Manuale şi auxiliare didactice
aprobate de Ministerul educaţiei naţionale
2015-2016

Matematică şi explorarea mediului clasa I

Manualul este structurat în două volume (a câte 74 de pagini), fiecare cuprinzând șase unități de învățare organizate sub forma proiectelor tematice, elevilor oferindu-li-se posibilitatea de a depăși granițele disciplinelor.
Număr de pagini: 74 de pagini color
Dimensiune: 20,5 x 26 cm

Autori: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel

ediţie tipărită + ediţie digitală

VÂNZĂRI: 0372.156.300 SUPORT: 021/300.02.20
              021/300.03.73
Program suport:
Luni, Miercuri și Vineri: 09:00 – 16:00
Marți și Joi: 15:30 – 21:00
E-mail suport:

Ce cred cadrele didactice despre manualele Intuitext

Iulia Maria Roşoiu

Şi pentru noi, dascălii, apariţia şi implementarea manualului digital a fost o provocare. În acelaşi timp, cu toţii, am fost conştienţi că modul de predare, în special, şi învăţământul românesc, în general, trebuie să treacă la un alt nivel, racordat la realităţile de zi cu zi şi raportat la mijloacele digitale la care cei mai mulţi dintre copiii noştri au acces.
Ca învăţători, scopul nostru este să oferim copilului un bagaj de cunoştinţe care să îl ajute să se descurce în lumea în care trăim, o lume digitală în creştere, iar apariţia acestui manual nu face altceva decât să ne înlesnească drumul către mintea copilului.
În mod evident, şi manualul tipărit reprezintă o schimbare. Dupa o primă răsfoire, am concluzionat: acesta este un altfel de manual. Sarcinile propuse au legătură cu realitatea de zi cu zi, copilul se află faţă în faţă cu adevărate provocări, este transformat în detectiv, este impulsionat să caute răspunsuri şi să îşi pună întrebări. Conţinuturile de matematică sunt corelate logic cu cele de explorarea mediului , nimic nu este foţat şi rezolvarea sarcinilor nu reprezintă o corvoadă,  dimpotrivă este o plăcere.
Manualul Intuitext chiar îţi îmbunătăţeşte predarea, lecţiile sunt mult mai atractive,constituie punctul de plecare al unor activităţi originale şi creative de care,  noi, învăţători,  avem nevoie ca de aer, pentru a putea preveni monotonia în demersul didactic.
Deoarece am utilizat până acum acest manual am observat cu plăcere că învăţarea a devenit facilă pentru copii deoarece le place acest manual, sunt încântaţi, uimiţi, curioşi şi entuziasmaţi.



Oana Bauer

Digital, interactiv, animat, iata câteva “atribute” ale manualelor pe care nu le-am întâlnit în cei 18 ani de carieră diadctică. Îmi doream să pot utiliza la clasă materiale de calitate, care să stârnească interesul elevilor mei, obişnuiţi cu tabletele şi jocurile pe calculator.
Alegerea şi implementarea la clasă a acestui manual a fost o provocare şi pentru mine ca dascăl. Îmi doream ca  manualul pe care îl voi alege să urmărească noul curriculum școlar și să prezinte informațiile într-o viziune interdisciplinară, să pună elevul în centrul activităților prin intermediul  exercițiilor care să permită activități diferențiate și cu grade de dificultate variate, dar şi să pot  adapta conținutul lecțiilor alegând dintr-o gamă variată de jocuri și exerciții practice.
Am descoperit împreună cu elevii şi părinţii, cu mare plăcere, manualul Intuitext, o resursă educaţională valoroasă, un  instrument de lucru modern şi  un suport util pentru învăţare .
“Avatarurile”,  încă de la prima pagină,  Ada şi Matei, copii asemenea celor din clasa mea,  dornici să exploreze realităţile lumii înconjurătoare şi mereu curioşi, ne însoţesc  în călătorie, “vorbesc”, oferind explicații și sugestii, îi încurajează pe copii să exploreze, sugerează soluții și dau elevilor feedback pe loc. Aceştia sunt  transformaţi pentru ora de MEM în  mici detectivi şi  pregătiţi pentru provocările propuse. 
Lecţiile sunt acum jocuri atractive, experimentele simple şi logice sunt însoţite de animaţii incitante, explicaţii şi feed- backul sunt oferite clar şi pe înţeles de către o voce caldă şi prietenoasă, iar copii pot lucra în ritmul propriu.
Am descoperit cu plăcere, prin utilizarea la clasă a acestui manual, că motivaţia pentru învăţare a crescut pentru copii.
Pe mine, ca învăţătoare, manualul mă ajută să îmi redefinesc stilul de predare, să îmi îmbunătăţesc metodele şi modalităţile pedagogice moderne în contextul utilizării noilor tehnologii IT,  să caut resurse noi şi originale cu care să vin în completarea activităţilor la clasă.



Mariana Neculae

Caietul elevului pentru MEM este un sprijin de necontestat atat pentru cadrele didactice, cat si pentru elevi. Acesta este în concordanță cu programa și cu manualul, conține sarcini de lucru, exerciții și exerciții-joc variate care contribuie la dezvoltarea competențelor specifice vârstei. Are o grafică modernă, atractivă pentru copii, este ușor de parcurs, este adaptat nevoilor de învățare ale copiilor.
Exercițiile și problemele, sacinile de lucru țin cont de particularitățile clasei și cele de vârstă ale elevilor fiind clare, concise, atractive, pornesc de la ușor la greu, de la simplu la complex, asigurând înțelegerea și consolidarea cunoștințelor. Este conceput într-o manieră integrată contribuind la dezvoltarea gândirii logice, a curiozității și a inițiativei în exprimarea liberă a unor idei.
Evaluarile propuse la sfârșitul fiecărei unități de învățare conțin itemi variați oferind posibilitatea elevilor să demonstreze formarea competențelor și, în același timp să se autoevalueze.



Necula Floriana

Mã numesc Necula Floriana si sunt profesor pentru învãţãmântul primar la clasa I, Şcoala Gimnazialã Glogoveanu. Şcoala Glogoveanu se aflã în sudul judetului Dâmboviţa, ultima localitate din judeţ la limitã cu judeţul Telorman. Pot spune ca am ceva experienţã în învãţãmânt (18 ani) şi am mai avut  clasa I, însã  anul acesta pentru prima datã mi-a fost teamã de schimbãrile apãrute în demersurile de  predare integratã a disciplinei matematicã – explorarea  mediului.
Dupã ce am analizat mai multe caiete auxiliare de la diverse edituri,  am descoperit caietele auxiliare de MEM, editura Intuitext care mi-au îndepãrtat toate temerile legate de predarea integratã .
Folosesc deja auxiliarele pentru semestrul I si sunt nerãbdãtoare sã le primesc si pe cele de pe semestrul al II- lea.
Acestea respectã programa scolarã, structura manualelor şi au o abordare integratã a predarii- învatarii. Conţinuturile de matematicã şi explorarea mediului sunt îmbinate într-un mod firesc si plãcut. Desenele au culori armonizante, paginile sunt aerisite, iar cerinţele sunt atractive  încât capteazã atenţia elevilor, ajutându-i sa înveţe cu plãcere. Personajele-copii care îi insoţesc pe elevi pe tot parcursul anului în aventura Matematicii si a explorãrii mediului, Ada şi Matei, doi copii în vârstă de opt ani al cãror rol este acela de ghid pentru explicarea de noţiuni teoretice, exerciţii, jocuri, recapitulãri, evaluãri si au devenit prietenii elevilor.
Caietul invitã elevii sa înveţe într-un mod atractiv si activ, prin descoperire, conţine jocuri interesante, desene adecvate vârstei, exerciţii şi probleme interesante legate de viaţa si activitãţile lor. De asemenea, acest caiet de lucru oferã numeroase si variate tipuri de exerciţii asigurând fiecãrui elev posibilitatea de a rezolva sarcina solicitatã in ritm propriu.
Sarcinile de lucru se gasesc de la simplu la complex, oferã  modele de rezolvare, experimentele sunt interesante şi uşor de realizat.
Prin calitatea lor, aceste auxiliare constituie un instrument de lucru util şi plãcut pentru micuţii noştri  şi  un real sprijin pentru activitatea la clasã a noastrã, a profesorilor.
Caietul auxiliar este un sprijin real pentru profesori,  la finalul fiecărui capitol se gasesc exerciţii de recapitulare si evaluare, dar si  activitãţi  de ameliorare, dezvoltare şi  consolidare intitulate “Ne jucãm, corectãm, învãţãm!”, aceste segmente sunt utile învãţãtorilor pentru lucrul diferenţiat cu elevii, în funcţie de nivelul acestora.
Nu știu ce aș mai putea adăuga  decât profesionalism, calitate, seriozitate, atractivitate din partea  autorilor. Totul este la superlativ! Elevii mei sunt încântaţi de aceste caiete si învaţã cu plãcere, iar munca mea este mult mai uşoarã.
Felicitari întregii echipe!
Recomand  cu căldură tuturor cadrelor didactice alegerea manualelor și auxiliarelor INTUITEXT .  



Vizitiu Ioana

Elevii clasei I de la Școala Gimnazială Valea Mare ( Dâmbovița) , unde îmi desfășor activitatea, sunt mult mai activi și lucrează cu multă plăcere la disciplina Matematică și explorarea mediului de când am primit manualele și caietele auxiliare.
Având o grafică atractivă adecvată vârstei elevilor, reprezintă pentru aceștia un adevărat prieten alături de care pot explora, exersa și descoperi lucruri noi, însoțiți permanent de personaje pe placul lor.
Auxiliarele INTUITEXT sunt ușor de parcurs, vin în completarea manualului, au un conținut potrivit vârstei elevilor, sunt în conformitate cu programa școlară și respectă abordarea interdisciplinară.
Dragi colegi, auxiliarele INTUITEXT ne oferă posibilitatea lucrului diferențiat fiind adaptate nevoilor de învățare prin structurarea sarcinilor de la simplu la complex, varietatea itemilor utilizați în probele de evaluare, modelele de rezolvare oferite.Vin în sprijinul nostru prin existența paginilor alocate recapitulării, evaluării,  ameliorării și dezvoltării  cunoștințelor elevilor, punându-ne la dispoziție un set variat de exerciţii simple, cu grad mediu sau ridicat de dificultate, concepute într-o manieră integrată.



Iuliana Tudor

Lucrând concret cu caietul auxiliar Intuitext pentru MEM, am constatat ca nu m-am înşelat atunci când am decis să optez pentru acestea deoarece:
- problemele respectă tematica şi au grade diferite de dificultate;
- abordează toate conţinuturile din programă;
- oferă spaţiu de lucru pentru elevi;
- culorile sunt atractive şi imaginile sugestive pentru temele de la explorarea mediului;
- exerciţiile sunt suficiente pentru dobândirea competenţelor;
- sarcinile pot fi înţelese şi de părinţi pentru a-l sprijini pe copii în studiul individual;
- caietul conţine pagini pentru recapitulare,evaluare. Elevul se poate evalua singur cu ajutorul indicatorilor din josul paginii;
- sarcinile sunt clare, încât le pot înţelege singuri;
- grafica este familiară elevilor;
- experimentele şi problemele au legătura cu viaţa reală.
Recomand cu căldură şi încredere tuturor colegilor!





Descriere

Manualul de Matematică şi explorarea mediului pentru clasa I, respectă noua programă școlară asigurând o abordare integrată a învăţării.

Manualul este structurat în două volume (a câte 74 de pagini), fiecare cuprinzând șase unități de învățare organizate sub forma proiectelor tematice, elevilor oferindu-li-se posibilitatea de a depăși granițele disciplinelor.

Autorii manualului au creat contexte variate de învăţare pentru viaţa reală asigurând legături între ceea ce învaţă elevii şi experienţele lor de viaţă. Materialul propune activități de învățare original concepute și atractive, multe sub formă de joc, încurajând creativitatea, gândirea critică şi dezvoltarea puterii de decizie.

Ada și Matei sunt cele două personaje care îi însoțesc pe elevi în aventura lor în lumea cunoașterii. Personajele creează motivație pentru învățare și stimulează interesul pentru matematică și științe.

Pentru optimizarea procesului de predare-învăţare-evaluare sunt prevăzute teme de recapitulare şi de sinteză, atractive, bine structurate, de calitate. Sarcinile de lucru corespund criteriilor de structurare de la simplu la complex, oferind șanse egale de învățare tuturor elevilor.

Varianta printată este atractivă, are un design modern și aerisit, adaptat vârstei elevilor, un tipar de bună calitate. Varianta printată vine la pachet cu varianta digitală a manualului, disponibilă pe CD-ul aferent fiecărui semestru.

Manualul digital este creat având la bază manualul tipărit, păstrând structura și elementele acestuia, dar contribuind la crearea unei învățări complexe. Varianta digitală este concepută astfel încât să capteze atenția elevilor, să le crească interesul pentru lecția parcursă, ajutându-i să învețe cu plăcere în clasă.

Varianta digitală conține:

  • 150 de imagini care pot sta la baza predării
  • 64 de predări animate pentru lecții
  • 35 de jocuri educaționale, jocuri de colorat, exerciții interactive etc.

Manualul Matematică și explorarea mediului pentru clasa I are un concept similar manualului Comunicare în limba română pentru clasa I – astfel, elevul va studia în aceeași perioadă o temă comună pentru ambele discipline, lucru marcat prin denumirile și culorile identice ale unităților de învățare.



Întrebări frecvente

    Cum este abordată integrarea în cadrul manualelor Intuitext?
    Manualele Intuitext sunt elaborate în manieră integrată, conform noii programe școlare în vigoare. Pentru informații suplimentare în acest sens, vă rugăm să consultați http://www.didactic.ro/stiri/niveluri-ale-integrarii-in-manualele-intuitext. Argumentele pun în evidență diverse niveluri ale integrării în manualele Intuitext, în funcție de ceea ce se integrează: cunoştinţe, deprinderi, valori, atitudini. Manualele Intuitext sunt elaborate în manieră integrată, conform noii programe școlare în vigoare. Pentru informații suplimentare în acest sens, vă rugăm să consultați… Mai mult »

    În cât timp se livrează o comandă de manuale/caiete auxiliare?
    În funcție de varianta de livrare pentru care optați și localitatea în care are loc livrarea, aceasta poate dura aproximativ 2 zile de la confirmarea comenzii, pentru comenzile livrate prin curierat rapid, sau aproximativ 5 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii, pentru comenzi livrate prin Poșta Română. În funcție de varianta de livrare pentru care optați și localitatea în care are loc livrarea, aceasta poate dura aproximativ 2 zile de la confirmarea comenzii, pentru comenzile livrate prin… Mai mult »

    Ce cuprinde pachetul complet Intuitext?
    Pachetul complet INTUITEXT cuprinde manualul tipărit împreună cu versiunea digitală (în două volume, câte un volum pentru fiecare semestru), caietul elevului (în două volume, câte un volum pentru fiecare semestru) și Ghidul învățătorului.

    Manualul este elaborat în două volume, câte un volum pentru fiecare semestru, fiecare însoțit de versiunea digitală aflată pe CD-ul atașat coperții manualului.

    Caietul elevului este elaborat în două volume, câte un volum pentru fiecare semestru. Caietele sunt create în strânsă legătură cu manualele INTUITEXT fiind corelate cu acestea și ușurând munca copiilor și a cadrelor didactice.

    Ghidul învățătorului este un instrument util cadrelor didactice ce conține planificarea calendaristică, proiectarea unităților de învățare și repere importante pentru învățători. Ghidurile sunt elaborate pentru fiecare an de studiu, respectiv clasa I și a II-a, fiind realizat pe baza manualelor INTUITEXT. Planificările și proiectările sunt tratate integrat, asemănătoare integrării manualelor și sunt disponibile în format digital.
    Pachetul complet INTUITEXT cuprinde manualul tipărit împreună cu versiunea digitală (în două volume, câte un volum pentru fiecare semestru), caietul elevului (în două volume, câte un volum… Mai mult »

Mai multe

Contact

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii