Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

EUROPA PIERDE TEREN ÎN FATA ASIEI LA CAPITOLUL EDUCATIE

Autorul studiului, Andreas Schleicher, afirma ca trebuie alocati mai multi bani educatiei fiindca beneficiile economice pe termen lung vor acoperi inflatia.

El da ca exemplu "miracolul" înfaptuit de Coreea de Sud care, în anii 60, avea venituri pe cap de locuitor mai mici decât tarile Americii de Sud dar azi are una din cele mai ridicate rate de educatie din statele industrializate, de 97% în rândul tinerilor între 24 si 35 de ani.

Diferentele de clasa

Una din marile probleme ale Europei, arata studiul, sunt diferentele de clasa, mai ales în Germania, Franta si Italia, diferente care ridica obstacole în calea educatiei tinerilor.


China si India ofera pregatire înalta la costuri mici

Europenii care vin dintr-un mediu socio-economic dificil nu au acces la acelasi nivel de educatie pe care îl primesc tinerii din familii bogate sau clasa de mijloc.

Germania e data ca exemplu unde diferentierea de clasa se face înca de la vârsta de 10 ani iar copiii din familii bogate au sanse de patru ori mai mari de a ajunge sa faca studii superioare.

Si profesorii sunt criticati în studiul OECD fiindca refuza sa-si schimbe sistemul de predare în pofida recomandarilor specialistilor, preferând sa lucreze dupa metode care cred ei ca dau rezultate.

Recomandari

Studiul OECD cuprinde si o serie de recomandari pentru eficientizarea sistemului de educatie din Europa.

Tarile europene trebuie sa creeze o retea de institutii de educatie care sa aiba libertatea de a acoperi cererile pietei si care sa raspunda de rezultatele pe care le au.

Accesul la sistemul de educatie trebuie sa fie îmbunatatit si deschis pentru toti tinerii iar universitatile trebuie sa evolueze în asa fel încât sa raspunda nevoilor impuse de stragiile companiilor moderne, conchide studiul OECD.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 20.03.2006 20:26 | 638 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 45 evenimente

«APRILIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

329 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN