Şcoala cu
bune practici

48 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Studiu. Problemele de comportament la grădiniță, asociate cu costuri la nivel social mai târziu

O analiză economică realizată în 2022 în SUA indică o corelație între problemele de comportament ale copiilor la grădiniță și pierderi financiare la nivel social legate de delincvență, costuri medicale și pierderi în productivitate la maturitate.

“Programele eficiente de corectare a problemelor de comportament în copilărie au potențialul de a îmbunătăți starea de bine a copiilor pe termen lung.”, arată unul dintre autorii studiului, Damon Jones, cercetător în cadrul Edna Bennett Pierce Prevention Research Center (PRC).

Cercetarea a analizat date obținute de la cadre didactice și părinți legate de problemele de comportament în rândul a peste 1300 de preșcolari, în perioada anilor 1980-1990. Următoarea etapă a studiului a fost să măsoare costuile asociate cu actele de delincvență comise de respectivii copii la maturitate, până la vârsta de 28 ani.

Studiul a arătat că problemele de comportament frecvente – precum comportamentele antisociale sau opoziționale – în timpul grădiniței au fost asociate cu un cost de 144000 dolari, în medie, pe student, costuri cauzate de actele de delincvență, cheltuieli medicale și pierderi în productivitate în perioada adolescenței și maturității acestora.

Este primul studiu care stabilește o relație între comportamentele dificile ale preșcolarilor și costurile legate de comportamente ilegale atunci când copiii devin adulți.

  • 42% dintre preșcolarii cu probleme de comportament au avut, la maturitate, costuri legate de acte de violență, uz de substanțe, încălcarea ordinii publice și a proprietății private.
  • 45% dintre aceștia au prezentat, la maturitate, costuri legate de accesarea serviciilor guvernamentale
  • 41% dintre aceștia au prezentat, la maturitate, costuri legate de accesarea serviciilor medicale
  • 58% au fost asociați la maturitate, cu costuri asociate cu oricare dintre aceste categorii.

Concluziile acestui tip de studii pot fi folosite de către autoritățile locale și naționale pentru planificarea bugetelor care pot sprijini prevenția comportamentelor dificile timpurii.

Alte studii anterioare au demonstrat că intervențiile eficiente pentru starea de bine a copiilor pot duce la beneficii economice pe termen lung.

*Sursa foto: Freepik.com

Sursa: ScienceDaily.com

Învăţământ preşcolar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 31.03.2024 23:36 | 2134 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Rolul de frate mai mare

Rivalitatea intre frati

Comentarii (1)

1 0

01.04.2024 08:28 mihaelacristina89

Un studiu foarte interesant! Mulțumim pentru împărtășirea informațiilor!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 29 evenimente

«MAI 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

480 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN