Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Odraslele bogatanilor Craiovei, stapanii Colegiului "Carol I"

Mai multi copii de bani gata, elevi ai Colegiului National "Carol I" din Craiova, au provocat demisia dirigintei Laura Popescu, profesoara de limba si literatura romana, dupa ce aceasta din urma a "indraznit" sa le scada elevilor doua puncte din media de la Purtare din cauza numarului mare de absente nemotivate. Astfel, la sfarsitul anului scolar 2005-2006, directorul Colegiului "Carol I", supus si el presiunilor venite din partea parintilor de odrasle, a trecut peste decizia dirigintei, a pus stampila colegiului pe mediile scazute si a modificat notele din catalog, chiulangiii avand din nou acum media 10 la Purtare. In urma actiunii de marire a notelor de la Purtare, declansata de directorul Daniel Barbu, diriginta clasei respective a demisionat din invatamant.Contactat telefonic, directorul Colegiului "Carol I" a declarat ca nu a modificat nici o nota fara acceptul profesoarei Laura Popescu, insa a refuzat sa arate catalogul clasei unde aceasta a fost diriginta. "Eu nu am modificat nici o nota fara acceptul doamnei Laura Popescu. Dar eu sunt plecat acum pentru doua saptamani, iar in lipsa mea nu vreau sa va arate cineva catalogul. Cat priveste demisia doamnei Laura Popescu, aceasta nu si-a motivat-o in nici un fel. Eu am aprobat-o, am inregistrat-o si atat", a declarat Daniel Barbu, directorul Colegiului Carol I. In acelasi timp, directorul Inspectoratului Scolar Dolj recunoaste ca directorul unui colegiu nu are voie sa modifice vreo nota din catalog fara acceptul dirigintei clasei respective, dar spune ca acum nu se mai poate face nimic. "Acum aud pentru prima data de asa ceva. Domnul director nu avea voie sa modifice nici o nota, dar doamna Laura Popescu trebuia sa-mi spuna mie daca s-a intamplat asa ceva. Acum nu se mai poate face nimic, pentru ca toate notele din cataloage au fost validate si nici nu vom declansa o ancheta pentru ca nu avem nici o sesizare", a declarat pedista Diana Busoi, colega de partid cu Rodion Camataru, tatal uneia dintre elevele cu nota mica la Purtare. ionut.parvulescu@gandul.info

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: irina_teona | 29.08.2006 10:25 | 1102 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

30.08.2006 07:53 elaisa

Din pacate, asta se intampla cam peste tot. Elevii de clasa a XII-a lipsesc enorm sub motiv ca stau si invata, apoi vin odihniti, proaspeti, aroganti, cu scutiri, false, desigur, sunt "sprijiniti" de cadre didactice "binevoitoare" , directorii, in primul rand, dau teze jalnice de jumatate de pagina, iar la bacalaureat iau 10 pe linie si intra la cate doua facultati pe care le si absolva(absolvesc?) - tot la fel. Se va termina oare cu aceasta mascarada?

0 0

30.08.2006 19:40 mihaimdl

Rodion Camataru este cel pe care unii il mai stim de pe la U Craiova sau Nationala Romaniei (cel care a dat gol pe Wembley dupa aplicarea unui cot in gura unui fundas care alerga umar la umar langa el)? De fapt nu conteaza cine sunt parintii (sau nu ar trebui sa conteze!).

Copii trebuie sa invete ca civilizatia si buna cuvinta sunt niste aspecte esentiale pentru o fiinta umana. Nimeni nu are voie sa se foloseasca de ceea ce au fost (sau nu au fost) parintii, bunicii, si in general rudele. Din pacate Nenea Iancu a avut dreptate si aici (vezi "Bacalaureat" si "Lantul slabiciunilor"). Pacat de Doamna profesoara Popescu ca nu a rezistat! Domnul director "a functionat ca la carte", iar domnisoara Camataru a primit un "bun" impuls pentru viitorul care il hotarasc altii!



PS Pentru "elaisa": cei despre care ai scris nici nu "absolva" nici nu "absolvesc" ci "primesc" in final o diploma (sau mai multe din pacate!). Sper ca mai exista ceva simt al umorului in invatamantul romanesc!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 45 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

331 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN