Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Liceele particulare - alternativa mai costisitoare la liceele de stat

La această oră, în Bucureşti, în sectorul 1 funcţionează Liceul Particular „Octav Onicescu” şi Şcoala Postliceal㠄Cronos”, care are şi cursuri postliceale.

În sectorul 2 al Capitalei există Liceul Economic Univers XXI şi Colegiul Preuniversitar Dr. I. C. Cantacuzino, care are şi cursuri postliceale şi o şcoală de arte şi meserii.

Sectorul 3 se poate lăuda că are cele mai multe licee particulare, faţă de sectorul 4, care nu are nici o instituţie de învăţământ particulară.

În sectorul primarului Liviu Negoiţă sunt Liceele Hyperion, Profesia şi Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

În sectorul 5 există un singur liceu care are şi şcoală de arte şi meserii şi Liceul „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Liceul Teoretic „Dr. Constantin Angelescu” funcţionează în sectorul 6 alături de Grupul Şcolar de Arte şi Meserii al Cooperaţiei Meşteşugăreşti ”Spiru Haret”, care are şi cursuri postliceale.

Există, de asemenea, şi unităţi de învăţământ cărora li s-a ridicat autorizaţia de încredere pentru că nu au respectat standardele de evaluare impuse de MEC. Liceul Economic Bucureşti S.C. „Adiprodexim” SRL nu mai are autorizaţie de încredere pentru specializarea economică, la Liceul „Traian Lalescu” - Fundaţia Universitară Română de Ştiinţe şi Arte „Gheorghe Cristea” nu mai funcţionează specializarea filologie, la Liceul „Sf. Maria” - Fundaţia Universitar㠄Aisteda” nu mai există drept de funcţionare pentru specializarea economie. Tot fără autorizaţie de încredere este Liceul „Ecoprof” - Fundaţia Profesia 2000+.

Costul pentru un an de şcolarizare porneşte de la 400-500 euro şi ajunge până la 2000 euro, la care se adaugă taxele de înscriere sau taxele pentru achiziţionarea unei uniforme şi a manualelor. Pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti sunt afişate listele liceelor particulare şi datele de contact. (E.L.)
Gandul, 13 iulie, 2006

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: irina_teona | 13.07.2006 09:59 | 1574 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 45 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

331 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN