Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Mai mulţi copii cu dizabilităţi vor merge la şcoală




Deşi există reglementări privind accesul la educaţie al copiilor cu dizabilităţi, aproximativ 29% dintre persoanele cu handicap fizic de vârstă şcolară nu urmează nici o formă de şcolarizare. Situaţia este şi mai gravă când este vorba de copii cu deficiente mintale şi asociate. Şcoala de masă nu este încă suficient de pregătită pentru a răspunde nevoilor copiilor cu dizabilităţi.

Pornind de la această situaţie, în cadrul proiectului se va realiza o cercetare pe baza de chestionare aplicate unui număr de circa 700 persoane (copii, părinţi, cadre didactice) finalizată cu un raport de evaluare privind aplicarea legislaţiei şi greutăţile întâmpinate în asigurarea educaţiei copiilor cu dizabilităţi; peste 1000 părinţii vor fi informaţi despre drepturile şi reglementările privind educaţia copiilor şi, de asemenea, împreună cu Inspectoratele şcolare, autorităţile locale şi părinţi din cele 7 judeţe şi Bucureşti, vor fi elaborate planuri de măsuri locale pentru îmbunătăţirea accesului la educaţie al copiilor cu dizabilităţi. Pe baza acestora, cel puţin 40 copii cu dizabilităţi vor fi integraţi în învăţământul de masă.

Un seminar naţional pe aceste probleme va fi organizat în luna septembrie a.c. pentru a dezbate posibilitatea realizării unui Plan naţional de îmbunătăţire a accesului la educaţie în şcolile de masă al copiilor cu dizabilităţi.


Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, avand statut de utilitate publica, activa in domeniul promovarii drepturilor copilului din 1990. Este membra a International Save the Children Alliance, care este cea mai mare organizatie independenta din lume, de promovare a drepturilor copiilor, are 27 de membri si desfasoara programe in peste 100 de tari. Salvati Copiii este implicata in diferite proiecte de educatie, protectie sociala si advocacy pentru copiii aflati in familii sarace, copiii victima a violentei, copiii strazii, copiii refugiati etc., lucrand cu copiii si familiile acestora pentru imbunatatirea vietii lor de zi cu zi si crearea unor planuri de viitor. Salvati Copiii isi utilizeaza experienta globala pentru a obtine din partea organismelor guvernamentale decizii si initiative de pe urma carora sa beneficieze toti copiii.
Sursa: www.comunicatedepresa.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: grigore_geta | 15.02.2007 19:27 | 1314 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Trei aspecte ale rezilientei

Echilibrul emotional

Comentarii (4)

0 0

15.02.2007 20:57 fsvioleta

Interesant acest proiect.Mi se pare normal sa nu frustram acesti copii de dreptul la educatie.Felicitari si spor la munca!

0 0

16.02.2007 09:42 cdiasimi

In sfarsit ceva concret despre astfel de situatii. Succes!

0 0

16.02.2007 23:22 calangiumarin

Este firesc să includem într-o formă de educaţie,corespunzătoare nevoilor,posibilităţilor şi aspiraţiilor pe care le are fiecare copil. Incă nu se cunosc în amănunt problemele cu care se confruntă aceşti copii. De multe ori se iau decizii politice care defavorizează copiii.

0 0

18.02.2007 16:32 huff

Dreptul la educatie este sfant pentru orice copil. Situatia de astazi din invatamantul romanesc nu permite insa integrarea corecta a copiilor cu CES in invatamantul de masa. Lipsesc profesorii de spijin, lipseste informarea cadrelor didactice despre nevoile copiilor cu CES ; de cele mai multe ori copiii cu CES sunt adusi la cabinetele logopedice pentru ca nu se integreaza in clasa din care fac parte, destabilizeaza clasa si orele nu sunt decat un " joc de -a cainele si pisica " din care nu castiga nimeni. Foarte multi copii nu prezinta tulburari de limbaj ci tulburari de comportament cu care nici invatatoarele si nici profesorii nu se pot descurca. Inainte de a introduce un copil cu CES intr-o scoala ar fi mai bine sa se intereseze Ministerul Invatamantului, Asociatiile Nonguvernamentale si altii .. de cat de importanta este echipa interdisciplinara care sa evalueze copilul si necesitatile acestuia si nu numai, cat de important este sa poti apela la toti acestia cand ai nevoie. DAca vrem sa facem integrare de dragul integrarii deja o facem. Daca vrem sa ne gandim o clipa la acesti copii cu deficiente trebuie insa sa ne gandim de 2 ori inainte de a lua o decizie politica. NU REFUZAM DREPTUL LA EDUCATIE, DAR INTEGRAREA GRESITA ESTE CA SI CAND NU L-AI INTEGRA DELOC.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 31 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

530 voturi | 8 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN