, conştientizarea riscurilor la care se supun dacă nu cunosc sau nu respectă aceste reguli.

Din păcate, aceste deplasări sunt întrerupte uneori, cu brutalitate, ca urmare a săvârşirii unor abateri de la normele elementare de circulaţie, ce conduc la accidente, mai cu seamă în orele de vârf ale traficului rutier sau în condiţii de vizibilitate redusă.

Concluziile statisticilor demonstrează că numărul copiilor care cad victime accidentelor de circulaţie este foarte mare, chiar îngrijorător. Anual, pe şoselele ţării noastre îşi pierd viaţa până la 500 de copii, alţii, aproximativ 1000 sunt răniţi grav, iar alţii aproape 1500 suferă vătămări corporale uşoare.

Având în vedere faptul că, pentru a ajunge la şcoală, elevii se deplasează pe drumul  public, dar şi datorită lipsei de supraveghere din partea unor părinţi, am considerat că este necesară o activitate susţinută, cu rolul de a contribui la formarea unui comportament

civic – rutier, preventiv, sub deviza: ,,O secundă de atenție, o viață salvată!’’.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: ianasimona | 04.05.2016 00:44 | 562 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 29 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

427 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN