Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Admiterea la facultate 2012

Cele mai importante prevederi ale ordinului MECTS privind cadrul general de organizare şi desfăşurare a admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2012-2013:

  • Fiecare instituţie de învăţământ superior va stabili metodologii proprii de organizare a admiterii.
  • Universităţile pot opta pentru probe scrise sau probe orale, notele de la examenul de bacalaureat, însă nu pot fi luate în calcul mediile sau notele din anii de studii.
  • Un candidat poate urma cel mult două programe de studii concomitent.
  • Media generala minimă de admitere la studii universitare de licenţă nu poate fi mai mică decât 5 (cinci) sau decât un numar minim de puncte echivalent.

În ataşament puteţi consulta ordinul MECTS 3313/2012.

Dumneavoastră ce credeţi despre noul mod de organizare a admiterii în facultate? Revenirea la examenele de admitere este o măsură bună? Dar faptul că nu mai contează notele obţinute în timpul liceului?

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: angelailas | 28.03.2012 18:28 | 3776 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

29.03.2012 22:38 constantin_obreja

Bine-ai revenit gandire! Salut ideea propusa si sper sa tina. Mai sper ca ea sa fie extinsa si la admiterea in liceu. Astfel, revenindu-ne in matca competentei, iesind din iadul competitiei incompetentelor cu medii obtinute la discipline colaterale facultatilor intelectuale necesare pentru viitorul pas cognitiv, ne vom asigura un echilibru care, poate chiar dureros, va asigura o calitate minimala necesara. M-am saturat sa vad ca 'vesnicul candidat la corigenta' la obiectul meu termina o facultate in care predomina profilul predat de mine! Competentele nu trebuie sa ramana pe hartie ci trebuie sa razbata in viata, in devenirea celor care studiaza, in realizarile lor, aici in tara. As mai adauga un lucru: ar trebui introdus un amendament la Legea Educatiei, acesta ar trebui sa precizeze ca invatamantul de stat (la orice nivel) este gratuit, dar daca un absolvent pleaca din tara pana in 16 ani de al absolvire sa fie obligat la plata scolarizarii pentru toti cei 16 ani in care statul roman l-a intretinut! Altfel, aruncam banii pe fereastra!
Numai bine,

0 0

31.03.2012 19:23 professorbujor

Gand la gand ,cu bucurie !
Sa se revina la aprecierea justa a cunostintelor ,fara implicarea mediilor din clasele anterioare ,fara implicarea acelor asazise portofolii care sunt copii dupa copii dupa copii.
Daca se va mentine actualul sistem de admitere ,indiferent de nivel,in cativa ani vom depana amintiri despre scoala romaneasca.Vrem sa devenim analfabeti mai analfabeti decat americanii ?Pentru ca ei exceleaza in braindrain,nu in propriul sistem educational ,la care noi,slugi impaiate de marinelul cotrocenesc,ne lasam uimiti ...de mirare !

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 39 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

340 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN