Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Vacanta pentru unii, examene pentru altii

Adrian Stoica, directorul Serviciului National de Evaluare si Examinare, ne-a comunicat ultimele informatii importante pentru elevii si parintii care intra luni "in focuri".

"Cu trei zile inainte de examen, candidatii trebuie sa se relaxeze in aer liber, sa nu consume cafea, alcool sau medicamente "pentru memorie". Este foarte important sa se culce devreme si sa se hraneasca sanatos. Luni, sa se trezeasca devreme, astfel incat pana la ora 8,30 sa fie in sala de examen. Cu o seara inainte sa pregateasca hainele, buletinul de identitate, o sticluta de apa sau suc, pix sau stilou cu mina albastra, iar la Matematica trebuie sa aiba o rigla, un compas, un raportor si un creion negru. Atentie, nu e voie cu celulare!", recomanda Adrian Stoica.

El ne-a dezvaluit "reteta" pentru o nota buna: fiecare subiect trebuie citit cu atentie, apoi sa fie rezolvate cele mai "usoare". Dupa rezolvarea subiectelor, toata lucrarea trebuie recitita. In felul acesta, se pot observa eventualele greseli de limba, de calcul, de rationament.

Se puncteaza si raspunsurile partiale

Dupa fiecare proba este bine sa fie verificate baremurile de notare ca sa poata fi evaluata lucrarea. Din acest an, baremurile vor fi amanuntite, ca sa se poata nota si raspunsurile partiale. De exemplu, la Matematica se va nota si formula de calcul, chiar daca elevul nu stie sa continue.

"Poti sa obtii nota 5,00 foarte usor de la subiectele din prima parte care nu sunt complicate. Aproape 20 de puncte se obtin in plus daca redactarea este ingrijita, fara greseli de limba sau gramaticale. La Istorie si la Geografie ne-am oprit la momentele, evenimentele si temele mari din programa. La Istorie va trebui redactat un mic eseu dupa un text la prima vedere. Atentie, textul va contine si raspunsurile corecte. Le recomand candidatilor sa ramana in sala de examen doua ore pentru a verifica raspunsurile", mai spune coordonatorul examenelor.

Subiectele au fost tiparite si sigilate

O tona de hartie si 30.000 de plicuri au fost necesare pentru tiparirea si sigilarea subiectelor de la Testarea Nationala din acest an. Circa 40.000 de profesori vor supraveghea candidatii si vor corecta lucrarile. Atentie! Daca rezultatele nu va multumesc, aveti doar patru ore la dispozitie pentru contestatii, in ziua de 25 iunie, intre orele 16.00 si 20.00. O noutate in acest an este solutionarea contestatiilor la notele de "trecere" si la cele maxime. Concret, daca nota obtinuta initial este intre 4,50 si 5,00 sau intre 9,50 si 10,00, nota finala ramane cea de la contestatie.

Sursa: Libertatea

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 15.06.2006 08:53 | 609 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 24 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

587 voturi | 8 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN