Jocuri educaţionale

Armonia culorilor
Fracţii egale
Matematica Clasa a IV-a

Pericol de explozie
Adunări şi scăderi în concentrul 0-10000
Matematica Clasa a III-a

Testoasa
Elemente intuitive de geometrie. Forme plane
Matematica Clasa a III-a

ADV Romania promotor al economiei sociale

Mai sunt câteva zile până la finalul proiectului strategic „Alianța pentru dezvoltarea economiei sociale”, implementat cu rezultate de excepție privind incluziunea socială și dezvoltarea domeniului.

Fundația Alături de Voi a reușit sa creeze 74 de locuri de muncă (35 de persoane cu dizabilități angajate în cele 3 unități protejate autorizate Util Deco), să formeze 975 specialiști în economie socială, prin cursuri, vizite de studiu și cele două ediții ale Târgului Național al Unităților Protejate, să consilieze și să orienteze profesional 276 de tineri cu dizabilități, din familii sărace sau post-instiuționalizați, în domeniile: operare IT, legătorie manuală, artizanat, pictură, croitorie, confecționare lumânări decorative și antreprenoriat social.

Fundația Alături de Voi a ridicat deseori problema finanțării sectorului ONG și consideră că se poate crea o șansă pentru dezvoltarea economiei sociale prin politici de susținere a angajării persoanelor cu dizabilități și menținerii locului de muncă pentru acestea prin subvenționarea diferențiată, în funcție de capacitatea de muncă, prin alocarea de fonduri de la bugetele locale și județene pentru incluziune socială sau prin acordarea de facilități suplimentare pentru structurile de economie socială care creează locuri de muncă grup vulnerabil.

Pe www.utildeco.ro sunt disponibile produsele făcute de aceste persoane. În perioada 17 - 19 mai 2013 puteți vizita standul Util Deco în cadrul ONGFest – Târgul Economiei Sociale ce va avea loc în București, în parcul Tineretului. Fiecare produs cumpărat înseamnă recompensă acordată unui angajat cu dizabilități pentru munca sa de calitate. Crezând în șansa de incluziune a persoanei cu dizabilități, ADV România a desfașurat în 11 ani, 45 de proiecte și programe, și va continua să fie o resursă de asistență și dezvoltare. Detalii despre organizație sunt postate pe www.alaturidevoi.ro.

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2013 este un eveniment organizat în cadrul proiectului ”Prometeus – promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educație şi formare profesională la standarde europene” (ID 57676), proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în Oameni!

Sponsor: Raiffeisen Bank

Parteneri: Primaria Municipiului Bucuresti, ANPCDEFP, Tineret in Actiune, Guvernul Romaniei - Departamentul pentru Relatii Interetnice.

Parteneri media: Cariere, Romania Pozitiva, Responsabilitate sociala, Calendar evenimente, Metropotam, Sapte Seri, Saptamana Nationala a Voluntariatului, RFI, Think Outside the Box, Stiriong.ro, Volum.

Un eveniment organizat sub egida Institutului de Economie Socială.

www.ongfest.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 17.05.2013 16:37 | 1205 vizualizări

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Comentaţi

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 262 evenimente

«MAI 2017»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Când achiziţionaţi caiete de lucru pentru elevi?

75 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: intuitext Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Pentru stiri, revista, resurse la clasa. PREMIUM abonament!