Şcoala cu
bune practici

46 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ziua Internațională a Fericirii 2024. UNESCO propune proiectul global “Școli Fericite”

Ziua Internațională a Fericirii este sărbătorită la nivel global pe 20 martie începând din 2012, la inițiativa ONU, cu scopul de a promova importanța fericirii și a stării de bine ca drepturi și scopuri universale ale omului și de a atrage atenția asupra măsurilor economice și politice care pot încuraja fericirea la nivel social.

Astăzi a fost lansat Raportul Mondial al Fericirii, document care prezintă o imagine a nivelului de fericire în lume în funcție de vârstă.

Pe locul I în topul țărilor se află în continuare Finlanda, urmată de Danemarca pe locul II,  Islanda pe locul III, Suedia pe IV și Israel pe V. România ocupă locul 32 în clasamentul care cuprinde în total 142 de țări.

Raportul arată că nivelul de fericire scade treptat începând din copilărie și adolescență către maturitate. La nivel global, tinerii cu vârsta între 15 și 24 ani au declarat un nivel mai ridicat de satisfacție față de viață în comparație cu adulții de vârste mai mari. În ultimii ani însă, în Europa Occidentală, această diferență se micșorează, datorită scăderii nivelului de fericire în rândul tinerilor.

Când vine vorbad e fericirea copiilor și adolescenților, rezultatele cercetării arată că fetele încep să declare un nivel mai scăzut de fericire decât băieții începând cu vârsta de 12 ani, diferența dintre fete și băieți crescând și mai mult la vârsta de 13 și 15 ani. Perioada pandemiei, așa cum era de așteptat, a amplificat aceste diferențe. În intervalul de vârstă 15-24 ani însă, fetele tind să aibă un nivel mai ridicat de fericire decât băieții, diferență observată începând cu 2014. Această diferență este mai pronunțată în țările cu nivel economic scăzut, nefiind observată în țările puternice din punct de vedere economic.

Puteți citi Raportul Mondial al Fericirii în limba engleză aici.

Tot de Ziua Internațională a Fericirii, UNESCO promoveaza proiectul “Școli Fericite”, un concept menit să încurajeze plasarea stării de bine a elevilor și profesorilor în centrul atenției când vine vorba de politicile educaționale.

UNESCO atrage atenția asupra faptului că la nivel global, copiii și adolescenții au un nivel de nefericire și anxietate mai ridicat ca oricând și că un număr din ce în ce mai mare de cadre didactice suferă de epuizare sau decid să renunța la profesie.

Cadrele didactice interesate de acest concept pot urmării seria de webinarii create de UNESCO dedicate acestui subiect, în limba engleză.

Sursa foto: Freepik.com

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 20.03.2024 14:33 | 1484 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 38 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

345 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN