Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Clasa a VII-a - De ce au ales profesorii manualul Intuitext de Matematică

Dincolo de bucuria de a fi creat cel mai bun manual din punct de vedere a calității, colegii noștri de la editura Intuitext și-au dorit să afle și părerea profesorilor de matematică.

Vedeți video-ul Puteri cu exponent număr întregi

După ce au studiat și analizat manualul Intuitext de Matematică pentru clasa a VII-a, cadrele didactice au precizat principalele motive pentru care au și ales această lucrare realizată de o echipă de autori cu rezultate excelente la catedră: Ion Cicu, Silvia Mareș, Ioana Iacob, Răzvan Ceucă, Andrei Băleanu:

 - Respectă programa;

- Conține exerciții bine alese pentru toate gradele de dificultate - acestea fac legătura cu situații de zi cu zi, având în vedere particularitățile de vârstă ale elevilor; în plus, îii permit cadrului didactic să lucreze diferențiat la clasă.

- Teoria este bine structurată, ceea ce facilitează atât procesul de predare, cât și înțelegerea noilor concepte prezentate la clasă;

Vedeți în manualul digital activitatea Piramida numerelor reale 

 

- Hârtia este de foarte bună calitate;

- Testele de evaluare le dau ocazia elevilor să-și verifice nivelul cunoștințelor într-o atmosferă plăcută datorită graficii și imaginilor alese;

Vedeți în manualul digital video-ul Modulul unui număr real. Proprietăți

 

- Explicarea noțiunilor teoretice abstracte se face – datorită video-urilor din manualul digital – într-un mod mult mai ușor de înțeles. De altfel, cadrele didactice s-au arătat impresionate de numărul mare de video-uri din manualul digital, apreciate de noile generații de copii pasionați de dinamica mediului online.

De exemplu, la pagina 24 avem filmul de prezentare a Modulului unui număr real (valoarea absolută a unui număr real), ce reprezintă distanța de la originea axei numerelor până la punctul corespunzător numărului. Cu ajutorul acestor explicații video, elevii de clasa a VII-a învață mai bine și mai repede chiar și conceptele dificile.

Alte astfel de exemple, puteți vedea și la pagina 46 din manualul digital (Transformarea unei egalități într-o egalitate echivalentă) sau la pagina 53 (Metoda substituției).

- Propune activități ludice ce încurajează înțelegerea noțiunilor dificile într-un mod mai plăcut;

- Oferă indicații de rezolvare a anumitor probleme;

- Conține exemple din universul de cunoaștere al elevilor, facilitând astfel înțelegerea tuturor conceptelor.

 

 

RĂSFOIEȘTE MANUALUL

Propus de: Editura_Intuitext | 01.10.2019 13:39 | 11592 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (3)

0 1

09.10.2019 17:48 zszabo_bv

Este cel mai bun manual. Am răsfoit concurența. Este bine gândit, nu are 7 kilograme, are cantitatea necesară de fixare, client friendly. Habar nu am ce a comandat ISJ-ul Brasov.

0 0

10.10.2019 11:50 Editura_Intuitext - Autor

Buna ziua. Va multumim pentru cuvintele frumoase si ne bucuram ca manualul nostru este apreciat de profesori. Va dorim o zi buna si un an scolar minunat!

0 0

14.10.2019 13:12 Editura_Intuitext - Autor

Totodată, este important de precizat că nu ISJ -urile aleg manualele în locul profesorilor.

Procesul de selecție a manualelor școlare se realizează doar în unitățile de învățământ care dețin un certificat SSL, pentru elevii școlarizați la nivelul unității cu personalitate juridică și pentru elevii structurilor arondate, după caz.

Astfel, la nivelul școlii se vor desfășura următoarele etape în care dvs., în calitate de cadru didactic, sunteți implicat:

1. Accesarea aplicației SNMS (Selectarea Necesarului de Manuale Școlare) de către informaticianul școlii în vederea asigurării accesului cadrelor didactice la vizualizarea conținutului manualelor școlare.

2. Cadrul didactic analizează manualele școlare pentru disciplina la care își desfășoară activitatea.

3. La nivelul catedrei/ariei curriculare, se întocmește un proces-verbal care cuprinde opțiunile cadrelor didactice cu privire la manualele selectate, precum și numărul de exemplare necesare.

4. Procesul-verbal este avizat de către director și se înregistrează la secretariatul unității de învățământ în care s-a desfășurat procesul de selecție a manualelor școlare.

5. Informaticianul/secretara completează raportul privind necesarul de manuale noi, pe baza procesului-verbal cu opțiunile cadrelor didactice, înregistrat la secretariatul unității de învățământ în etapa anterioară.

Sperăm să vă fie de folos aceste informații. Vă dorim o zi bună!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 32 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

394 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN