Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Alegerea manualului INTUITEXT de MATEMATICĂ, clasa a VIII-a începe! Vedeți care este procedura!

Perioada de selecție a manualului de matematică începe! În perioada 10-16 septembrie, alegeți manualul INTUITEXT de MATEMATICĂ! Vedeți mai jos secțiunea despre procedura de alegere.

Despre manualul INTUITEXT de MATEMATICĂ:

Comisia de evaluatori din cadrul CNEE a clasat manualul INTUITEXT de MATEMATICĂ, clasa a VIII-a ca fiind câștigător: LOCUL 1 la calitate!

Manualul de MATEMATICĂ INTUITEXT este singurul manual care îi ajută pe copii să înțeleagă matematica, cu exemple concrete din viața lor de zi cu zi, pregătindu-i pentru viitoarele profesii și viața de adult.

Autorii manualului INTUITEXT de MATEMATICĂ, clasa a VIII-a:  Ion CICU, Eliza-Mihaela DAVID, Ioana IACOB, Răzvan CEUCĂ.

Prof. dr. Radu Gologan despre manualul INTUITEXT: “Toate noțiunile sunt prezentate intuitiv și gradat cu exemple din viața cotidiană și exerciții rezolvate în așa fel încât să corespundă modului de gândire și raționament al copiilor la vârsta de 14-15 ani.”

Prin maniera atractivă, modernă și creativă în care este conceput manualul de Matematică de la INTUITEXT, clasa a VIII-a, prin ancorarea în realitățile actuale ale societății pe care copiii le agreează la această vârstă, manualul e mai mult decât un instrument de lucru, având rolul unui fidel prieten alături de care elevul explorează, se joacă, învață, se bucură, dezleagă enigme, descoperă și crește.

INFORMAȚII IMPORTANTE:

În urma licitației organizate de MEN, au fost aprobate manualele școlare pentru clasa a VIII-a în conformitate cu noua programă școlară.

Prin urmare, pentru anul școlar 2020-2021, pentru fiecare disciplină în parte, profesorii pot alege dintre mai multe manuale alternative aprobate de MEN pe cele potrivite cu stilul lor de predare, cu nivelul elevilor dânșilor.

Conform legii, fiecare cadru didactic trebuie să-și exprime liber opțiunea:  În baza libertății inițiativei profesionale, cadrele didactice selectează și recomandă elevilor, pentru utilizarea în procesul de predare-învățare-evaluare, doar manuale școlare aprobate de MEN – conform  articolului 1, alin (4) din ultima Metodologie de asigurare și de gestionare a manualelor școlare pentru învățământul preuniversitar nr. 1449/21.04.2016.

O alegere pentru cel puțin 4 generații de copii de clasa a VIII-a, merită o analiză și o decizie informată!

Dar care sunt etapele prin care dvs. vă alegeți manualele de clasa a VIII-a?

Procesul de selecție a manualelor școlare se realizează doar în unitățile de învățământ care dețin un certificat SSL, pentru elevii școlarizați la nivelul unității cu personalitate juridică și pentru elevii structurilor arondate, după caz.

Astfel, la nivelul școlii se vor desfășura următoarele etape în care dvs., în calitate de cadru didactic, sunteți implicat:

  1. Accesarea aplicației SNMS (Selectarea Necesarului de Manuale Școlare) de către informaticianul școlii în vederea asigurării accesului cadrelor didactice la vizualizarea conținutului manualelor școlare.
  2. Cadrul didactic analizează manualele școlare pentru disciplina  la care își desfășoară activitatea.
  3. La nivelul catedrei/ariei curriculare, se întocmește un proces-verbal care cuprinde opțiunile cadrelor didactice cu privire la manualele selectate, precum și numărul de exemplare necesare.
  4. Procesul-verbal este avizat de către director și se înregistrează la secretariatul unității de învățământ în care s-a desfășurat procesul de selecție a manualelor școlare.
  5. Informaticianul/secretara completează raportul privind necesarul de manuale noi, pe baza procesului-verbal cu opțiunile cadrelor didactice, înregistrat la secretariatul unității de învățământ în etapa anterioară.

Iar pentru a veni în întâmpinarea dvs. vă invităm să răsfoiți manualele Intuitext.

 

 

Propus de: Editura_Intuitext | 09.09.2020 16:30 | 22078 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Ziua Culturii Nationale in familie

Momente de sarbatoare

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 38 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

377 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN