Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Deschiderea oficială a ROST

Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) inaugurează marţi, 21 martie 2006 (ora 17:00), la Bruxelles, Oficiul Român pentru Ştiinţă şi Tehnologie pe lângă Uniunea Europeană (ROST). Festivitatea de deschidere va avea loc în prezenţa ministrului educaţiei şi cercetării - domnul Mihail Hărdău, a comisarului european pentru cercetare - domnului Janez Potocnik, a preşedintelui ANCS - domnul Anton Anton, a oficialilor de la reprezentanţele diplomatice ale României la Bruxelles, a Comisiei Europene, Oficiilor similare ale altor ţări interesate în cooperarea cu Comunitatea Europeană şi a unor personalităţi ştiinţifice din România şi din ţările partenere în proiecte europene.

În România, festivitatea deschiderii ROST va fi celebrată printr-un cocktail oferit de ANCS comunităţii ştiinţifice româneşti vineri, 24 martie 2006 (ora 12.00), la sediul Muzeului Naţional de Geologie din Bucureşti, ocazie cu care va fi organizată şi o conferinţă de presă.

Deschiderea Oficiului are loc în anul în care România sărbătoreşte Centenarul Zborului Traian Vuia, când se împlinesc 100 de ani (18 martie 1906) de la realizarea primului zbor autopropulsat al omului de ştiinţă Traian Vuia, motiv pentru care deviza Oficiului este ilustrată de cuvintele lui Nicolae Iorga "Ideile sănătoase sunt cele care pot zbura în lume".

Oficiul Român pentru Ştiinţă şi Tehnologie pe lângă Uniunea Europeană - ROST - a fost înfiinţat prin HG nr. 787/2005 cu scopul întăririi legăturilor de colaborare cu comunitatea ştiinţifică europeană. Activitatea Oficiului va fi coordonată de reprezentanţii ANCS.

Misiunea Oficiului Român pentru Ştiinţă şi Tehnologie pe lângă Uniunea Europeană este de:
- a promova participarea cercetătorilor români, inclusiv a tinerilor cercetători, precum şi a universităţilor, institutelor de cercetare-dezvoltare, întreprinderilor mici şi mijlocii, industriei, serviciilor şi organizaţiilor neguvernamentale la programele de cercetare ale Uniunii Europene,
a prezenta eficient politica de cercetare, dezvoltare şi inovare şi potenţialul ştiinţific şi tehnologic românesc instituţiilor cu care se intră în contact la nivel european;
a sprijini şi promova colaborarea dintre firmele industriale şi de servicii, universităţi şi institute de cercetare pentru participarea în comun la consorţii europene pentru proiecte de cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare;
- a stimula formarea, la nivel naţional, de grupuri de interes de nivel european, prin focalizarea competenţelor existente la nivel naţional în domenii prioritare în cercetarea europeană pentru creşterea şanselor de participare la proiecte sau programe europene.
În acest scop, instituţiile şi comunitatea ştiinţifică va beneficia de următoarele categorii de servicii:
- Promovarea sistemului de cercetare-dezvoltare-inovare din România;
Căutare şi facilitare legături cu parteneri europeni;
- Diseminare şi promovare specifică;
- Facilitare legături cu instituţii europene, cu organisme similare, pentru instituţii şi organizaţii naţionale;
Recomandări privind buna practică europeană în domeniul cercetare-dezvoltare-inovare.
Oficiul este conceput pentru găzduirea a 10 angajaţi, în regim de detaşare de la locul de muncă, din care 4 posturi sunt asigurate de ANCS. Celelalte 6 posturi ale Oficiului pot fi ocupate de personalul asigurat de instituţii şi organizaţii publice şi private din România, interesate în participarea la programele europene de cercetare. În acest sens, ANCS va încheia protocoale de parteneriat cu fiecare instituţie şi organizaţie publică şi privată interesată în participarea la programele europene de cercetare, dezvoltare şi inovare în care se vor stabili drepturile şi obligaţiile personalului acestora privind activitatea în cadrul Oficiului, precum şi cota-parte de cheltuieli ce revine fiecărei părţi.

Adresa Oficiului Român pentru Ştiinţă şi Tehnologie pe lângă Uniunea Europeană:
Rue Montoyer nr. 23, etaj 4
1000 Bruxelles, Belgia
Tel.: 00.32.2.505.30.00 - 09
Fax: 00.32.2.513.32.00
E-mail: letitia-clara.stanila@rosteu.net
antoaneta.popescu@rosteu.net
http://www.rosteu.net/ (în construcţie)
Director,
Mircea MUREŞAN

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 20.03.2006 21:52 | 845 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 45 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

329 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN