Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Uniformele scolare au revenit in clase

In semestrul II vor curge sanctiunile daca noul Regulament Scolar nu va fi respectat, ne-a declarat Paloma Petrescu, secretar de stat in Ministerul Educatiei. Elevii, parintii si profesorii din zeci de scoli au ales deja uniforme noi, care insa nu au nimic in comun cu cele din perioada comunista.

In luna ianuarie, Inspectoratul Scolar Arges a organizat chiar o parada a uniformelor scolare, unde parintii si elevii si-au ales modelele si culorile preferate. Fiecare scoala a avut obligatia sa-si revizuiasca Regulamentul de Ordine Interioara, potrivit ultimelor decizii ale Ministerului Educatiei.

De pilda, la Liceul Teoretic “Ion Creanga”, din Capitala, a fost decisa tinuta obligatorie, in limitele decentei impuse de statutul de elev. Astfel, fetele trebuie sa poarte fusta sau pantaloni negri, iar bluza, tricoul sau camasa trebuie sa fie obligatoriu albe. Deasupra este permis doar sacou, jacheta sau pulover de culoare visinie. Baietii trebuie sa poarte si ei aceleasi tinute. Sunt in totalitate interzise bluzele cu inscriptii, decoltate sau scurte. Fustele nu au voie sa fie nici cu talia joasa, nici stramte. Bermudele nu au ce sa caute in scoala. Pantofii cu tocuri foarte inalte nu sunt acceptati sub nici o forma. Nu e permis nici unui elev sa poarte parul vopsit, coafat, barba sau parul lung, chiar daca e prins. Lanturile, cataramele, centurile, cerceii in spranceana, in nas sau in buze nu trec de poarta scolii. Tatuajele vizibile, margelele sau alte accesorii extravagante sunt prohibite.

“Sunt incantata sa spun ca am vazut in multe scoli uniforme foarte frumoase, desi nu sunt obligatorii. Am cerut ca elevii sa aiba tinute decente si sa poarte ceva distinctiv pentru a putea depista intrusii, insa foarte multi au ales uniforma. A fost placut sa constat ca liceenilor nu le e rusine in uniforma. Din acest semestru tinuta decenta in scoli este obligatorie si pentru profesori. In caz contrar, vom da sanctiuni”, ne-a declarat Paloma Petrescu.

Liceenii de la Colegiul “Iulia Hasdeu” vin in sacou grena, asortat cu un material ecosez. Si aici elevele si-au ales modelele de fusta dupa gustul propriu.
"Libertatea"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 08.03.2006 00:04 | 1206 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Aprecierea pozitiva

Echilibrul emotional

Comentarii (2)

0 0

08.03.2006 20:14 suzisim

La scoala ,,Grigore Antipa " din Tulcea uniformele au succes.Este o placere sa vezi elevii imbracati in pantaloni negri, cu jachete in carouri neru- portocaliu, cravata si sacou.Fetele au fuste in carouri si bluze albe. Cravata le da o distinctie deosebita.Parintii sunt multumiti.

Copiii si-au ales modelul uniformelor !

Sunt mai preocupati de aspectul vestimentar, mai ingrijiti, MAI FRUMOSI !

0 0

09.03.2006 00:38 nerida_trofin

Macar de s-ar intampla asa ceva peste tot!!!! Eliminarea uniformei a fost primul pas spre 'democratia scolara'...parade si ifose!!! Elevii care se gandesc la invatatura ca la ceva absolut esential...nu sunt afectati de uniforma impusa. Uniforma nu ingradeste libertatea de a gandi si de a exprima personalitea. Ea creaza o anumita atmosfera in cadrul unui colectiv care poeta fi chiar mandru ca apartine unui anume liceu!!! In orasul nostru e o placere sa ii vezi iesind de la cursuri pe elevii de la CNVA. O INITIATIVA CAT SE POATE DE BUNA!!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 23 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

583 voturi | 8 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN